reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co już umiem...czyli postępy rozwojowe i zachowanie Naszych Maluszków ;-)

U nas Maciuś odwraca się z plecków na brzuszek coraz częściej ale tylko w lewą stronę. Do tego łapie się nieraz za stópkę i kolanko. No i Maciuś sam trzyma butelkę i piję. No i coraz częściej pełza do zabawek jak leży na podłodze na kołdrze :-)

reklama
Zobaczcie co wykombinowuje ten mój duperelek na bujaczku:
100_0515.jpg
ja ją kładę z powrotem a ona bach i znów łapie się za nogi

U nas nadeszł przełom młody sie przekreca z plecków na brzuszek ale narazie lewa strona idzie w ruch czasem zapomina o raczce ale mama mu pomaga ,gorzej z mowieniem....czytalam ze dzieckow tym wieku powinno wypowiadac sylaby ,a on doopa kompletnie nicccc wiecej pisczy iskrzeczy niz co gaworzy:eek:

phelania moim zdaniem nie masz się czym martwić... dzieciaki w wieku naszych maluchów raczej głużą wydają różne dzwięki mimowolnie typu ałuu, gii itp. jako przykład mogę podać filmik mojego małego w akcji który dodałam na zamkniętym...gaworzyć dzieci powinny od 6 miesiąca życia więc Alanek ma jeszcze czas;)

u nas Oziczek przekręca się z plecków na brzuszek ale z powrotem nie zawsze mu się uda i płacze jak się zmęczy to samo w łóżeczku robi aż nóżki między szczebelki mu wchodzą i co oczywiście płacz!!! wcale mi się nie spieszylo do tego przewracania bo wiedziałam że może być tak jak z Zuzą przekręcała się i płakała, ale niestety !!! czekam z utęsknieniem na swobodne przekrecanie brzuch, plecy, brzuch:-D po za tym oczywiście ślini się i jak marudzi to odrazu kaszelek wymuszacz mamo weź mnie :-)

U nas Kacperek odkrył, że można "zajadać" nóżki, przekręca się z plecków na brzuszek, kombinuje jak by tu sam usiąść i cmoka buziunią.

reklama
Emilka od jakiegoś czasu reaguje na swoje imię
w bujaczku (ale tylko tam!) odrywa plecy od oparcia i siedzi prosto, albo łapie się za stopy jak na zdjęciu wyżej

gorzej z łapaniem się za stopy na leżąco, czy wszystkie maluchy już to robią?

Do góry