reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co na prezent dla 3-latki?

A może jakieś instrumenty np organki?Coś co można przy tym majstrować sa i dla dziewczynki i chłopca...ja na szczęśćie w tym roku praktycznie mała chciała duże łożko dla siebie więc i potrzebne i prezent od mikołaja od razu:) a do tego mikrofon i książki do kolekcji z kubusiem .Lalki u nas nie na topie,woli wozić maskotki z stumilowego lasu.A co do fajnych rzeczy ludziki little people i całe miasteczka. tematyczne fajna zabawka na dłużej i można rozbudowywać.

reklama
na Święta to jestem jednak za zabawkami, nawet w zeszłym roku z premedytacją usiadłyśmy u babci pooglądać mini mini,zeby mała sobie podpatrzyła :p i dostała co chciała :)

A może kupić coś z czym dziecko mogłoby poszaleć na podwórku. Myślę tu np o rowerku trójkołowym. Taki rowerek, przeznaczony dla dzieci powyżej drugiego roku życia. Myślę, że sprawi on wiele frajdy i radości dziecku i jak rodzicom.

może jakieś zestawy do tych które juz posiada? jest wiele dodatków do lalek jak: samochody, domy, ubranka (zależy jaki rodzaj lalek woli: barbie, szmacianki etc? )

Moja córeczka skończy za kilka dni 3 lata i mam dużo pomysłów, tylko kasy brak, zeby realizowac.
Dostanie książeczkę z serii "Mamoko", a konkretnie "Mamoko na litery", wydawnictwo "Dwiesiostry". Moja córka uwielbia litery stąd ten pomysł. Ponadto zostały juz zakupione farby temperowe, 0,5 litra, kilka kolorów - będzie od dziadka. Niech nikt nie pozwoli sobie wmówić, że pędzelek i farby dla trzylatki to za wcześnie!! To bardzo dobry czas na kreatywne zabawy, a malowanie na pewno do nich należy. Farby do malowania palcami - polecam! Teraz zamierzam się na zestaw filmów DVD "Było sobie życie", bo sama pamiętam z dzieciństwa, ze w bardzo przystępnej formie przedstawione zostały procesy, zachodzace w ludzkim organizmie. A dzieci w tym wieku chcą poznawać świat, uczyć się.
Na Gwiazdkę dostała układankę quercetti - kolorowe gwoździki, które wkłada się w tablicę dziurkowaną. Lubiłaby, gdyby nie matka, która codziennie wymyśla nowe zabawy :-)

Być matką...

Myślę, że fajnym pomysłem jest też ciastolina. Można stworzyć z niej ciekawe wzory, a foremki w przeróżnych kształtach pomogą dziecku stworzyć coś ciekawego. A poza tym to też niezła zabawa dla dorosłych. ;)

Dla 3-letniego dziecka rowerek trójkołowy? Raczej dla 2-latka, w wieku 3-3,5 dziecko może już na zwykłym jeździć. Ja planuje młodemu kupić na wiosnę :)
zestawy ciastoliny to też chyba dobry pomysł, bo większośc dzieciaków je uwielbia.

Ostatnia edycja:
reklama
A może po prostu zorganizować Małej wycieczkę. Jest teraz tyle fajnych i ciekawych miejsc dla dzieci. Taka wycieczka może być niezapomnianym przeżyciem dla dziecka.

Do góry