reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Kruszka-Jak Kolki ??odpuściły ???

My jutro zaczynamy 5 miesięcy !!!!!!!!!!!!!!:))))))))))))))))))

Dzieki Kamii, tak odpuściły. Najlepsze jest to, że odpusciły chyba po 3 mies, a te problemy co mielismy to przez AZS.
fajnie że zapisałas sie na kurs. Zamierzasz coś póxniej działac w tym kierunku? Ja chodzilam do takiej dziewczyny, ktora robiła fantastyczne paznokcie:-) Wyglądały naturalnie. Chetnie bym dalej do niej chodzila, ale to za daleko jeździs dla mnie, bo to 30 min w jedną stronę. Kiedy przygotowała mi paznokcie na slub i poszłam je pomalować juz u mnie w mieście, to kosmetyczka pytała czy to naturalne, a kiedy zorientowała się, że nie to nie mogła wyjść z podziwu, że tak świetnie zrobione. Tego Ci życzę :)
Powiem Ci, że moja bratowa 2 kw szósty raz będzie podchodziła do prawka. Jak nie zda to moja mama chyba ją udusi. K zachowuje sie tak jakby jej na tym nie zależało. Wydali na to mnóstwo kasy, a przy trójce dzieci i niepracujacej żonie to naprawdę cienko z kasą. Moja mama ma juz po dziurki w nosie zajmowania sie ciągle ich dziećmi, kiedy K siedziw domu i tylko czeka, aż mąż je przywiezie od babci. Moja mama zajmuje sie nimi przed szkoła, po szkole i juz nie ma sił, bo te dziewczyny są niebardzo wychowane...
5 mies super, gratki :-)

Ikasia i co z tą apteką ?

reklama
Agitatka wszystkiego naj naj dla młodego i przede wszystkim zdrówka
Mavika nie bój się tak o ten fenoterol, bo może któryś lekarz stwierdził, że to przez to jakieś zaburzenia tętna są. U mnie też tak było, jak odstawiłam w 30 tc to wszystko zniknęło, a skurczy wcale nie miałam więcej. Też miałam brać magnez, skończyłam dopiero w 38 tc

Moje dziecię już po szczepieniu, zapłakała parę sekund. W ciągu tygodnia przybrała prawie 200 g, brakuje jej już tylko 10 g do podwojenia masy urodzeniowej :szok: Wieczorem tylko miałam wielkie oczy, bo zawsze jak padnie koło 21szej to potem śpi minimum 6 godzin, a ona się obudziła po godzinie, ledwo przyłożyłam głowę do poduszki. Myślałam, że cała noc taka będzie, ale dostała cyca i spała do 5 rano. Oczywiście tfu tfu jej nie chwalę

ankka Zaburzenia tętna były przed wizytą w szpitalu. Fenoterol miał być na te bóle brzucha i skracanie szyjki, ale ginka bała się mi go przepisać bez zbadania tej Andrzejkowej wady. Dali mi go w szpitalu przez 2 dni gdy wykluczyli arytmię, po czym pobolewania ustąpiły. Jak się przerzucili na nospę magnez i luteinę to zdarzało się że jak wstałam to trochę coś tam pobolewało w dole brzucha. Ale oni olali tą sprawę totalnie.
Dziś wrescie noc przespana, nie licząc małej przerwy na siku :) Wczoraj po raz pierwszy od 10 lat zjadłam pizzę z moim mężem, a dziś zdrowe kanapeczki a nie biały chleb z jakąś niezidentyfikowaną papką. Przez te 8 dni tam schudłam 2 kilo, mimo dodatkowych serków, owoców i soczków...Mam 6kg na plusie. Dziś umówię się do mojej ginki na jak najszybciej. Na własną rękę wybiorę luteinę tak jak dawali mi w szpitalu rano i wieczorem po dwie (czemu nie było tego w zaleceniach?!), mam też Asparoc (poziom potasu wyszedł w szpitalu poniżej normy - a oni mi dali 2 dni sam magnez nawet bez potasu...) i nospę 3 razy dziennie. Na razie mąż zabronił cokolwiek robić, ugotuję chyba tylko obiad.

Aniu u nas po sczepieniu Franek był senny przez cały dzień a w nocy jak to w nocy. Ja Małego tez juz nie chwale nigdzie :-D
Rozumiem Cie z tym strachem przed sczepieniami, tez sie boję, ale co zrobic...

Mavika to juz w domu jestes spokojniejsza co? Mnie sie tez w szpitalu kiepsko spało. Twój M ma racje oszczędzaj się.
6 kg? Całe nic!

Kwiatuszek
a szukasz pracy w jakims konkretnym zawodzie, czy co tam wpadnie w łapki?
Ja dzis bylam u siebie, zlozyłam podanie o dodatkowy urlop + wykorzystanie wypoczynkowego i tak oto jestem jeszcze opłacana do 10 lipca,a póxniej wychowawczy. Kiedy już odchowac Franka i jego rodzeństwo, ktorego mam nadzieję, że sie doczekac to będe szukała innej pracy, stety niestety..

Kruszka trochę świruję z tą pępowiną, ale może moja gin coś wymyśli sensownego w poniedziałek. Pocieszam się tym, że lekarze byli zgodni w szpitalu (poza profkiem). Detektor już mam, tylko bateria będzie wieczorem. Było 8kg, po szpitalu jest 6...

O Kruszka ja też musze takie podania złożyć - czy mogłabyś mi podesłać jak wyglądaja one? i powiedz mi sama wyliczyłas sobie ile masz zaległego urlopu czy prosiłas najpierw księgowa o takie wyliczenie.

Dziewczynki, mój mąż chce abyśmy się przeprowadzili do Berlina..... za rok. Nie wiem co o tym myśleć. Tu Was dużo jest za granicą - jak sobie na początku dawałyście rade? co prawda mam tam chrzestnego i kilku znajomych moich rodziców... byłam juz tam kilka razy ale zawsze bardzo tęskniłam.... umiałam kiedyś mówić po niemiecku ale już nic nie pamiętam.... nienawidzę tego języka.... ale mam mętlik w głowie

czytam sobie co u Was ale nie mam siły nic pisać bo humor mam skwaszony tym, że nic się nie dzieje.. Jutro jadę na ktg do szpitala. Ostatnio siedzenie i czekanie w izbie przyjęć spowodowało u mnie skurcze, mam nadzieję że to szpital na mnie tak działa i jutro się rozkręci :)
Ściskam Was wszystkie :)

reklama
Do góry