reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Co mam robic? Prosze pomozcie

Dokładnie... Żeby nie podpaść chłopu będą siedzieć cicho i nawet nie zareagują jak będzie taki dziecko lał. Ostatnio widziałam nagranie z takiej sytuacji, przechodnie nagrali, zareagowali - chłop lał dzieciaka jak poj** a matka stała i się przyglądała i jeszcze dziecku palcem groziła [emoji2356]

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Kurcze nie znam Jej ale wydaje mi się że Ona naprawdę potrzebuje pomocy, wsparcia że jest zaszczuta przez męża, teściową i innych ludzi. Myślę że tu nie chodzi o to czy Ona chce czy nie chce ale o to czy potrafi.
Chyba Ty albo inna dziewczyna napisała wcześniej że niektórzy zakochują się nie w osobie ale w swoim wyobrażeniu o drugiej osobie i niestety ale tkwią w takim oszustwie. Może autorka posta jest właśnie taką osobą.
niech sobie będzie kim chce, charakter niech sobie ma dowolny, ale jeśli była na tyle silna, żeby zajść w ciążę, to teraz powinna mieć tyle siły, żeby dziecko ochronić przed wszelkim złem. Tymczasem jej patomąż pierze ją, znęca, kto wie czy nie gwałci, a ta będzie z nim siedzieć, bo tak ksiądz powiedział. Nie ma dla niej żadnego usprawiedliwienia.

A najbardziej mnie boli, że są tysiące kobiet, wiele z nich tutaj na forum, które cały swój czas poświęcają zajściu w ciążę i dałyby z partnerem dziecku wszystko co najlepsze, miłość, ciepło, czułość i troskę, a taka sobie walnie dzieciaka w przemocowym domu i się nie przejmuje.

niech sobie będzie kim chce, charakter niech sobie ma dowolny, ale jeśli była na tyle silna, żeby zajść w ciążę, to teraz powinna mieć tyle siły, żeby dziecko ochronić przed wszelkim złem. Tymczasem jej patomąż pierze ją, znęca, kto wie czy nie gwałci, a ta będzie z nim siedzieć, bo tak ksiądz powiedział. Nie ma dla niej żadnego usprawiedliwienia.
Ja tu poprostu widzę szansę na to że Ona odejdzie od męża. Napisała taki post, prosi o poradę, pomoc, może potrzebuje żeby ktoś Ją pokierował...tu dla mnie nie jest jeszcze pozamiatane.

Ja tu poprostu widzę szansę na to że Ona odejdzie od męża. Napisała taki post, prosi o poradę, pomoc, może potrzebuje żeby ktoś Ją pokierował...tu dla mnie nie jest jeszcze pozamiatane.
a ja znam zbyt wiele osób, które się skarżą byle poskarżyć, ale nie robią nic, żeby sobie poprawić. I to jest właśnie taka osoba.

A najbardziej mnie boli, że są tysiące kobiet, wiele z nich tutaj na forum, które cały swój czas poświęcają zajściu w ciążę i dałyby z partnerem dziecku wszystko co najlepsze, miłość, ciepło, czułość i troskę, a taka sobie walnie dzieciaka w przemocowym domu i się nie przejmuje.
Dlaczego dajesz sobie prawo, żeby oceniać, kto da dziecku to, co najlepsze? Nie rozumiem, jak w ogóle można napisać „walnie sobie dzieciaka”. Ludzie uprawiają seks i się rozmnażają. Nie Ty ani liczba wykonanych testów owulacyjnych, wizyt u ginekologa ani samodzielnych badań szyjki i obserwacji śluzu określa prawa reprodukcyjne człowieka.
Jeśli autorka nie jest trollem, to jej ciąża została poczęta w stałym (czy zdrowym to inna sprawa) związku, jest pełnoletnia, może uprawiać seks i się rozmnażać. Pary obsesyjnie starające się o dziecko niekoniecznie stworzą najlepsze rodziny.

Dlaczego dajesz sobie prawo, żeby oceniać, kto da dziecku to, co najlepsze? Nie rozumiem, jak w ogóle można napisać „walnie sobie dzieciaka”. Ludzie uprawiają seks i się rozmnażają. Nie Ty ani liczba wykonanych testów owulacyjnych, wizyt u ginekologa ani samodzielnych badań szyjki i obserwacji śluzu określa prawa reprodukcyjne człowieka.
Jeśli autorka nie jest trollem, to jej ciąża została poczęta w stałym (czy zdrowym to inna sprawa) związku, jest pełnoletnia, może uprawiać seks i się rozmnażać. Pary obsesyjnie starające się o dziecko niekoniecznie stworzą najlepsze rodziny.

A szkoda. Są osoby co nie powinny mieć dzieci.

reklama
no tak, bo wielką szansę mają dać dziecku co najlepsze ci, którzy się gryzą po twarzy i biją.

Do góry