reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Mnie po clo bolał brzuch i sutki.

Butterfly dawno żadna nie obwiescila dwóch kreseczek, chyba musisz coś z tym zrobić :)

A my dziś pojezdzilismy oglądać wózek - zdecydujemy się chyba na Dada Paradiso Group model Etno paski. Obejrzeliśmy też mebelki i chyba wybraliśmy tapete. Wreszcie czuje że naprawde będziemy mieć dzidziusia! :)

Oj MAvika pamiętam jak cudownie było wybierać wózek, łożeczko, mebelki i ciuszki :))))

Butterfly trzymam kciuki, no rzeczywiście od dawna tu cisza. Po mnie i po Ani jakoś nikt nie dostał prezentu.... a szkoda.....

a własńie ciekawe co u Ani i Martusi małej :)))

My dzisiaj miałyśmy dobry dzień - spanie jedzenie spanie jedzenie..... jak miło, odpoczęłam trochę :))

Witam dziewczyny :) dość dawno nie pisałam. Trudno mi teraz wszystkie wątki nadrobić. Ja ogólnie z dnia na dzień czuję się kiepsko. Mdłości nie chcą ustąpić, sporadycznie pojawiają się biegunki. Energi mi brak jak by mnie ktoś wypompował, nawet ostatnio zasłabłam w kolejce.
Mam pytanie do bardziej doświadczonych: jakie są sposoby na drobne infekcje bakteryjne okolic intymnych w ciąży?? Czuje ostatnio dyskomfort i nie wiem co mogę zrobić po za standardową higieną.

Pocieszające jest że już powoli pojawia się zaokrąglony brzuszek. Nie wzdęty a taki "dzidziusiowy" :)

Kochane staraczki oczywiście przesyłam dużo pozwytywnych fluidów ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~oraz trzymam kciuki za staranka &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&. Ja zaszłam w pierwszym cyklu starań z CLO, od początku bolał mnie brzuch i pomimo wszelkich kalkulacji nie potrafię powiedzieć którego dnia to się stało. Ostatnio dowiedziałam się o dwóch ciążach moich znajomych, pierwsza zaszła około 50 dnia cyklu druga podobnie. I jak tu wierzyć w całą teorię o cyklu kobiety. Dodam że żadna nie starała się o dwie kreski. :)

Agusiek możesz spróbować się podmywać tantum rosa z tego co pamiętam
Błonka współczuję AZS :-(
Gryzoń to fajnie, że mała daje odpocząć. U nas była fajna nocka, najpierw 4h spania, potem 2,5, a potem jeszcze dołożyła 2h. Ale jak zwykle zmartwień nie brakuje, pępek odpadł we wtorek, a dzisiaj zakrwawił :eek: I na dodatek Marta cała obsypana, mama mówi, że pewnie za ciepło jej. Ostatnio z nowych potraw jadłam zupę ogórkową i na drugi dzień jej to wyskoczyło. Dzisiaj nic a nic nie zbledło. Jutro będzie położna, to oceni fachowym okiem.
No właśnie co z przejęciem pałeczki? Gdzie zafasolkowane po Gryzoniu i po mnie? Myśa udało się? Bo Ty miałaś łapać właśnie po mnie

Jillka- witamy : jaki masz etap staranek?

Od kilku miesięcy nie przeszkadzamy naturze, ale niedawno zrobiłam badanka hormonów, bo miesiączki nieregularne no i wyszło trochę za dużo prolaktyny. Więc łykam bromergon.
Owulacja też niepotwierdzona, także to raczej początek drogi, no ale zobaczymy.
Ale nie wszystko idzie pięknie, bo już 2 miesiące bez @... Ale ginka nie wypisała mi luteiny na wywołanie.
Więc jestem zła na siebie, że nie byłam bardziej uparta... No i zmieniam gina, bo znalazłam kogoś bardzo fajnego, więc się na próbę wybiorę(to takie postanowienie noworoczne)

Gryzoń, z suwaczka patrzę, bardzo szybko @ przylazł, idziesz jak burza! :) :happy2:

Dobrego wieczoru

my wlasnie wrocilismy z kuligu...maz poszedl do sauny a ja w pokoju zostalam,bo rano zaczela sie rozkrecac @'''choc rano bylo troszke brazowego i narazie cisza...choc brzuch boli jak na @...ale do tego bola tez cycki...nic,zobaczymy...nie wkrecam sobie nic,bo oboje w czasie owulacji bylismy chorzy, z temperatura 40stopni wiec o staraniach niebylo mowy...wiec to nie ja po Was przejme paleczke...w tyg maz idzie na badania nasienia,zobaczymy czy sie poprawilo...i coraz czesciej mysle o inseminacji...bo to chyba i tak do tegoprowadzi wszystko....niestety....

reklama
Ikasia zazdroszczę kuligu! I tego że jutro pewnie się wybawisz. Ja spędzę pierwszego sylwestra przy szampanie Piccolo i pewnie koło 24-1 w nocy będę juz tak śpiąca że do umycia. Ale przychodzi tylko kuzynka która dotrzyma mi towarzystwa przy piccolo bo też w ciąży z facetem i para znajomych. Za rok sprzedam Andrzejka babci i wreszcie pójdziemy gdzieś na salę albo pojedziemy. Co do IUI to nie patrz na to jak na zło konieczne, to może być dla Was szansa.

Do góry