A jakie ryby jecie? Bo gdzieś wyczytałam, że powinno się je jeść conajmniej 2 razy w tygodniu. I że najlepsze są szprotki, śledzie i makrela. Ja się przymierzam do łososia. Szprotki jakoś do mnie nie przemawiają, śledzie prędzej, ale najbardziej z ryb to lubię makrelę wędzoną i właśnie łososia..
reklama
koriander
Fanka BB :)
Ja jadam swieze sledzie, lososia, makrele, tunczyka, szprotki z puszki, krewetki, przymierzam sie do swiezych muli bo zaczyna sie na nie sezon
Z ryb jeszcze dorsz jest dobry, ja gotuje go na parze i jest naprawdę dobry polecam:-)
A ile go gotujesz- 20 minut mu wystarczy? A ma dużo ości?
u nas szpinak i pomidorowa pojawiły się na obiad już w szpitaluDziękuję za odpowiedzi
Stwierdziłam że nie zrezygnuję z brokuła ani szpinaku. Przynajmniej raz na tydzień pojawią się na moim talerzu
We wszystkim trzeba umiaru i tak jak piszecie obserwacja dziecka kluczem do sukcesu.
co do owoców póki co jadłam jabłka, banany, arbuza, maliny, mango i troszke winogron a małemu nic nie było
za to mam ogromną ochotę na fasolkę szparagową ale wstrzymam się chyba nieco do czasu aż junior skończy chociaż miesiąc, jakoś boje się ryzykować
u nas szpinak i pomidorowa pojawiły się na obiad już w szpitalu
co do owoców póki co jadłam jabłka, banany, arbuza, maliny, mango i troszke winogron a małemu nic nie było
za to mam ogromną ochotę na fasolkę szparagową ale wstrzymam się chyba nieco do czasu aż junior skończy chociaż miesiąc, jakoś boje się ryzykować
Gdzieś czytałam że fasolka szparagowa jest ok i można jeść, ale nie jestem pewna więc chyba masz rację lepiej się wstrzymać :-) a pierwszy miesiąc szybko minie :-)
C
cobra18
Gość
ja jem wszystko na co mam ochote,kebab pizze,sushi -surowe ryby.malemu nic nie jest poko co
Kasiulka_1980
Mama Hani i Mai :-)
Ja dzisiaj jadlam arbuza i chyba jest git. Kilka dni temu zaliczylam tez pizze i nic nie bylo, ale za to po kotlecie z piersi i sałatce z groszku zielonego Jagoda się prężyła ;/
Ja jem codziennie od początku ciąży arbuza i nic się nie dzieje ;-)
reklama
Kasiulka_1980
Mama Hani i Mai :-)
ja jem wszystko na co mam ochote,kebab pizze,sushi -surowe ryby.malemu nic nie jest poko co
A ile Twój mały ma? Kolki się zaczynają od 3 tygodnia więc uważaj
Podziel się: