reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co na obiad i kolacje

Hehe... Elis skad ja to znam- kiedys zrobilam chinszczyzne, maz zjadl a na moje pytanie, czy mu smakowalo, powiedzial " dobre, ale... nie rob tego wiecej":eek:;-):-D

Tez sie chyba skusze na tego cebularza;-)

reklama
Napisze Wam jeszcze przepisik na rybke, jak go dostałam to chciałam go wywalić ale okazało sie, że jest to pychota jak dla mnie, mojej rodzinki i znajomych i jest ciut pikantny a więc:
Sosik: 2 jabłka golden delicious lub szara reneta tez może być (ja daje jakie mam).
Obierasz,kroisz na cienkie plasterki, wrzucasz na rozgrzany tłuszcz (pół na
pół masło z oliwą), dodajesz dwa rozgniecione ząbki czosnku, troche soli i
te resztki z papryki (jest w sprzedaży w takim ala młynku), myslę, że jesli
dorzucisz chili, to też nic sie nie stanie. Dusisz ok. 10 - 15 min. zalewasz
smietaną z kartonika (płynną). I to wsio. Smażysz rybę, ale jakąś bardzo
delikatną,na rozgrzanym masle-oliwie, bardzo krótko z dwóch stron. Na talerz
dajesz najpierw sos, a na to rybę. Do tego może byc jak najbardziej ryż,
różnoraki.
smacznego

Dziś robiłam po raz pierwszy gulasz ala strogonow... napisze później czy dobry, mąż musi ocenić, bo to on jest główny smakosz w domu;-)

Moze klopsiki?Kupujesz mielone albo sama robisz,dodajesz bułeczke,jajko,a potem formujesz małe kulki i wrzucasz na wrzatek.Do wrzatku dodaje rosołek drobiowy.Nie panieruj ich.Podaje z ziemniaczkami i delikatnym sosikiem pomidorowym.Pycha.Julii bardzo smakowało zawsze.Gotujesz ok 20-30min.

reklama
Do góry