Jeśli chodzi o czosnek to nie potrafiłabym z niego zrezygnować :-) zresztą całą ciążę się obiadałam wszystkim co miał w sobie czosnek zwłaszcza sosami i teraz też je jem :-) Widać mały przyzwyczajony z okresu ciąży do czosnku bo teraz wcale na niego nie reaguje
reklama
nikiforka
W lesie :)
Dziękuję za odpowiedzi
Stwierdziłam że nie zrezygnuję z brokuła ani szpinaku. Przynajmniej raz na tydzień pojawią się na moim talerzu
We wszystkim trzeba umiaru i tak jak piszecie obserwacja dziecka kluczem do sukcesu.
Stwierdziłam że nie zrezygnuję z brokuła ani szpinaku. Przynajmniej raz na tydzień pojawią się na moim talerzu
We wszystkim trzeba umiaru i tak jak piszecie obserwacja dziecka kluczem do sukcesu.
Mamusie moja Zuzia przez ostatnie dwa dni robiła zielonkawe kupki. myślałam że zjadłam jakieś zielone warzywa ale nie. po konsultacji z paroma mamami okazało sie że to po wodzie Żywiec (skończyła mi sie moja i mąż ja kupił) zawiera ona dużo żelaza i dlatego są zielone kupki. miałyście coś takiego??
koriander
Fanka BB :)
zielone kupki moga byc spowodowane mlekiem 1 fazy (pierwsze 3-4 min ssania) bo zawiera ono najwiecej cukrow. jesli maluszek ssie czesto ale krotko takie stolce moga sie pojawiac ale moze to oznaczac ze dziecko dostaje mniej tego tlustego mleczka 2 fazy. nam lekarz radzil jak sie zielone kupki pojawily by zadbac by mala wyssala cala piers i ewent. odciagnac odrobine mleka zanim sie przyssie (ale nie za dlugo, najlepiej recznie)Mamusie moja Zuzia przez ostatnie dwa dni robiła zielonkawe kupki. myślałam że zjadłam jakieś zielone warzywa ale nie. po konsultacji z paroma mamami okazało sie że to po wodzie Żywiec (skończyła mi sie moja i mąż ja kupił) zawiera ona dużo żelaza i dlatego są zielone kupki. miałyście coś takiego??
yoshe
Fanka BB :)
zielone kupki moga byc spowodowane mlekiem 1 fazy (pierwsze 3-4 min ssania) bo zawiera ono najwiecej cukrow. jesli maluszek ssie czesto ale krotko takie stolce moga sie pojawiac ale moze to oznaczac ze dziecko dostaje mniej tego tlustego mleczka 2 fazy. nam lekarz radzil jak sie zielone kupki pojawily by zadbac by mala wyssala cala piers i ewent. odciagnac odrobine mleka zanim sie przyssie (ale nie za dlugo, najlepiej recznie)
potwierdzam ,pediatra powiedział mi to samo. Hubek też czasem robi zieloną kupkę, ale nie odciągam I fazy, bo są upały i dziecko musi mieć czego się napić staram sie pilnować by opróżniał pierś, a nie zasypiał.
reklama
Podziel się: