reklama
M.M
Mamusia majowa'07 :)
Piotruś dostaje od paru dni Pepti i jak narazie to kupki ma lepsze Takei bardziej żółte No a na poprawę stanu skóry wciąż czekamy... Jeśli chodzi o smak mleczka to chyba nie poczuł zbytniej różnicy choc i tak wprowadzalismy mu stopniowo.
Dziewczyny a jak tam ze skórą waszych maluchów? Wasze dzieciaczki mają stwierdzoną pewną skaze czy tylko podejrzenie tak jak u nas? I gdy są na nutramigenie lub Pepti to rzeczywiscie ze skórą jest lepiej?
Dziewczyny a jak tam ze skórą waszych maluchów? Wasze dzieciaczki mają stwierdzoną pewną skaze czy tylko podejrzenie tak jak u nas? I gdy są na nutramigenie lub Pepti to rzeczywiscie ze skórą jest lepiej?
Marti - mój starszak ma AZS i skazę białkową . W zasadzie od urodzenia (chyba od 2 miesiąca) jest na Bebilonie Pepti. Skóra bardzo mu się poprawiła po bebilonie, ale on ma jeszcze inne alergie więc i tak nie jest zbyt dobrze :-(. Cały czas stosujemy maść robioną (od alergologa)
A skaza objawiła mu się suchymi, czerwonymi policzkami
A skaza objawiła mu się suchymi, czerwonymi policzkami
Madlen
Fan(ka)
Moj olek ma sucha skore na policzkach i taka troche czerowna, ma zatkany nosek,ulewa mu sie jeszcze troszke i wydaje mi sie ze to moze byc skaza bialkowa, innych objawow nie ma skore na cialku ma gladka i delikatna, musze isc z nim do lekarza zeby go zobaczyl bo nie wiem czy to napewno skaza
M.M
Mamusia majowa'07 :)
kasro mój na początku gdy dostawał mleko Nan miał ładne żółciutkie kupki. Co prawda dostawał wtedy jeszcze pierś wiec moze dlatego. Później jak już musiał przejśc na Bebiko Omneo to kupki były fatalne! Martwiłam sie tym jak cholera bo były całkiem inne niż wczesniej: od ciemno żółtych po zielone i o wiele bardziej wodniste. Lekarz mówił ze to normalne. teraz gdy zmieniliśmy na Bebilon Pepti to konsystencja sie polepszyła no i troszke bardziej zółte są ale nie takie jak kiedyś "miodowe".
Co do ulewania to moze to zbieg okolicznosci ze akurat po piersi sie ulewa a po butli nie... lub może modyfikowe jest gęściejsze i to dlatego. Sama nie wiem...
Ja mam strasznego stresa bo od wczoraj chodze zakatarzona, gardło boli jak cholera... Jejku jak sie boje zeby małego nie zarazić... :-(
Co do ulewania to moze to zbieg okolicznosci ze akurat po piersi sie ulewa a po butli nie... lub może modyfikowe jest gęściejsze i to dlatego. Sama nie wiem...
Ja mam strasznego stresa bo od wczoraj chodze zakatarzona, gardło boli jak cholera... Jejku jak sie boje zeby małego nie zarazić... :-(
My tez czasem mamy zielone kupki ( tzn rafał ma) i dryzdy czasem zielone, ale ostatnio zółciutkie. Lakarka powiedziała że zielone od mojej diety po prostu coś zjadałam np pomidory w większej ilości.
A ostatnio od dwóch dni Rafał w kółko wywala język -końcówkę i tak potrafi go trzymać przez jakis czas. Nie wiem czy coś mu dolega, np jest mu niedobrze czy zęby czy po prostu nauczył się wywalać jęzor. Dostaje smoka i zaraz wywala jezor i smoka też.
A ostatnio od dwóch dni Rafał w kółko wywala język -końcówkę i tak potrafi go trzymać przez jakis czas. Nie wiem czy coś mu dolega, np jest mu niedobrze czy zęby czy po prostu nauczył się wywalać jęzor. Dostaje smoka i zaraz wywala jezor i smoka też.
reklama
Podziel się: