reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co mam robic? Prosze pomozcie

Przykro mi...teraz to brzmi mało realnie ale masz szansę i to ogromną na założenie normalnej kochającej się i wspierającej się rodziny - tylko powinnaś się od niego uwolnić. Wiem że Ci ciężko...kurcze nie masz wokół siebie ani jednej wspierającej Cię osoby? Kogoś kto mówi żebyś zostawiła męża? Kogoś kto może Ci pomóc, pokierować Cię?
Znam wiele dziewczyn którym małżeństwo nie wyszło a jednak odnalazły szczęście dla siebie i swoich dzieci u boku innego mężczyzny - nie księcia z bajki ale normalnego faceta który umie uszanować drugiego człowieka. Życzę Ci tego z całego serducha.
Może rozejrzyj się za darmową pomocą prawną i za psychologiem - rozstanie jest zawsze trudne a Ty jeszcze w ciąży - myślę że potrzebujesz kogoś kto pomoże Ci oukładać emocje.
ale ona nie chce odejść. Gdyby chciała to by to zrobiła. Kto normalny bierze ślub z kimś kto go bije?

reklama
Ksiądz mówi że miejsce żony jest przy mężu.
Zaznaczam że wierzę w Boga, w Boga ale nie w kościół - nie po tym co dzieje się na Naszym podwórku, nie po tym co działo się w Kanadzie i po wielu innych rzeczach. Uważam że taki ksiądz który tak twierdzi jest niestety ostatnią osobą która może prawić o moralności i być dla kogokolwiek drogowskazem. Pomyśl o sobie i o dziecku a nie o księdzu, teściowej czy koleżance - to Twoje życie i drugiego nie dostaniesz więc przeżyj je jak najlepiej.

Chciałabym mieć normalną rodzinę, ale to niestety nie możliwe. Na pewno masz rację, słysząc sąsiadki dzieci wiszczy mi że zaraz do niej pójdzie i ja opier*** bo wkurw*** go te dziecko.[emoji852]
I wyszłaś za niego? Co to była za "nie miła" sytuacja jeszcze sprzed czasu małżeństwa? Pokazał ci już wtedy że potrafi być taki jak teraz? A ty mimo wszystko na to poszłaś? Gdzies po drodze do ołtarza musiałaś zgubić rozum.

Chciałabym żeby to był troll [emoji849]niestety widziałam ludzi którzy mają takie podejście...
no to niech ją leje aż miło, ale ona odpowiada przede wszystkim za dziecko, które będzie rosnąć w przemocy. Chore są takie baby i nienawidzę ich wszystkich, bo nienawidzę przemocy wobec dzieci.

no to niech ją leje aż miło, ale ona odpowiada przede wszystkim za dziecko, które będzie rosnąć w przemocy. Chore są takie baby i nienawidzę ich wszystkich, bo nienawidzę przemocy wobec dzieci.
Dokładnie... Żeby nie podpaść chłopu będą siedzieć cicho i nawet nie zareagują jak będzie taki dziecko lał. Ostatnio widziałam nagranie z takiej sytuacji, przechodnie nagrali, zareagowali - chłop lał dzieciaka jak poj** a matka stała i się przyglądała i jeszcze dziecku palcem groziła [emoji2356]

reklama
ale ona nie chce odejść. Gdyby chciała to by to zrobiła. Kto normalny bierze ślub z kimś kto go bije?
Kurcze nie znam Jej ale wydaje mi się że Ona naprawdę potrzebuje pomocy, wsparcia że jest zaszczuta przez męża, teściową i innych ludzi. Myślę że tu nie chodzi o to czy Ona chce czy nie chce ale o to czy potrafi.
Chyba Ty albo inna dziewczyna napisała wcześniej że niektórzy zakochują się nie w osobie ale w swoim wyobrażeniu o drugiej osobie i niestety ale tkwią w takim oszustwie. Może autorka posta jest właśnie taką osobą.

Do góry