Lencja
:)
A jak ją robisz????Wrzuć w odpowiednim wątku przepisMój obiad: zupa koperkowa(...)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A jak ją robisz????Wrzuć w odpowiednim wątku przepisMój obiad: zupa koperkowa(...)
Ja jem wszystko i w każdej postaci smażone,pieczone,gotowane(w sobotę np zeżarłam parę kiełbasek z grilla i było ok)
W końcu z czegoś ten pokarm trzeba mieć i z czegoś musi on być wartościowy z wody i chleba to nic nie będzie a i laktacja szybko się skończy.
U mnie w szpitalu byc może brzydko porównują ale mówia że: "kobieta nie krowa której woda i trawa wystarczą żeby dać dużo dobrego mleka"
No ale co z przyprawami? Zabroniła używać kostki rosołowej i wegety!! Zrobiłam taki rosół tylko posoliłam i dodałam trochę ziół (tymianek, majeranek) boszzze smakowało koszmarnie!! Woda z warzywami. Powiedziała "nie" dla brokuła i szpinaku!! A przecież te dwa warzywa są świetnym źródłem żelaza. A no i pomidory też są beee i ogórek i sałata!! Masakra!
Super że jest ten wątek
A jakich przypraw używacie?
Jak była u nas położna i powiedziała co mogę jeść to się przeraziłam. Z warzyw tylko: marchewka, pietruszka, buraczki i ziemniaki, owoce: 4 jabłka i 1 banan na dzień, nabiał w ograniczonych ilościach, mięso: kurczak, indyk, cielęcina, inne: ryż, kasze, makaron. Zupy: zacierkowa, rosół, krupnik, ziemniaczna, barszczyk. Soki: porzeczkowy i z aronii takie same dżemy. Poza tym: kopytka, kluski leniwe, naleśniki.
No ale co z przyprawami? Zabroniła używać kostki rosołowej i wegety!! Zrobiłam taki rosół tylko posoliłam i dodałam trochę ziół (tymianek, majeranek) boszzze smakowało koszmarnie!! Woda z warzywami. Powiedziała "nie" dla brokuła i szpinaku!! A przecież te dwa warzywa są świetnym źródłem żelaza. A no i pomidory też są beee i ogórek i sałata!! Masakra!
tutaj mała ściąga: http://szpitalmadalinskiego.pl/portal/pliki/dieta-karmienie.pdf
a tutaj ciekawy artykuł: Jeść za dwoje - Żywienie - Mam dziecko - Onet.pl Dziecko