reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co na prezent dla 3-latki?

A może jakieś klocki? Dzieciaki w tym wieku uwielbiają bawić się klockami. Można teraz kupić takie piękne zestawy klocków.

reklama
Bardzo fajne sa cliksy:) poza tym Lego ma wiele fajnych zestawów, ale tez trzeba trafić ;P dzieciaki są różne i maja rózne zainteresowania:)

U mojej Mai super sprawdziła się ciastolina. Najpierw dostała zestaw z biedronki cukiernia ma dużo elementów (wafelki do lodów ,miseczki, łyżeczki, nożyk, wałki, gofrownica...). Samo ciasto może nie najlepsze bo po miesiącu użytkowania, ale praktycznie dzień w dzień, stwardniało. Teraz wystarczy dodatkowo samo ciasto bez akcesoriów i zabawa na całego. Ja na prawdę polecam.
dziewczyny lubią też bawić się domkami dla lalek np. z wadera jest dość solidny. Ma sporo akcesoriów i u nas się sprawdził do tego kilka małych laleczek i gotowe.

Deske do prasowania juz mamy, o odkurzaczu kiedys myslalam ale jej nie zainteresowal. Puzzlemi tez malo sie interesuje niestety, klocki jedynie magnetyczne, ma i czasami uklada. Oj ciezko

A klocki typu Duplo? Jest tyle fajnych zestawów dla dziewczynek, może to by przypadło córce do gustu. Po swoich dzieciach wiem, że klocki te świetnie się sprawdzają w tym wieku. A nawet starczają na kilka lat.

Duplo są ok, ale nie każdą dziewczynkę interesują:) Znam sporo takich, które raczej wolą dostawiać samochody:)

Zgadzam się z Dinozaurek_pl. F tak się spodobały Duplo, że tylko nimi się bawi (,a pokój tonie w zabawkach
sorry2.gif
). Tylko są trochę za drogie. Ostatnio zaczęłam kupować używane na Allegro. Ale nie zawsze mogłam znaleźć tam to czego szukałam, no i koszty wysyłki jak kupowałam od kilku sprzedawców.... Tak się wkurzyłam, że postanowiłam sama zacząć sprzedawać używane klocki. I udało się, od dwóch tygodni jestem dumną posiadaczką sklepu internetowego (gdzie można kupić wszystko) z używanym Duplo klocus.com . Mam nadzieję że mi się uda
biggrin.gif
. Zapraszam na zakupy
yes2.gif
i do polubienia mojej strony na fb http://www.facebook.com/Klocuscom . Dla każdej użytkowniczki forum rabat
wink2.gif
. Czekam na Wasze opinie
biggrin.gif

reklama
Witam dziewczyny, Moja córcia w październiku kończy 3 lata, więc już się zastanawiam :-) Przyznam, że Basia ma dużo różnych zabawek...i nie o to w tym chodzi. Każdą jedną zainteresowana jest chwilkę, więc albo leżą i "płaczą" ;) albo są chowane i wyciągane za jakiś czas jako nowość. Moja córcia NIE LUBI lalek, misiów, kuchenkę roztrzaskała w drobny mak, wózki dwa również :-) Lego zabawy jest chwila, bo szybko traci cierpliwość jak coś nie wychodzi i klocki latają :-) to samo jest z ciastoliną i innymi klockami. Wiem już, że najwspanialszym prezentem dla mojej córki jest cały dzień spędzony AKTYWNIE na atrakcjach typu festyn, fikoland, karmienie kaczek w parku a do tego np. lody :-) Jeśli siedzimy w domu to strzałem w dziesiątkę są puzzle i książeczki. Ostatnio prawdziwym hitem okazał się multimedialny program do komputera "Multimedialny świat Jana Brzechwy oraz Juliana Tuwima" świetne połączenie gry i nauki! Oczywiście Basia nie obsługuje sama komputera, robię to ja, jednocześnie przykładając większą wagę do rzeczy potrzebnych :-) Co mogę Wam dziewczyny jeszcze zaproponować, istnieją świetne zestawy do robienia baniek mydlanych ( taaakich dużych na powietrzu), jestem też za rozmaitym majsterkowaniem, czy pracami w ogrodzie, super sprawą są również Bajki-grajki różnego rodzaju płyty z piosenkami, czy czytankami dla dzieci. Pamiętajmy, by prezent nie był zwykłym zapychaczem czasu dla naszego dziecka, ale rzeczą przydatną i kształtującą umiejętności dziecka :-) A i tak najcenniejszy jest czas, który MY spędzany z naszymi dziećmi :-)

Do góry