reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
wlasnie o tobie pomyslalam:))))ja swoj monitorek pozyczylam bratowej a po powrocie do irlandi na biegu kupowalam spowrotem bo jak Adacho ma noseczek zapchany to swiruje z oddychaniem:p dzis sie wybiegal3godziny po placu zabaw o18pad mam nadzieje ze pospi rano :))))
dziewuszki a clo jak bierzecie na co ??mam jedno opakowanie mialam wziac przed iui ale niezdarzylam i tak sie zastanawiam wyrzucic zatrzymac??:)))))))))))

reklama
Maja na pewno nie wyrzucac. :-) No a do giną to chyba musisz się wybrac,co? Byleby powiedział,ze wszystko gra tralala lala lala.

Aneczek potwierdzam leżaczek-bujaczek to doskonała rzecz.Odkładalam Franka i.szłam robić mleko czy coś. Zawsze zabierslismy go na wyjazdy. Ja mam akurat od koleżanki Fisher Price. Można kupić uxywany,tak bym zrobiła gdyby mi koleżanka nie przywiozła.używałam od ok 4 tż. Zaraz też podpatrzylismy huśtawki u znajomych też Fisher i zaraz kupiliśmy na allegro.Teraz służy córeczce znajomych,ale do nas też wróci. Poduszka rogal do karmienia.Czy pierś czy butla karmi się bez.bólu kręgosłupa.
jak mi się jeszcze coś przypomni to dam znać.

Uwielbiam pisać z tel:-/ kiedy to co chwila przekreca mi słówka.

Remontuja u nas hall klatki i strasznie czuć w domu farba i inna chemia. Położyłam pod drzwiami mokry ręcznik,a mimo.to czuć
Franio co chwilę pokazuje na główkę jakby go bolała.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Maja, zachowac!!! Clo jest na stymulacje owulacji (poprzez wzrost pechwrzykow), potrzebne czy nie, opakowanie malenkie ;)

Dla nas absolutny must have: 1) monitor oddechu - bez niego spac nie moglam bo ciagle wpatrywalam.sie w mloda czy oddycha, mamy przyczepiany do pieluszki - snuza go(ale przyczepiamy do do spodenek na zewnatrz), mozna wszedzie zabrac, wielkosci pudelka od zapalek; 2) lezaczek - najpierw uzywalismy hustawki bright stars, ale srednio pasowala, dziwna pozycja. Dla najmniejszego dziecka ok, ale dla starszego srednio. Potem dostalismy od mojej mamy lezaczek baby bjorn i jest ekstra! Drogi, ale mozna poszukac.uzywanego. Dziecko samo sie buja jak chce, moze byc od urodzenia. Jestem nim zachwycona,
3) poduszka rogal- do karmienia niezastapiona,.siedzisz wygodnie w fotelu, mozesz czytac ksiazke,.ogladac tv czy sprawdzac neta a dziecko wygodnie sobie ssie. Pozniej, jak dziecko starsze i ciezsze, karmilam.bez poduszki,
4) monitor z.kamera.super sprawa. Najpierw mielismy sam.dzwiek i byl ok. A kamere kupilismy jak mloda zostala wyprowadzona do swojego pokoju. W nocy gdy uslysze jakis jek to sprawdzam w monitorze co sie dzieje, czesto tylko cos zakwili przez sen. A tak to bym biegla do niej.
Moge jeszcze dodac smoczki MAM na noc te swiecace w ciemnosci. Lezy w lozku i jak Laura chce i zawsze go sobie znajdzie i nie placze ze znalezc nie moze jak to ma miejsce przy okazji zwyklych smoczkow. Dla mniejszego dziecka tez fajna sprawa bo Ty go latwo znajdziesz w ciemnosci. Oczywiscie dla smoczkowych dzieci.

Przepraszam.za pisownie ale pisze na szybko z.tel zanim dziecie sie obudzi z porannej drzemki.

Jesteście niezastąpione :-). W życiu bym nie wpadła na pomysł zakupu poduszki do karmienia! Monitor kiedyś miałam na uwadze, ale nie wiem czy jak łóżeczko będzie zaraz przy naszym łóżku, to też się przyda? Ale piszcie piszcie i jeszcze raz piszcie! Każda wskazówka jest bezcenna.

Maja, a Ty brałaś clo przed zajściem w ciążę z Adamem? Ja tam myślę, że nie warto tak na własną rękę brać, jeżeli masz "swoją" owulację. Możesz sobie tylko zaszkodzić.

nie niezamierzam brac sama tak sei zastanawialam po co to wogole mialam wziac :))) nie my na czysto zaszlismy 2stycznia okazalo sie ze jestem w ciazy a 16mielismy leciec do pl szykowac sie na iui:)))

co do monitorka ja niemialam pozniej mialam i teraz tez ,mam lozeczko obok lozka i jak niewlacze na noc bo juz teraz sporadycznie wlaczamy tylko jak mlody bardzo zmeczony idzie spac to nie raz w nocy szukam go w lozeczku zeby sprawdzic czy oddycha, nam sie chyba8razy wlaczyl alarm ze smok przestal oddychac 6wybudzil go sam alarm ale 2 musielismy go klepac ,bo tak usnal

Krolowa no ja wlasnie tez ta snuze mam ale powiem ci ze nie umialam jej mu zaczepic bo 3razy wyleciala mu z pieluszki i bidulka mi nastraszyla :)

Nam na poczatku tez sie wlaczyla ale najwiekszym.problemem bylo to ze czulam ja gdy karmilam i balam.sie ze jej sie wzyna. A potem olalam przyczepiania do pieluchy i na noc ubieralam.ja w body+spodenki i do tych spodenek przyczepialam. Dwa razy faktycznie mogla miec bezdech (choc to normalne u malych niemowlat) i sie przerazilam. Teraz sie czasem wlacza nad ranem.jak mloda to sciagnie i rzuci na podloge albo sie tym bawi ;) moze teraz zaczne przyczepiac na pieluche pod ubranie ;)

Chcialam kupic ten monitor pod materac ale przeczytalam.na stronie angelcare ze nie nadaje sie pod materac piankowy. A my juz kupilismy materac z pianki lateksowej. I tym sposobem mamy snuze. Dla nas bomba bo wszedzie mozna uzywac. Mloda spala na poczatku w koszyku mojzesza wiec i tam moglam uzywac.

Co tam u was słychać? Tak wpadam tylko od czasu do czasu bo u nas pozabiegowa przerwa w staraniach i odpuscilam forum.

Aneczek widze ze przygotowania pełna para. Ale to musi być przyjemność! Powodzenia! :)

Kruszka chyba jeszcze nie miałam okazji pogratulować wiec WIELKIE GRATULACJE!! dajesz mi nadzieje kochana.

Blonka jak nie masz co zrobić z Clo to ja mogę od Ciebie odkupić. Jakbyś chciała sprzedać to daj znać na priv.

A tak poza tym to orientuje się któraś kiedy duphaston w ciąży mógłby być szkodliwy? Jedna koleżanka po wielu przejściach w staraniach w końcu trafiła na jakiegoś super lekarza który powiedział ze w jej przypadku duphaston jest niewskazany, jedynie luteina może być. Mi z reguły lekarze tak zapobiegawczo kazali brać duphaston. Wiecie cos o przeciwwskazaniach do brania?

reklama
Susel ja po luteinie np strasznie przytyłam (około 6 kg w dwa miesiące) co do dupka specjalnie zerknęłam na ulotkę, ale nie pisze nic konkretnego na temat przeciwskazań do brania, chyba że uczulenie na któryś ze składników.

Aneczek ja nie mam takich rzeczy bez których nie szło się obyć, ale przytrafiło się kilka nietrafionych zakupów, które po jednorazowym zastosowaniu leżą i zbierają kurz 1). termos na butelkę, trzyma ciepło na tyle krótko że na dłuższy czas nie daje rady utrzymać temperatury, co mi po mleku na spacerze jak jest zimne i tak musiałam wracac do domu, 2) ręczny laktator - ściągnięcie małej ilości pokarmu bez problemu, ale jak miałam odciągnąć porcję na jeden posiłek to szlag mnie trafiał, 3) karuzelka nad łóżeczkiem, działa na moje dziecko odwrotnie niż powinna, jak był mniejszy to ignorował a teraz jak tylko zawieszę o kopie i szarpie ją i muszę uważać żeby się nie uderzył.
Co do pieluch i chusteczek to jedyne co u nas uczulały huggies, biedronkowe nie uczulały ale chłonność pozostawiała wiele do życzenia, ciągle przemakały.

Do góry