reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Co moge jesc podczas karmienia piersia

Hej Gosiu dziekuje za doradzenie malutka tylko na piersi trzymam i jest duzo lepiej:-) najwidoczniej namieszalam jej tym brzuszku koperkiem plantexem i glukoza i dlatego ciezzko bylo:zawstydzona/y: człowiek uczy sie na wlasnych błedach:blink: a z kupka jest roznie robi czasem 1 czasem 2-3 dziennie ale czasem musze jej pomoz a czasem zrobi sama nawet nie wiem kiedy:-D Pozdrawiam Cię Serdecznie;-)

reklama
fajnie że jest lepiej :tak: co do kupki jak jest 1 dziennie lub jedna na 2 dni to sie nie przejmuj widocznie mała dobrze trawi twój pokarm :tak:

moja za to robiła co karmienie :rofl2:

Powiem Ci ze ci zazdroszcze tych czestych kupek bo moja robi z trudem i najczesciej sie konczy tym ze musze jej pomoc <obawiam sie ze malutka sie przyzwyczaiła do mojej pomocy> dzis w nocy ja budzila co 1.5godz i stekała i nic dawalam jej piers i szla spac dalej i rankiem oczywiscie jak juz wspomnialam z moja pomoca zrobila kupke. co mi radzisz Gosiu?? :-( Pozdrawiam:)

może spróbuj ty coś jeść po czym mała będzie mieć lżejsze kupki :confused: bo to też ma znaczenie:tak: możesz zajadać np śliwki suszone albo deserek ze śliwek taki dla dzieci jak ty zjesz to się nic nie stanie , gruszki no i dużo warzyw takie co nie będą powodować boleści brzuszka u dziecka:tak:a zrezygnuj z czekolady i tego po czym może dziecko mieć zatwardzenie:tak:

a jak nie pomoże to idz do pediatry może coś przepisze ci odpowiedniego:tak: ale nie pomagaj małej ona musi sama się nauczyć po kilku kupkach załapie :tak:a tak narobisz sobie jeszcze gorszych problemów :sorry2:

czyli jak ona sie budzi i steka i wreszcie zaczyna plakac to nie pomagac jej tylko dac cycusia ?? Wiesz najgorsze jest to ze rano nieraz zrobi a na wieczor juz nie i w nocy ja ta kupka budzi co 1.5godz . ze slodyczy nie jem nic co jem to ryz z jogurtem truskawkowym serki danio waniliowe kanaki z filetem z indyka lub serem zółtym tez jem serki topione smietankowe , jabłka, pije sok jablkowy i cherbate, codziennie sobie gotuje udko z kurczaka i robie sobie troszke rosołku. no i to chyba tyle tak ze mysle ze nie przez moje jedzienie ma problem z ta kupka. Masz racje jesli dalej bedzie sie meczyc to moze jutro pojade do pani pediatry i moze cos mi poradzi . :-(OBY

może ryż działa na nią zatwardzająco a jesz go codziennie :confused:weź sobie dołóż do dietki śliwki i zobacz jak będzie :tak:
a w dzień co ile ci się budzi :confused:
może w nocy po prostu chce cyca a nie kupkę :confused:

To jakie sobie te sliwki kupic i co z nich robic?? Gosiu w dzien roznie nieraz od 7 do 13ej nie spi a czasem np. w niedziele przespala prawie cala . a jak juz usnie to spi tak kolo 1.5 godz w ciagu dnia ma wszczegolnosci popoludniu ze jak usnie kolo 13ej to potrafi spac do 16.30 tak ze roznie nie ma stalych godz spania :-( z tego co widze to brzuszek jako brzuszek ja nie boli tylko jak probuje ta kupke robic to sie zlosci i popłakuje troszke al;e wtedy ja biore do cycusia i jest spokojna :tak: kurcze choc zeby mi ta noc jako tako przesypiala nie mam sposobu probujemy sie wyprozniac na noc po kapieli ale nic:-( dzis kolo 11 zrobila troszke i pewnie znow mi sie nie uda zrobic na noc... ryz jadlam moze 2razy w tamtym tygodniu w srode i w niedziele przedwczoraj

nie musi codziennie robić kupek - nawet jak kilka dni nie robi, to nic się nie dzieje
rzeczywiście ryż może powodować zaparcia i gazy
może ona się męczy od gazów? kładź ją częściej na brzuszku i noś do odbicia
a w nocy jak się budzi i płacze to pewnie chce cyca
śliwki suszone jedz sobie - ale tez nie dużo
za dużo nabiału nie jedz na początku, może nie toleruje mleka?
acha - i jak pijesz już sok jabłkowy - to lepiej rozcieńczaj wodą - lepszy byłby kompot własnej roboty

Isia kup sobie suszone lub w słoiczku deserek dla dzieci :tak: tak sobie zajadaj co kilka dni jeśli mała ma twarde kupki:tak:

weź spróbuj dziś czy jutro jej dawać w nocy cyca i jej nie pomagaj przy kupce i zobaczysz czy ona umie a dopiero trenuje robienie kupki ;-) czy to zaparcia a kupki jakie są bardzo twarde czy normalne :confused:
bo jak normalne to ona raczej nie ma problemu z zatwardzeniem a poprostu dzieci tak mają że się krzywią i czasem popłakują bo to jej początki :tak:

ale jakby ci mocno płakała to weź jej nóżki leciutko podkurcz do brzuszka może wtedy jej łatwiej będzie zrobić :tak:

reklama
Gazy to ona ma straszne caly czas purka... a kupka jest nie taka wodnista tylko troszke gestsza. slyszalam ze koperek wloski dziala na dziecko ze moze miec zatwardzenie i miec problem z oddaniem kupki wiec kolezanka polecila mi herbatke rumiankowa hippa... Cała noc przede mna jutro napisze jak nam poszło:rofl2:

Do góry