reklama
żabcia_tbg
Maciusowa Mama
maxwell brawo dla Martulki jak Ona ślicznie raczkuje a jaka jest szybka. :-)
kota-behemota
Q & H team
jeee Maxwell, Martusia oficlanie zawstydziła wszystkie Grudniaki!!! szacun dla małej wiercipiętki! :*
Sosnowiczanka
Mamusia Alanka :)
Maxwell mnie tez szczęka opadla. Powaznie sie zastanawiam aby przestac czytac ten wątek, bo potem doszukuję sie problemów u mojego dziecka
malenstwo550
Zuzinkowa Mamusia:))
Martusia jest The best swietna
dagne
Fanka BB :)
Zaczynam się zastanawiać, czy aby na pewno wszystko z Kalinką ok... po tym jak obejrzałam filmiki kurcze...
Moja mała siedzi z moją pomocą, bo nie za bardzo kuma, że rączki można wykorzystać do podpierania...
Jak dotyka palcami np trawy, podłogi, to przebiera nogami i ewidentnie kojarzy jak stawiać stopy aby posuwać się do przodu. Nie stawiam Jej, chyba się boję jeszcze Ją do czegokolwiek zmuszać.
Kręci się z brzucha na plecy i odwrotnie, tego nauczyła się dopiero tydzień temu, bo zawsze Jej ręka zostawała.
Poznaje ludzi "swoich" i "obcych", ulubione sylaby ostatnio to ba-ba, ba-ma, a-ma, da-da, nie-eee.
Moja mała siedzi z moją pomocą, bo nie za bardzo kuma, że rączki można wykorzystać do podpierania...
Jak dotyka palcami np trawy, podłogi, to przebiera nogami i ewidentnie kojarzy jak stawiać stopy aby posuwać się do przodu. Nie stawiam Jej, chyba się boję jeszcze Ją do czegokolwiek zmuszać.
Kręci się z brzucha na plecy i odwrotnie, tego nauczyła się dopiero tydzień temu, bo zawsze Jej ręka zostawała.
Poznaje ludzi "swoich" i "obcych", ulubione sylaby ostatnio to ba-ba, ba-ma, a-ma, da-da, nie-eee.
Milva
Zbójkowa mama;)
Dziewczyny- nie ma co porównywać naszych dzieciaczaków, bo każde rozwija się inaczej. A poza tym są między naszymi dziećmi nawet i 4 tygodnie różnicy, a czasem co w jednym tygodniu nie wychodzi, to w następnym już tak
Niektóre dzieci w ogóle nie raczkują, ale za to będą np szybko chodziły. Ja z przyjemnością i usmiechem czytam ten watek, super patrzeć jak z tygodnia na tydzień dzieje się coś nowego.
Bartek robi wiele rzeczy , które tu opisujecie, a w ciągu ostatnich 4 dni świetnie z dnia na dzień momentalnie zaczął sam siedzieć gdy go sadzam i teraz już się nie przewraca, choć go asystuję. Zrzuca zabawki ze stołu, puka w niego i inne miejsca dłońmi, najlepiej chciałby stać cały czas. Jedyne z czym jesteśmy w tyle to słowa- nie wypowiada jeszcze żadnych sylab, tzn czas pojedynczo i już nie powtarza, nic świadomie - na razie cały czas jęczy i się drze
Niektóre dzieci w ogóle nie raczkują, ale za to będą np szybko chodziły. Ja z przyjemnością i usmiechem czytam ten watek, super patrzeć jak z tygodnia na tydzień dzieje się coś nowego.
Bartek robi wiele rzeczy , które tu opisujecie, a w ciągu ostatnich 4 dni świetnie z dnia na dzień momentalnie zaczął sam siedzieć gdy go sadzam i teraz już się nie przewraca, choć go asystuję. Zrzuca zabawki ze stołu, puka w niego i inne miejsca dłońmi, najlepiej chciałby stać cały czas. Jedyne z czym jesteśmy w tyle to słowa- nie wypowiada jeszcze żadnych sylab, tzn czas pojedynczo i już nie powtarza, nic świadomie - na razie cały czas jęczy i się drze
maxwell80
Mamusia cukiereczków M&M
Milva, dobrze piszesz - nie porównujmy "zdolności" dzieci, bo każde rozwija się w swoim tempie.Zauważcie, że rozpiętość wiekowa jest i większa niże te 4 tygodnie, co napisała Milva..bo księżniczki Salsik są z 9 listopada, a ślicznotka Izi z 8 stycznia - to już 2 miesiące różnicy przecież..
Na wszystkie przyjdzie pora we wszystkim;-)
Na wszystkie przyjdzie pora we wszystkim;-)
reklama
Phelania
Mama 2 urwisów :P
Pierwsze "kroczki raczkowania"
Alanek 6 miesiecy - YouTube
Alanek 6 miesiecy - YouTube
Ostatnia edycja:
Podziel się: