reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co lubimy jeść, czym lubimy pluć :)

reklama
My dzisiaj pierwszy raz marchewkę. Smakowało mu, bo jak chciałam przestać podawać to się rozbeczał,a jak dałam łyżeczkę to buzię otworzył :D

Ja podaje Lence samo wodę,smakowala z jablkiem i melisa,albo z hippa soczki jablkowy i marchewkowy ale rozcienczam je z woda. Jak narazie Lenka nie narzeka:) zamierzam jej kupić jeszcze herbatke malinowa.

my podajemy malemu wode mineralna z sokiem jablkowym (hippa) i herbatke rumiankowa, woda pluje :-D
jemy juz jabluszka i marchewki :-) jabluszko uwielbiamy, na marchewke zaczynamy robic minki ;-)

ja jeszcze wrócę do tematu wody :-) jakiej firmy wodę podajecie? Humana, Mama i ja, Primavera (ta różowa)? czy inne? gotujecie je?
słyszałam, że w Rossmanie z babydream jest woda i nie trzeba przegotowywać

Ja podaję Żywiec Zdrój. Moja siostra podawała Primavera i też gotowała

U nas dzisiaj pierwsze podejście do marcheweczki, smakowało pomimo tego, że jadł łyżką dla roczniaków (bo tylko taką udało nam się w markecie kupić). Dobrze, że się szeroko uśmiechał to jakoś dało się zaaplikować;-). Docelowa łyżeczka dopiero dojdzie na początku tygodnia:-D

U nas króluje Primavere, nie gotuje. Przeważnie używam na szybko, do zrobienia herbatki- na mleko gotuję:-)
U nas ostatnio było drugie podejście soczku marchewkowego i praktycznie wszystko zostało wyplute, poczekam jeszcze z tydzień i wprowadzę marcheweczkę w słoiczku, łyżeczki kupiłam z BabyOno, fajne bo giętkie i niska cena też była plusem:tak:

reklama
ja do herbatek i mleka uzywam normalnej wody przegotowanej, a na szybko do picia to wlasnie jest ta woda z sokiem hippa

zobaczcie w rossmanie czy nie maja lyzeczek, my kupilismy wlasnie tam ale w dm tez widzialam nie wiem tylko jak to sie ma cenowo w PL tu byly za nie cale 2€

Do góry