reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Susel pytam o te pomiary temp. czy w innych cyklach było podobnie, ja z ciekawości wczoraj spojrzałam na mój wykres w pierwszych tygodniach ciąży i powiem Ci że temp. skakała. Czego i Tobie życzę :)

Aneczek u nas bez zmian, mały troszkę daje popalić :) ja niestety przeziębiona i boje się jego zarazić. Co do snów o dzieciach mi cały czas się sni że mam dwójkę chłopców, ciekawe czy Twój sen okaże się prawdziwy. Czekam na wieści z wizyty :)

reklama
Susel, mnie jest płeć obojętna, ale mój A tak bardzo się nastawił na chłopca, że aż się boję jak zareaguje jak będzie dziewczynka. No cóż. Byle zdrowe było.

Agusiek, kuruj się. Herbatka z cytryną i miodem i wygrzewaj się ile możesz. Mi zawsze pomaga :-) Dam znać po wizycie co i jak.

agusiek nigdy nie mialam tak dlugiej fazy lutealnej, wiec nie wiem czy ten spadek 15dpo jest normalny! w poprzednim cyklu byly dwie kreski (ktore szybko stracilam), ale tempka wzrosla do tego poziomu co teraz jest caly czas, dopiero jak juz krwawilam wiec ogolnie jestem bardzo zadowolona z tej drugiej fazy :tak: a Ty sie wygrzewaj i duuuza dawka witaminy C!

aneczek ja tez czekam na wiesci z wizyty!

Aneczek przy karmieniu piersią cytrynka odpada, załamać się idzie. W aptece to babka też nie umiała doradzić co brać żeby nie przenikało do pokarmu. Może mamy na forum mi coś doradzą? Aneczek nie bez powodu mówi się zawsze córusia-tatusia :) więc nie martw się na zapas, najważniejsze żeby zdrowe się urodziło :)

Jestem po wizycie
biggrin.gif

Dziecię tak ruchliwe, że gin nie mógł go zmierzyć. Fikało koziołki, aż miło
laugh.gif
I takie śmieszne pozy przyjmuje, że śmiałam się w głos. W pewnym momencie wyciągnął rączkę do góry jakby machało. Płci tym bardziej nie dał rady dojrzeć w tym całym zamieszaniu. Ogólnie jest ok, dzidzia odpowiednio duża (na oko, hihi) do swojego wieku, wszystkie kończyny na miejscu, oczka są, więc jestem zadowolona
yes2.gif
,tylko do mojego A nie mogę się dodzwonić i jestem wkurzona!

Hej dziewczyny
Aneczek-Gratuluje zdrowej dzidzi ..
A ja jestem wkurzona na maxa !! Młoda przyniosła wszy z przedszkola :wściekła/y:.Załamać sie idzie ..Zlałam wrzątkiem kołdry i poduszki ..A pościel piorę w 60stopniach, Dywany, fotele i łóżka wyprałam Płynem do mycia dywanów i tapicerek...Samochody odkurzyłam Kupiłam najdroższy preparat i porobiłam nam ..ZE takie coś w tych czasach ...Okazuje się ze ta wszawica od tygodnia panuje w przedszkolu ale nikt nie raczył mnie powiadomić :( fuujjj jak ja nie nawiedzę robactwa...

Kamii, nieciekawie z tymi wszami :no: Dziwne przedszkole, że w porę nie zareagowali. Jak u nas w podstawówce było podejrzenie wszawicy, to wszystkie dzieci obowiązkowo szły do higienistki na sprawdzenie i te, które już się zaraziły do domu i płukanka z tej ohydnej śmierdzącej mikstury obowiązkowo. Ale to było z 25 lat temu :szok:

Susel, jak tam u Ciebie?

Dziewczyny, udało mi się namówić A, żeby mnie zabrał na bal w sobotę. Nie chciał za żadne skarby się zgodzić jak się okazało, że jestem w ciąży, bo nie powinnam, bo się coś stanie, ble ble ble. Wkurzyłam się, bo przecież chyba nie ma przeciwwskazań, żebym trochę potańczyła. Przecież nie będę się nadwyrężać. No ale w końcu idziemy i teraz nie wiem co mam ubrać :-D Myślałam o czymś odcinanym pod biustem, ale zupełnie nie mam pomysłu jak konkretnie to ma wyglądać. Muszę jutro obejść miasto i zobaczyć czy u nas można cokolwiek ciekawego dostać.

Błonka, to czekamy z niecierpliwością :-) Lekarz każe zrobić betę, to coś jest na rzeczy :tak:A mówił coś więcej? Podejrzewa coś? Robił usg? Było coś widać?

reklama
aneczek gratuluje pieknie rozwijajacego sie malenstwa! a duzy masz juz brzuszek? u mnie bez zmian, dzis beta to sie cos wiecej okaze.

Blonka jak tam beta? robilas juz?

Do góry