reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Tak Aneczek powinny byc dobre. Ja miałam tez Premium Care, ale nie odpowiadały mi, bo siateczka przyklejala sie do skóry, jesli byla kupka, a tych kupek na poczatku jest mnóstwo. Dlatego te omijam z daleka a pampersy używamy sa ok :)

Teraz M pojechal zawieźc kolejne zakupy do mieszkania. Zaraz powinien wrócic. Ja nadrabiam neta i ogladam niesamowity mecz w ręczną :) O jest M :) i bułeczki są :)

reklama
Co do pieluch to u nas odwrotnie niz u Kruszki- TYLKO PAMPERS PREMIUM CARE :)) Dzieki tej siateczce kupa byla oddzielona od skory i latwo sie czyscilo i nie odparzalt. Zielone pampersy nas uczulaly i to mocno (akurat mialam je w szpitalu bo mniejsza paczka), pozostale czesto powodowaly odparzenia bo nic kupy od ciala nie oddzielalo a nie zawsze od razu wiedzialam.ze jest kupsko ;) a premium care dla nas sa swietne, nie uczulaja, nie odparzja, nawet przy kupie pupa byla prawie czysta.

Kruszka, ja wlasnie szukam jakiego gin w lx, zeby chociaz za badania nie placic. Za wizyty i tak bede (u jednego lekarza z zelaznej) ewentualnie mysle o wykupieniu pakietu (juz w ciazy) w medice (mozna.jak ma.sie konto w mbanku) i wtedy bede chodzila do poprzedniego w cm damiana.i do tego z zelaznej ;)
Co do gin w lx to cxytalam dobre opinie o.jednym ktory przyjmujr na chmielnej (Oziemski?). Ale nie znam.nikogo kto by tam chodzil. Zerkne na tych Twoich. Ogolnie z terminami tam.jakas masakra. Nienawidze lx, najgorszy pakiet jaki mialam.

Zaczyna sie u nas burza... A tu burze sa konkretne. Chyba nie pospie

Ostatnia edycja:
Tak Aneczek oglądam jak tylko mogę :-) A jak Wasze zakupy?

Królowa chodzi o babka medica? Tam też pracowała moja gin,Ale chyba robi już tylko usg. A jesli chodzi o lek z żelaznej który pracuje w babce to moje dwie koleżanki też do takiego chodziły i rodziły w Zofii właśnie. Więc możliwe ze to ten sam.

Mój Franio troszkę goraczkuje id ząbków. Spr temp i 38 od wczoraj. Wyczytałam w instrukcji term bezdotykowego,by mierzyć pod pachą i teraz chyba pomiar jest prawidłowy.Zmierzylsm też sobie by potwierdzić,ze dobrze mierzy,a tam 37. I przypomniało mi się,że przecież jestem w ciąży:-)

No i Kaththea miała dziś usg genetyczne. Dzidziuś zdrowy :-)

Maja a jak Ty:-)

Kruszka, nie babka medica. Medica ubezp.zdrowotne (tak jak allianz). Maja szereg placowek, zreszta babka medica chyba tez pokrywaja. Ale.tez cm damiana i tam jest moj lekarz. Jeden z lekarzy. Drugi, ktory pracuje na zelaznej ma swoj prywatny gabinet i niestety zadne ubezpieczenie zdrowotne nie pokrywa tych wizyt. A lx jest koszmarny. Wiec jak (jesli) bede w ciazy to chyba otworze konto w mbanku i wykupie to ubezpieczenie. Chyba 120 zl/mies rozszerzony pakiet.

Kruszka, zakupy bez postępów :no:. Ja się wczoraj jedynie wybrałam na zakupy koszul do szpitala, bo nie mam i pomału zaczynam torbę pakować. A co do konkretów, to do jeszcze nie wiem. Niby w tym tygodniu mamy jechać. Pożyjemy zobaczymy,

Aneczek - my też tylko te drozsze pampersy miałyśmy na początku te tańsz takie badziewne dla nas były - ale także dada nr 1 z biedrony były super - te kolejne rozmiary już gorsze są ale jedyni na prawde niczym te drogie papmki ":))

MAju - to dobrze że wreszcie wyrzuciłaś z siebie to co Cię gryzie odnośnie synka.... ale myśle że młody jeszcze nadgoni resztę... Kala też nadal nie chodzi, nie nakłada klocków na siebie, zaczęła jeść ladnie z łyżeczki dopiero jakis miesiąc - 1,5 miesiąca temu.... zaufaj sobie i jemu.... przeciez sie rozwija tylko moze w innym tempie. Na pewno ma wiele umiejętności którymi nawet przegania rówieśników :))

Gryzonku jasne ze ma biegnie przez caly pac zabaw z rekami rozlozonymi zeby dac mi buziaka!!!!!!!!!!!!!:)))))))))))))))))))a wiecie jak inne mamy zagladaja na nas z zazdroscia!!!:)))

no hmmmmmmmmmmmmm wczoraj tescior negatywny a juz tydzien po terminie @ ,i wiecie co malusia kropelka czegos z piersi mi wyplynela (smoka nie karmie od ponad roku) ,jak nie przylezie do konca tyg to musze do ginka isc bo czas mi ucieka :)

Krusia mega&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Blonka poslij nam fluidkow!!!:)
Aneczek u nas na poczatku uwielbialam huggies te z wycieciem na pepuszek do rozmiaru chyba 2albo3 byly rewelka ale nastepne porazka
kiedys sie polasilam na te pampers sensitive(te biale)(wiecie ze u nas ich nie ma!!) i byly porazkowe ,choc chusteczek tylko tych bialych uzywamy jak uzywamy:)

mamuski 3najlepsze rzeczy jakie miallyscie dla swoich maluszkow???

ja 1-monitor oddechu ale ten do lozeczka bo do pieluszki nie sprawdzil sie wogole -bez niego nie przespalabym pewno do8ego miesiaca ani nocy,
2-niania z kamerka :)do dnia dzisiejszego smok spi a ja gapie sie na niego jak malpa na banana:))))
3 lezaczek bujaczek fp :)

reklama
Dzięki za rady co do pieluszek :tak:.

Maja, świetny pomysł z tą listą. Bardzo się przyda nam, jeszcze niedoświadczonym. Tyle różnych gadżetów można teraz kupić, a po co wydawać pieniądze na niepotrzebne rzeczy. Piszcie Dziewczyny! Każda rada jest cenna.

Do góry