reklama
Agitatka
Fanka BB :)
to tylko i wyłącznie zależy od tego kiedy hormony zaczną wracać do normy, wtedy włosy przestaną wypadać, nie martw się Królowa nie wyłysiejesz na pewno. Ja mam bardzo cienkie włosy i jak na razie je ma
pachnąca
Gryzoń - wykład bardzo pouczający Ja na przykład nie miałam o tym pojęcia i cieszę się, że mnie uświadomiłaś
Królowa - mi to nie będzie brakować ciąży - już mam problemy z wkładaniem butów zimowych
A jakoś nie zauważyłam różnicy w włosach w stosunku do tego sprzed ciąży. Nawet wydaje mi się, że nie będzie mi szkoda jak ich trochę ubędzie, bo są cholernie ciężkie i niewygodne.(chociaż może mi się wydaje). Aczkolwiek ja słyszałam, że to jest tak, że po ciąży wypadają tylko te, które przyrosły podczas ciąży. Nie wiem czy to prawda.
Mavika - trzymam kciuki za wyniki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Mój lekarz ostatnio powiedział, że zastanawia się czy wysyłać mnie na badania glukozy z obciążeniem, bo wyniki mam bardzo dobre - ciśnienie, glukozę na czczo, wagę itp. a wie, że to nieprzyjemne.
Z drugiej strony tak sobie myślę, że sama dla siebie chyba wolałabym zrobić, żeby mieć pewność, że wszystko ok.
A swoją drogą - ile przytyłyście? mi na ostatnich badaniach wyszło, że od początku ciąży 7,5 kg i zastanawiam się czy to dużo.
Ikasia - bardzo się cieszę, że macie plan )) i trzymam kciuki za kolejne badania &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Królowa - mi to nie będzie brakować ciąży - już mam problemy z wkładaniem butów zimowych
A jakoś nie zauważyłam różnicy w włosach w stosunku do tego sprzed ciąży. Nawet wydaje mi się, że nie będzie mi szkoda jak ich trochę ubędzie, bo są cholernie ciężkie i niewygodne.(chociaż może mi się wydaje). Aczkolwiek ja słyszałam, że to jest tak, że po ciąży wypadają tylko te, które przyrosły podczas ciąży. Nie wiem czy to prawda.
Mavika - trzymam kciuki za wyniki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Mój lekarz ostatnio powiedział, że zastanawia się czy wysyłać mnie na badania glukozy z obciążeniem, bo wyniki mam bardzo dobre - ciśnienie, glukozę na czczo, wagę itp. a wie, że to nieprzyjemne.
Z drugiej strony tak sobie myślę, że sama dla siebie chyba wolałabym zrobić, żeby mieć pewność, że wszystko ok.
A swoją drogą - ile przytyłyście? mi na ostatnich badaniach wyszło, że od początku ciąży 7,5 kg i zastanawiam się czy to dużo.
Ikasia - bardzo się cieszę, że macie plan )) i trzymam kciuki za kolejne badania &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
pachnąca
Agitatka - myślę, że to bardzo prawdopodobne, że to były bóle owulacyjne ) Mój lekarz mówił, że jak po clo boli to dobry znak ) chociaż mnie akurat nieszczególnie bolało (ale to podobno zależy od organizmu).
Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
A w sprawie synka - wiem, że gorączka jest stresująca, ale to dobrze, bo jeśli jest infekcja, to gorączka znaczy że organizm walczy z tą infekcją. Nie martw się - po prostu musi mu się dobrze ukształtować system immunologiczny - żeby sam potrafił się bronić przed infekcjami )
Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
A w sprawie synka - wiem, że gorączka jest stresująca, ale to dobrze, bo jeśli jest infekcja, to gorączka znaczy że organizm walczy z tą infekcją. Nie martw się - po prostu musi mu się dobrze ukształtować system immunologiczny - żeby sam potrafił się bronić przed infekcjami )
Agitatka
Pachnąca ja doskonale rozumiem, że gorączka to znak, że organizm się broni, ale w jego przypadku jest tak, że już dwa razy gorączkując miał drgawki gorączkowe. Powiem ci szczerze, że to wygląda strasznie i jest dla mnie bardzo mocno stresujące i to przeżywam.
pachnąca
Oj to nie dziwię się strachu przy drgawkach. Generalnie to trochę przerażające jak dziecko ma wysoką temperaturę - a dzieci mają zazwyczaj dużo wyższą niż dorośli, więc jak się widzi 40 stopni to człowiek ze strachu umiera.
Trzymam kciuki żeby się ustabilizowało!
Trzymam kciuki żeby się ustabilizowało!
Fioletowa - głoski [sz, rz, cz, dż] dzieci mają czas do 5-go roku opanować. wcześniej moga je zamieniać na [s, z, c, dz] lub [ś, ź, ć, dź]. Nieprawdłowością jest jednak aby podczas ich artykulacji wkładały język między zęby - wtedy warto się zwrócić do logopedy. Jeżeli chodzi o głoskę [r] jest to najtrudniejsza głoska do wymowy (nawet jeżeli dziecko ją wymawiało w okresie gaworzenia) i do 6 r. ż. dzieci mogą zamieniać ją na głoskę [l] (do trzeciego roku życia także na głoskę [j] ). Tak więc kochana daj małemu troszkę czasu Obecnie jedyne co możesz robić to kiedy młody mówi np [lyba] powtórz po nim poprawnie - "tak to jest ryba" ale za nic w świecie nie mów mu - "nie lyba tylko ryba" - prawdopodobnie nawet nie usłyszy różnicy (ma do tego prawo) i tylko się zezłości )
dzięki za info, no to na razie się nie będę przejmować
no i nie wkłada języka między zęby
[mam jednego ucznia, który tak robi w drugiej klasie podstawówki]
no właśnie tak robimy, choć czasem jest i "nie lyba", ale będę to ograniczać
czasem "dla śmiechu" jest powiedz "rower", ale on cieszy się razem z nami nie irytuje się
momentami są śmieszne sytuacje, tak jak ze dwa dni temu, młody podśpiewuje "gwiezdny slak"
mąż już zmarszczony "jaki srak, jak ty mówisz?" a młody "nie slak tylko slak" 3 sekundy namysłu mąż "aaaa szlak" ;-)
no i nie wkłada języka między zęby
[mam jednego ucznia, który tak robi w drugiej klasie podstawówki]
no właśnie tak robimy, choć czasem jest i "nie lyba", ale będę to ograniczać
czasem "dla śmiechu" jest powiedz "rower", ale on cieszy się razem z nami nie irytuje się
momentami są śmieszne sytuacje, tak jak ze dwa dni temu, młody podśpiewuje "gwiezdny slak"
mąż już zmarszczony "jaki srak, jak ty mówisz?" a młody "nie slak tylko slak" 3 sekundy namysłu mąż "aaaa szlak" ;-)
kwiatuszekq20
Ilkasiu moj emek tez goraczkowal w samego sylwestra i mial antybiotyk wiec badanie przelozylismy na koniec marca
reklama
Królowa_Dramatu
pachnąca ja ostatnio miałam 11 kg na plusie. To było ze 2 tyg. temu
Podziel się: