reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Cześć dziewczyny ja mam takie jedno pytanko wiem że przynudzam ale zastanawia mnie czy jak ja miałam 41dc i teraz w tym cyklu brałam CLO to czy moge mieć teraz normalne takie jak przedtem 28 dniowe przypada teraz mi owulka i z moich obserwacji śluz taki jak powinien być sama niewiem dlatego pytam czy tak szybko mogło się uregulować pozdrawiam i proszę o jakąś odpowiedź

oczywiście, że możesz... z moich obserwacji tak było ale może któraś kobietka ma inne doświadczenie. Ja po CLO mam owulacje między 13 a 15 dniem

reklama
NINIO- cześć ,co u Ciebie??jak tam cykl?? ja jutro ide na 18.00 do ginek na usg-dzis wzielam ostatnia tabletke Clo jutro 10 d.c.,ale musze jutro isc bo w piatek nie przyjmuje potem weekend i po wszystkim wiec ide jutro i powinien juz jakis pecherzyk byc,pewnie bedzie maly...ja mam cykle 27 dniowe wiec w 13 d.c.powinna byc owulka...no zobaczymy.mam pytanie-czy po Clo masz brac luteine luc duphaston???bo ja nie biore a dzis pisala jedna laseczka ,ze Ona bierze:confused:
pozdrawiam!!!

NINIO- cześć ,co u Ciebie??jak tam cykl?? ja jutro ide na 18.00 do ginek na usg-dzis wzielam ostatnia tabletke Clo jutro 10 d.c.,ale musze jutro isc bo w piatek nie przyjmuje potem weekend i po wszystkim wiec ide jutro i powinien juz jakis pecherzyk byc,pewnie bedzie maly...ja mam cykle 27 dniowe wiec w 13 d.c.powinna byc owulka...no zobaczymy.mam pytanie-czy po Clo masz brac luteine luc duphaston???bo ja nie biore a dzis pisala jedna laseczka ,ze Ona bierze:confused:
pozdrawiam!!!
Ja brałam CLO+luteinę. Ale to na pewno zależy od potrzeb każdej z nas.

RACHELL- DZIEKI ZA INFO-JUTRO MAM GINA TO ZAPYTAM... a Ty od ktorego dnia cyklu bierzesz luteine???
Mój plan był taki:
zaczynałam od dwóch cykli sama luteina 15-25 dc, bo ja w ogóle miałam jazdę z @, więc trzeba było jej pomagać przyjść.
Później miałam włączyć CLO od 2 do 5 dc, ale jeden cykl przegapiłam, bo okazało się, że plamienie było już @, a ja czekałam na konkret i się nie doczekałam.
No i w czwartym cyklu od 2 do 5 dnia CLO (choć przyznaję, że też na wyczucie, bo strzlałam czy plamienie jest na tyle mocne, że można je zakwalifikować jako @) i luteina od 15 dc. Gdyby nie doszło do zapłodnienia brałabym do 25 dc. W obecnje sytuacji biorę nieprzerwanie dawkę 2x1.

pozdrawiam!!!

witam :)
u mnie to już 13 dc. Jajnik po prawej stronie daje znać aż do kręgosłupa. Najgorsze, że nie czuję by pękł a ginekolog może mnie przyjąć najwcześniej w niedzielę. Nie wiem jaki jest pęcherzyk i trochę mnie to denerwuje. Ale postanowiłam, że jeśli w tym cyklu nie wyjdzie to robię sobie przerwę od ginekologa choć na miesiąc. Na razie jednak zostaje mi czekanie i wsłuchiwanie się w organizm. Z objawów sądzę, że lada chwila nadejdzie mega pęknięcie. Oby ... bo już mi ciężko. Jak nie brałam CLO owulacje nie były tak bolesne.
A co do luteiny ... ja zawsze brałam po owulacji. Najpierw od 5 do 9 CLO - czekanie na owu i dopiero luteina. Ale dopiero wtedy gdy pęcherzyk pękł.
Wcześniej brałam Duphaston ale mój żołądek nie dawał rady i teraz luteina dopochwowo. Wolałabym tableteczkę połknąć ale po wypadku dosyć leków się nażarłam i teraz muszę uważać na to co biorę.
A jak tam u Ciebie?

ninio - DZIEKI ZA ODP.JA JUTRO ZAPYTAM GINA CZY MI ZAPISZE luteine czy mam dzialac bez ,przy ciazy z Dominikiem bralam Clo ,ale bez luteiny...dopiero bralam,jak juz zaszlam to na podtrzymanie bo bylam po poronieniu..ja mam dzis 9 d.c. i skonczylam Clo a jak luteina bralas od 15 d.c. to ja mam jeszcze czas jakby co:)) powodzenia i &&&&& zacisniete za owulke-owocnych starań!!!
zmykam spać:))

witam serdecznie
jestem tutaj nowa,
ale nie debiutuję w staraniach się o maluszka

chciałam zapytać, czy są tutaj jakieś mamy, staraczki które biorą bromergon ?

staramy się o maluszka 2 lata, najpierw brałam luteinę, ale przy niej cykle mi wirowały,
skierowana zostałam na zbadanie prolaktyny i wyszła mi hiperprolaktynemia
bromergon stosuję 4 miesiąc,
@ przychodzi jak chce :(
tzn. nie jest regularnie, - wiem że na to trzeba czasu
no i zamiast ciut sie skracać, to się wydłuża cykl :(

Witajcie kobietki!
Ja dzis na druga zmiane do pracy:(
powiem wam ze ja nie miałam nigdy zadnych problemow z @ tylko z jajeczkowaniem, jajeczka nie pekały tak jak powinny i dlatego tez brałam clo od 2 do 5 d.c. i jajeczkowanie wypadało na 14-15 dzien, nie wiem jak teraz bo róznie to bywa nie raz po prostu nic nie czuję i wtedy mysle ze nie ma w ogole owulacji no ale cóż tak czasami bywa...
ninio udało ci sie załatwic ta lutke??
pozdrawiam cieplutko i trzymam&&&&& za wasze owulki i staranka:)

reklama
Witajcie kobietki!
Ja dzis na druga zmiane do pracy:(
powiem wam ze ja nie miałam nigdy zadnych problemow z @ tylko z jajeczkowaniem, jajeczka nie pekały tak jak powinny i dlatego tez brałam clo od 2 do 5 d.c. i jajeczkowanie wypadało na 14-15 dzien, nie wiem jak teraz bo róznie to bywa nie raz po prostu nic nie czuję i wtedy mysle ze nie ma w ogole owulacji no ale cóż tak czasami bywa...
ninio udało ci sie załatwic ta lutke??
pozdrawiam cieplutko i trzymam&&&&& za wasze owulki i staranka:)

kochana pisałam gdzieś tam wyżej, że mój gin przyjmie mnie dopiero w niedzielę bo ma urlop ale cały czas o Tobie pamiętam. Wybacz za zwłokę ale ja też dostaję wkurzenia bo nie wiem czy pęcherzyk pękł czy nie choć wydaje mi się, że wciąż tam jest bo jajniki już przeginają z bólem i szczypaniem.

gonick witamy!
Ja niestety nie pomogę bo biorę CLO, luteinę i duphaston ale może inne kobietki coś wiedzą.

Miłego dnia

Do góry