reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
W drugiej ciąży przestało bić serduszko w ok 9 tygodniu. Mateusz rozwija się prawidłowo, do tej pory nic nie miał robione jednak 31 maja ma mieć badanie kwalifikujące go do zabiegu. Czeka nas bardzo ciężki okres jednak ja nie chcę odkładac tego bo widzę, że są problemy i nie ma z czym czekać. Dużo za nami ale przed nami wielka bitwa a co będzie to nikt nie wie.

reklama
Gryzoń no faktycznie sie pokryły...więc zyczę Tobie...a co tam...zyczęnam obu zebyśmy sie mogły zapisac do wątku styczeń 2014:p
Ja raczej się zdecyduje jeszcze raz na jednego bąbelka...i zobaczymy...no chyba ze lekarz w poniedzialek zasugeruje zby jednak wziąc dwa....
Zreszta..ja w sumie nie wiem czy jeszcze w tym cyklu podejdziemy....moze trzeba bedzie poczekac miesiąc....kwestia czy tam w srodku doszło wszystko do normy..chociąz ja się dobre czuje...

No a od soboty zaczynam chodzic znwou n silownie....2 tygodnie siedzenia na dupie wystrczą:p

Ikasia, szkoda, że jednak nie wyszło. Może właśnie to ma być styczeń 2014 :-) Na co i ja mocno liczę :-)

Agata, przykro mi z powodu Twoich przeżyć. Życzę, aby teraz było już tylko lepiej.

Gryzoń, to kciuki za nowy cykl :-)

Mavika, faktycznie zleciało :-)

Fioletowa, Ty też na finiszu :-) Może jak Ty i Mavika się wypakujecie, to odblokuje się w końcu forum :-)

Ja wróciłam z monitoringu. Generalnie jest dobrze. Dziś 9 dc, wczoraj ostatnie clo i pęcherzyk dominujący ma 16mm. Pytałam co będzie jak znowu nie pęknie, to stwierdził, że on myśli, że to jednak dupek mi blokował owulkę i pregnylu jeszcze nie da. No i kazał działać. Hormony w normie i nie miał uwag. Zapytałam specjalnie o to tsh, ale powiedział, że ciągle oscyluje w normach, więc jest ok. No to będziemy działać i zobaczymy. W środę kolejny monitoring.

Ostatnia edycja:
Ikaśka... f..k niemozliwe... ech... Mam nadzieje, ze uda sie jeszcze dokonac transferu w tym cyklu &&&&&&&&&&&&&&&& Rozmawiałam o Tobie z mężem. Razem za Was &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Gryzoń Ikasię pod rekę i za miesiąc meldujecie się z II krechami:-)

Agata glowa do góry. Może Fioletowa cos podsunęła...

Pachnąca mój Franek tez potrafił leniuchować... Wiem, że się martwisz, ale spokojnie, dzieciaki czasami tez maja gorsze dni. Jesli uznasz, że "przesadzają" to podjedż na ktg.

Fioletowa Mavika Wy już tuz tuż...:-D

No nawet bardzo tuż tuż...Jutro znowu ląduję w szpitalu. Już do końca. Szyjka od poniedziału się skróciła z 1,66cm do 1,27cm i rozwiera się. Znów podłączą mi fenoterol, znów będą mnie katować badaniami...Ale trudno. To już ostatnia prosta. Mam nadzieję, że nie będzie to trwało 4 tygodnie...

Dziewczyny ja generalnie nie z tego wątku ale musze się Was poradzić. To jest pierwszy mój cykl z Clo wogóle i od razu na dawce 2x1. Dzisiaj 10 dc i byłam na monitoringu a tam brak pęcherzyka dominującego i cała reszta po 5-6 mm. Poprzedni cykl, bezowulacyjny trwał 31 dni, wcześniejsze 28-29 dni. Jak myślicie czy jest jeszcze jakaś szansa, że coś urośnie? Kolejny monitoring mam w sobotę.

a ja mam pytanie apropo Clo
czy rzeczywiście przy stymulacji jest większa "szansa" na ciążę mnogą ?
Kurde mam teraz obawy :-D

Hej!!
Agata glowa do góry. Może Fioletowa cos podsunęła...

No właśnie u mnie tarczyca ok. Będziemy szukać i działać dalej. Mam nadzieję, że ta ginekolog będzie ok i już nie będę szukać dalej. Ona mi powiedziała, że jak na razie pośpiechu nie ma, pół roku podziałamy, w przyszłym miesiącu CLO, jak to nie pomoże to wtedy działanie bardziej konkretne. Do roku jeśli nic nie bedzie to do kliniki leczenia niepłodności.

Witam serdecznie,
Aniu dla Ciebie był wczoraj naprawdę trudny dzień, tule serdecznie. To wspaniałe że umiecie wspólnie z mężem wspominać malutką.
Ikasiu trzymam kciuki za kolejny cykl, szkoda że Twoje przeczucia się sprawdziły...
Gryzoń, bardzo mi się podoba jak podeszłaś do lekarki :) Normalnie BRAWO!!!
Pachnąca ja nie wiem czy to przesilenie wiosenne czy co ale mój mały też tak leniwie w brzuchu, czuć go czuje ale żeby okopywał to nie. Ja też przez tą pogodę jestem strasznie senna, śpie po obiedzie z godzinę i później bez problemu całą noc przesypiam...
Mavika to już ???:szok: Kurcze będziesz w szpitalu do końca? Mam nadzieję że tym razem lekarze będą bardziej konkretni i nie będziesz musiała sama za nimi biegać by łaskawie powiedzieli Ci co się dzieje.

Martuśka mi przy CLO cykl się skrócił, wg mnie może pojawić się dominujący pęczerzyk ale może być tak że dopiero w drugim lub trzecim cyklu zareagujesz dopiero na CLO. Trzymam kciuki za sobotni monitoring.

Anuszka stymulacja CLO ma w "skutkach ubocznych " wpisaną możliwość ciąż mnogich, ale jak popatrzysz na statystyki naszego forum to widzisz jaki jest tu % ciąż mnogich.

Agata teraz to już musi być tylko lepiej, widać Twoja ginekolog ma konkretne podejście, mam nadzieję ze będzie skutecznie Cię leczyła.

Agitatko to już niedługo zobaczysz swoje maleństwo :) Z mdłościami współczuję, ale niestety nie ma schematu, ja teraz dostałam jakiś preparat z żelazem i znów mam mdłości, nie takie jak wcześniej ale muli mnie.

Pewnie pominełam sporo wątków, z góry przepraszam...

Ostatnia edycja:
reklama
martuska przy 10 dc to ja juz mialam pecholek wielkosc 8 9 mm i to bylo malo troche, ja mam 10 cykli z clo za soba, jestem dosyc doswiadczona jesli chodzi o ten lek, i powiem szczerze ze nie nastawialabym sie na cud w tym cyklu....
nastepny miesiac pewnie dostaniesz dawke 3x1 przez 5 dni, mnie dopiero tez dawka 3 tab pomogla, ale nie od razu... dopiero po ktoryms cyklu, zaczynalam od jednej tabletki i nie podzialalo... pierwszy cykl na 3 tabletkach byl juz niezly ale nie do konca, dopiero nastepny na 3 tab byk owocny w owulke, jajniki tez musza sie rozruszac.

Do góry