reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Co jeść a czego nie gdy karmi się piersią?

a moj i synek to lubi miec gole nogi tylko w body z dlugim rekawem lezy i skarpetakch ale za to przykryty rozkiem nie za ciasno - chyba to nie za cienko???

reklama
Dziewczyny, czy jak karmicie, to pijecie od czasu do czasu lampkę wina?? Ja mam straszną ochotę, ale się boję.... Co myślicie??

Patch z tego co wiem to jest nawet wskazane na przyrost mleczka:-D mozesz nawet od czasu do czasu wypic ciemne piwko...tak mi mowila polozna zreszta dziewczyny tez gdzies o tym pisaly

Dzieki za ubieraniowe rady :tak:

A kiedy dziecku sie zaklad a krotki rekaw i spodenki na dwor?? bo ja wczoraj taki piekny kaplecik malej kupilam:tak:

Lil kate, jak będzie prawdziwe lato, i jak Tobie będzie w krótkim rękawku już za ciepło. A jak maluch zaśnie w wózku w krótkim rękawku i spodenkach to można przykryc go tetrową pieluszką, bo w czasie znu zwalnia metabolizm.

Patch, Nuśka ma rację, można wypic troszke wina i piwa - działają zresztą mlekopędnie. U mnie po piwie zawsze są strasznie przepełnione cycki, po winie jakios nie zauważyłam. Pic należy po karmieniu, wtedy organizm ma 2 godziny czasu na pozbycie się tej małej ilości alkoholu.

A ja tak się cieszyłam że moge jeść pomidory:-),a tu lipa małemu po dwóch dniach wyszła wysypka na całym ciałku:-(.Biedne maleństwo,a to wszystko przez moje łakomstwo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.Ale mam nadzieję że nie długo i mu zejdzie,bo kąpie go w krochmalu.Zobaczymy:confused:

A ja ostatnio zauwazylam ze moja myszka ma kolki po jabłku i surowej marchewce<bez sensu:-( > Na nie zdrowe rzeczy nie ma kolek ani wysypki....moge jesc frytki, chipsy, slodycze <batoniki z czekolady:baffled: > i nic a po owocach tak...DZIWNE TO MOJE DZIECKO HEHE:confused: :szok: :confused:

reklama
No widzisz Nuśka, musisz jesc same niezdrowe rzeczy ;-) :-D

A ja, odpukac, od wtorku mam sielankę z karmieniem. Karmię sobie na żądanie, bez stresu, bez żadnego odciagania, i mleczka starcza. Nie liczę dokładnie godzin miedzy karmieniami, jedynie kontroluję, czy w nocy nie ma przerwy większej niz 6 godzin (chociaż Oliwce się nie zdarzyło zrobic większej przerwy niż 5 godzin, a w dzień je co 2-3 godziny). Jakoś się wyrównało i nie mam po nocy tak obrzmiałych balonów jak miałam wcześniej. Nie muszę też ściągac rano, bo wieczorem małej starcza cycus. Zauważyłam w ogóle, że jak przestałam rano odciągac pokarm, to przestało się go tak po nocy nadmiernie dużo produkowac, a i do końca dnia jest tego mleka akurat wystarczająco, nie ma już złości wieczorami, że mleka za mało. Owszem po nocy piersi są pełniejsze, ale nie mam juz takich balonów jak wcześniej. Oliwka też się chyba już nauczyła, że wieczorem leci mniej i nie ma co się wkurzac, tylko cierpliwie dłużej ssac.
Joasiek, dla Ciebie też jest nadzieja! bo przecież nasze małe obie tak szalały wieczorami z głodu, a skoro u mnie się to wyregulowało, to i u Ciebie się wyreguluje :tak:

Do góry