reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co lubimy jeść, czym lubimy pluć :)

he he odważnych nie ma bo każda mniej lub więcej pamięta jeszcze akcje kolkowe a to strasznie wiatropędne warzywka ( kalafior bardziej)

Lenko...nigdy z życiu nie jadałm, nie przygotowywałam niczego z dyni. Teść sie machnął jak kupowała nasiona ( albo produkcja się machnęła i nie takie nasionka były w torebce) i zamiast cukini mamy dynie. Czy coś z tego ładnie urośnie i dojrzeje nie wiem. jeżeli tak to będę molestować o przepis na jakieś zupki dyniowe. tylko, że dynia chyba mdła w smaku co ?

reklama
ja dziś podałam ziemniaczek ze szpinakiem i będę obserwowała :-)
co do glutenu to z bobowity są gotowe kaszki od 5 m-ca z glutenem właśnie i odpowiednią ilością, więc ja poczekam i te podam na spróbowanie
w Rossmanie kupiłam wodę do picia z babydream, nie trzeba jej przegotowywać, jest od pierwszego dnia życia
teraz tylko chcę zamówić mu kubeczek z Lovi od 6 m-ca i też mu podam,myślę o tej ofercie :-)

LOVI KUBEK 360 210ml + GRATIS KUBEK NIEKAPEK 150ML (3459178068) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

wydaje mi sie ze krolewna podała juz brokuł i kalafior, i pisała o tym na ogólnym, mój poczeka do przyszłego roku, chyva ze kupie słoiczek bo pedzonych nie chce mu dawac teraz

zozzolka mam kleik ryzowy z bobovity, sam bez zadnych smaków i mleka, robiłam na wodzie tak jak na opakowaniu tylko mniejsze porcje, na 25ml wody niepełna łyzka, do tego starte jabłko, swoje z ogrodu, papierówke, jestt to dosyc rzadkie, dostał kkilka razy w południe, na razie dostaje tylko raz dziennie coś poza cycem, od kilku dni kleiku nie dostaje bo je jabłko z marchewką

fel ja tez bede 1szy raz robic zupke z dodatkiem dyni, jako małe dziecko jadłam zupe, dobra była ale nie wiem jak mama ja robiła i kompot z dyni, uwielbiam, raz robiłam i mi nie wyszedł, a la malucha po prostu ugotuje i chyba wsio, a smak ma, delikatny ale ma

z tm glutenem to przeciez nie ma problem, po prostu gotujac zupke dodac manne do gotujacych warzyw i wsio, albo ugotowac troszke wiecej i zostawic w lodówce, , przez trzy dni nic się nie stanie

http://babyonline.pl/niemowle_rozszerzanie_diety_artykul,12080,0.html
http://babyonline.pl/niemowle_rozszerzanie_diety_artykul,12080,1.html

kiedys miałam cos podobnego od kiedy jakie owoce i warzywa

Ostatnia edycja:
Mania dziś jadla zupke jarzynowa co byl w niej kalafior min... ale odrobinke tylko choc smakowało ale byl jeszcze groszek wiec dwa nowe skladniki...

ale... ze tak powiem nie ma sloiczkow z samym kalafiorem albo brokułem :-D

anila - to ciekawe, ja mam takie słoiczki:-D

lenka - te linki do diety co wstawiłaś to dokładnie to co ja mam w poradniku, a ja się tyle napstrykałam i jeszcze w paintcie musiałam obrabiać:-D

Ostatnia edycja:
Zozolka , czy Ty stosujesz poradnik z bobovity??? Ja idę zgodnie z tym co tam jest napisane w tej tabeli:-) ale mi nie wychodzi bo u Nas cały czas marchewka ląduje na mnie...chyba spróbuję podać jakieś inne warzywo może bardziej posmakuje i za 2-3 dni wrócę do marchwi...Jak mogłabym ulepszyć mu taka marchewkę ze słoiczka aby mu bardziej smakowała, macie jakieś sprawdzone sposoby????

Pscółka - może akurat nie było w sklepie i wydawało mi się że nie ma :-D fajnie że jest... im więcej smaków tym różnorodniejsza dieta
Hania ponoć nawet 10 razy czasem trzeba podać nowy smak aby dziecko polubiło... tak czytałam...

Dziewczyny - kupiłam dzisiaj kaszkę ryżową w BoboVity o smaku jabłkowym. Dobra na początek wprowadzania kaszek? I kiedy ją wprowadzić? Jemy na razie marchewkę i marchewkę z jabłuszkiem. Dzisiaj przyjedzie do mnie też zestaw "Pierwszych łyżeczek" z Bobovity... (kalafior, groszek, brukuł)

Czy najpierw dać do spróbowania jeszcze kilka warzywek, potem do diety wprowadzić owoce, a poźniej dopiero kaszkę dodatkowo? chcę, zeby warzywka jadł codziennie... tak zalecają w poradniku bobovity, ale czytałam też, źeby aczynac od kaszek... Nie chcę popełnić błędu na starcie...

reklama
Zozolka , czy Ty stosujesz poradnik z bobovity??? Ja idę zgodnie z tym co tam jest napisane w tej tabeli:-) ale mi nie wychodzi bo u Nas cały czas marchewka ląduje na mnie...chyba spróbuję podać jakieś inne warzywo może bardziej posmakuje i za 2-3 dni wrócę do marchwi...Jak mogłabym ulepszyć mu taka marchewkę ze słoiczka aby mu bardziej smakowała, macie jakieś sprawdzone sposoby????

Tak ale mam tez hiipp i tam sa dynie zamiast kalafiora i brokula bo nie wiem czy hipp takie ma bo nie widzialam gerber chyba tez nie wogule gerber w moim miescie jakis oskubany mimo ze fabryka blisko hehe chyba wszyscy wiedza o co halo

Kupilam kubek z tt 4+ i samej mi picie z niego nie idze trzeba bardzo ciagnac. fajny bo nie leje sie z niego no ale moja ola chyba tez nie wie o co z nim chodzi

krolewna musisz dac albo smoczek x albo y albo sprobowac taki np 6+ u mnie poszlo dopiero na y bo z x nie lecialo a kleik czasem idzie na tym 6+ przerabialam niedawno temat tez

Ostatnia edycja:
Do góry