reklama
monika3
Mama Amelki i Filipka
- Dołączył(a)
- 6 Listopad 2005
- Postów
- 7 463
A Kuba ostatnio lubi psią karmę
Widocznie dobra jest i smakuje Kubusiowi :-):-)
ika07
padziernikowa mama 06
- Dołączył(a)
- 13 Lipiec 2007
- Postów
- 1 289
A Kuba ostatnio lubi psią karmę
????????????????????????????;-):-)
agazet
Październikowa Mama'06 Zadomowiona(y)
- Dołączył(a)
- 26 Luty 2006
- Postów
- 233
witam a ja na obiad dla dorosłej części rodzinki polecam coś takiego... bo nie wiem jak sie nazywa, ale jest pycha składniki dla dwóch osób(bynajmniej ja tak robie): jeden podwójny filet z piersi kurczaka jedno duze opakowanie zupy w proszku cebulowej Knorr śmietana 30 % kremówka ryz jedna, dwie torebki zalezy od apetytu i teraz tak, piers kroimy w grubsze plastry i troche rozbijemy, do naczynia zaroodpornego wlewamy troszke oleju układamy miesko najlepiej, zeby zmieściło sie wszystko "na płasko", posypujemy połową torebki zupy cebulowej, wkładamy do piekarnika i tak zapiekamy chwile, nastepnie wyjmujemy, obracamy miesko i pozypujemy z drugiej strony drugą połowa zupy, zapiekamy chwilke, nastepnie zalewamy smietaną, tak, aby zrobił sie z tego sosik(ja delikatnie mieszam) zapiekam chwilke i gotowe do tego gotowany ryż i obiad gotowy
Mada80
Fanka BB :)
Brzmi rozsadniei zapowiada sie smakowicie...W tygodniu sprobujemy.Dzieki agazet:-)
gufi
Październikowa Mama'06 Fan(ka)
witam a ja na obiad dla dorosłej części rodzinki polecam coś takiego... bo nie wiem jak sie nazywa, ale jest pycha składniki dla dwóch osób(bynajmniej ja tak robie): jeden podwójny filet z piersi kurczaka jedno duze opakowanie zupy w proszku cebulowej Knorr śmietana 30 % kremówka ryz jedna, dwie torebki zalezy od apetytu i teraz tak, piers kroimy w grubsze plastry i troche rozbijemy, do naczynia zaroodpornego wlewamy troszke oleju układamy miesko najlepiej, zeby zmieściło sie wszystko "na płasko", posypujemy połową torebki zupy cebulowej, wkładamy do piekarnika i tak zapiekamy chwile, nastepnie wyjmujemy, obracamy miesko i pozypujemy z drugiej strony drugą połowa zupy, zapiekamy chwilke, nastepnie zalewamy smietaną, tak, aby zrobił sie z tego sosik(ja delikatnie mieszam) zapiekam chwilke i gotowe do tego gotowany ryż i obiad gotowy
to naczynie zaroodporne, to przykrywam? a ile stopni ma miec piekarnik?
brzmi pysznie
Renik
Październikowa Mama'06 Zadomowiona(y)
- Dołączył(a)
- 25 Maj 2006
- Postów
- 1 036
Agazet u nas to się nazywa cebularz ale robie to ciut inaczej i tez jest pysznie, ja dostałam przepis w którym dwie zupy miesza sie z pół litrem (może ciut więcej) wody i smietaną i tym zalewa filety, ostatnio tak zrobiłam dzień wczesniej i było niebo w gębie
elisabeth
Październik '06 i '09
- Dołączył(a)
- 7 Luty 2007
- Postów
- 4 427
Własnie u mnie w piekarniku siedzi ten CEBULARZ!!! ale lekko go zmodyfikowałam, tylko boję się , ze dla męża nic nie zostanie, bo co chwila wyciągam jeden kawałek i sprawdzam czy już jest dobre he he:-)... a jest dobre, tzn smaczne!!!
reklama
elisabeth
Październik '06 i '09
- Dołączył(a)
- 7 Luty 2007
- Postów
- 4 427
To jesteśmy już po obiedzie... będę szczera... nie wszystkim Cebularz smakował... tzn. mojemu mężowi, ale on jest gupi i ja sie nim nie przejmuję, bo jak kiedys zrobiłam pierwszy raz pulpety w sosie śmietanowo-koperkowym, to tez nosem kręcił, a teraz to mu smakują.
A wieczorem robię zapiekankę ziemniaczaną... mniam...
A wieczorem robię zapiekankę ziemniaczaną... mniam...
Podziel się: