reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Dzień dobry!
Agusiek, niestety jeszcze nie czuję. Ciągle się wsłu****ę i staram się wyczuć ten moment, ale jak coś już się zaczyna dziać, to okazuje się, że to jelita :-). Już się nie mogę doczekać. A jeżeli chodzi o włosy, to myślę, że jedynie jakieś zewnętrzne sposoby, typu maski, odżywki, wcierki, bo pewnie żadnych suplementów jeszcze nie można. Może zapytaj w aptece. Na pewno są jakieś wcierki. Wiem, że Vichy ma coś na wypadające włosy, ale może jest coś tańszego polskiego.

Agitatka, powodzenia na wizycie. Oby Mały już chciał wychodzić.

A ja znalazłam idealną komodę do sypialni na ciuszki dla dziecka. Nie mamy zupełnie miejsca w naszych szafach i koniecznie trzeba coś dokupić. Ostatnio nawet zaczęliśmy myśleć o większym mieszkaniu, bo te nasze 2 pokoje są dobre, ale jak dzidzia podrośnie, to musi mieć swój kąt. Nie wiem jak to będzie, bo zupełnie nas nie stać na większe mieszkanie. Pocieszam się, że małżeństwo zza ściany ma identyczne mieszkanie jak my, a ma dwójkę dzieci, więc jakoś się pomieścili. Trudno. Trzeba będzie zrezygnować z luksusu i naszą sypialnię oddać w przyszłości i przerobić na pokoik dziecięcy.

Miłego dnia!!!

Dziewczyny ja tylko na chwilkę wpadać powiedzieć, ze jutro jadę do kliniki na pobór krwi bo zakwalifikowałam się do programu honorowego dawstwa komórek jajowych :)

Dzięki dziewczyny :). Miałam godzinną rozmowę z psychologiem, a potem pobraną krew na TSH i AMH :)
za tydzień wyniki i dalsza część rekrutacji :) .
Ale ja jestem z siebie dumna!! :-D:-D
Kruszka- I jak startujecie ze staraniami od Stycznia ??
Kwiatuszek- Trzymam Kciuki za ciebie jeszcze trochę i się dowiemy czy będziemy mieć klejonego babyboom-owego dzieciaczka :)
A tak poza tym mam 15dc. i owulację tak mnie podbrzusze boli ze normalnie zwariuję zaraz...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Kruszka- I jak startujecie ze staraniami od Stycznia ??
Kwiatuszek- Trzymam Kciuki za ciebie jeszcze trochę i się dowiemy czy będziemy mieć klejonego babyboom-owego dzieciaczka :)
A tak poza tym mam 15dc. i owulację tak mnie podbrzusze boli ze normalnie zwariuję zaraz...

Kamii możliwe, ze spróbujemy juz w następnym cyklu. Nie wiem ile będzie ten trwał, bo śluz płodny sie pojawil, ale to już 22 dc, a przewaznie owu była do 20 dc. eMek sie jeszcze obawia, zwłaszcza, że doczytałam, ze te bliźniaki Frankowe tez mogły byc z jednego jaja tylko podzielonego do 4 dnia po zaplodnieniu. Wówczas sa dwukosmówkowe, od 4-7 jednokosmówskowe, ale dwuowodniowe, tak jak miałam ostatnio. A po 7-14 jednoowodniowe, najbardziej ryzykowne, a po 14 dniach bliźnieta syjamskie. Także możliwe, ze juz dwa razy doszło do podzielenia sie jajeczka.
A Wy kiedy? Macie już jakieś plany?

Kwiatuszku
moim zdaniem jeszcze przywczesnie na objawy. Ja miałam zawsze na jakies dwa dni przed testowaniem ogromna senność, zmęczenie. &&&&&&&&&&&&&&&& będzie dobrze :)

Do góry