reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Królowo glowa do góry :-) Jestem pewna, że do niedzieli urodzisz &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Mavika musi być do dobrze. Na pewno tez bym sie denerwowała,ale ufam, że jestes pod dobra opieką.

Gryzonku zerknij tutaj
Wniosek o dodatkowy urlop macierzyński - wzór - Prawo dla rodziców - BabyOnline.pl
mój wygladał podobnie. Ja zadzwonilam wczesniej do kadr i zapytałam co mam ze soba zabrac i głowna powiedziala, że akt urodzenia i pesel Małego. Na miejscu mi wszystko dyktowały i wyliczały, bo są koffane :)
U mnie w podaniu było jeszcze napisane, ze prosze o urlop na opieke nad moim synek takim takim urodzonym wtedy i wtedy, a tak to prawie identycznie jak w linku.
A dlaczego tak daleko uciekacie :( Nie będziesz tęskniła? Na pewno tak, ale jesli będzieice tam szczęsliwi to czemu nie :)

Kwiatku a jaki masz zawód jesli wolno spytać? &&&&&&&&&&&&&&&&&&& za pracę :)

Ikasia sie nie odezwała... No i Fioletowej dzis nie było...

reklama
Już sie odzywam...
Co do apteki to sie nie dodzwonilam, a oni tez nie dzwonili....zobaczymy jutro..
O 9.30 mam wizytę i juz sie dowiem jakiś szczegolow...przede wszystkim jak zareagowalam na zastrzyki...no i kiedy punkcja i transfer....
Dzisiaj dalam ostatni zastrzyk...jutro trzeba będzie wkupic kolejne...ciekawe ile tym razem zosatwie w aptece...;-)

Gryzoń-co do wyjazdu za granice ja tez się przenoszę za ok.rok a emek juz za 2 tyg...na początku nie byłam zachwycona tym pomysłem ,ale tak sobie mysle co nas i nasze dzieci czeka w tym chorym kraju ?...
Jest źle a wygląda ze będzie jeszcze gorzej..Teraz traktuje ten wyjazd jako szanse na leprze życie dla nas a przede wszystkim dla naszych dzieci ...

gryzoń wyjazd to trudna do podjęcia decyzja. Ja powiem tylko tyle, że życie na pewno jest trudniejsze i cięższe niż te 6 lat temu jak przyjechaliśmy do Anglii i już nie jest tak kolorowo jak kiedyś. Poza tym będąc za granicą i mając dzieci trzeba zapomnieć o życiu towarzyskim, bo wszystko jest podporządkowane dziecku. Nas to najbardziej wkurza, bo nie jesteśmy starzy, a wychodzimy sami, gdzieś tylko wtedy jak jesteśmy w Polsce na urlopie. Są na pewno jakieś spotkania ze znajomymi, ale wszyscy mają dzieci i nawet jak się umówimy, to często jest to odwoływane, bo ten kaszle, kolejne ma jelitówkę, a jeszcze inne gorączkę. No i ta przeklęta służba zdrowia. Och....Woła o pomstę do nieba...
ALe to jest indywidualna decyzja każdego z osobna. Jak się spróbujesz to się nie będziesz wiedziała jak to wygląda...
Powodzenia w podjęciu decyzji &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

A mój dalej chory, już wczoraj myślałam, że jest po gorączce, ale wróciła o 2 w nocy 39.3 ale fajnie i dość szybko spadła i na razie jest spokój. Kaszel go męczy suchy, tym razem. W niedziele umówiłam już go do polskiego pediatry, mam nadzieję, że coś zaradzi i to będzie ostatnia choroba w tym roku.
Teraz ma 2 tygodnie przerwy w przedszkolu, więc powinien się wykurować :tak:
Dodatkowo mnie coś zaczęło drapać w gardle :no:

JEST LAURA!!!!!!!!!!!!!!!
Wiadomośc od Królowej:
"Laura ur 22.03 o godź, 2.25. 3560g, 55 cm, niestety nie obyło sie bez komplikacji - wyciągneli ja vacum bo zatrzymały mi sie skurcze a małej spadło ętno. skurcze zaczęły sie o 20.00 a 2 faza trwała 20 min. Obserwuja ją ale chyba jest ok. Trzymajcie kciuki"

Kobietki to trzymamy kciuki teraz wszystkie, żeby wszystko było dobrze po vacum!!!!

JEST LAURA!!!!!!!!!!!!!!!
Wiadomośc od Królowej:
"Laura ur 22.03 o godź, 2.25. 3560g, 55 cm, niestety nie obyło sie bez komplikacji - wyciągneli ja vacum bo zatrzymały mi sie skurcze a małej spadło ętno. skurcze zaczęły sie o 20.00 a 2 faza trwała 20 min. Obserwuja ją ale chyba jest ok. Trzymajcie kciuki"

Kobietki to trzymamy kciuki teraz wszystkie, żeby wszystko było dobrze po vacum!!!!

Cudnie cudnie:-D:-D:-D:-D
Witamy Laurę na świecie:-D
Krolowa Gratulacje dla Was
:-D

Dziewczyny ilu macie znjomych z tych dni zaraz po rozpoczęciu wiosny? Ja mnóstwo. Dzis kolezanka z rodzinnych stron i znajomy z pracy, jutro siostra,kolezanka z dzieciństwa, kolega z byłej pracy, a pojutrze moj brat. To sa osoby, które wymieniam ot tak, a spotkalam sie jeszcze kilka razy z tymi datami. Czy ten czas ma jakis wpływ na porody?
Na dodatek Ikasia ma dzis podglądanie, a Królowa przeciez mówiła o przekazaniu pałeczki. Pieknie:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
GRATULUJĘ KRÓLOWA !!!!! WITAMY LAURĘ !!!! :-):-):-)

Z tym dniem wiosny to i nieprzyjemne sytuacje też się zdarzają - mnie się kojarzy dość smutno, bo moja najukochańsza babcia tego dnia zmarła.

Mavika - trzymam kciuki teraz za Ciebie - żeby wszystko było z Wami ok :) i żeby Andrzejek zdrowo rósł i poczekał na swój termin :)

Ikasia - trzymam kciuki za wizytę i zabieg &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Do góry