reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
a wiecie co..
tak wczoraj wieczorem siedzialam i z moich przemyslen wyniklo, ze gdyby nie forum i nie dziewczyny, Wy.. to w ciazy bym chyba nie byla, nie zmienila bym lekarza, i nie dowiedzialabym się tyle o nieplodnosci, metodach leczenia, wsomagania endo, badaniach... dzieki Wam podjelam decyzje o zmianie lekarza... takto bym sie bujala z ta moja pierwsza lekarką...

:*:*:*

reklama
No to teraz jak już tyle mówi, że ja mam przejąc pałeczkę, to chyba nie mam wyjścia:tak::tak:
Błonka u nas boboseksy byly 2 dni pod rząd, 13 i 14 dc..test owu wyszedł pozytywny albo 12 albo 13 dnia cyklu...nie jestem pewna, kiedy ta kreska druga byla mocniejsza...więc może akurat suę wstrzelilismy...choc nie sadze...:);)
No i po to tutajj estemśmy żeby się nawzajem wsperac i radzić:):)

hej dziewczynki,

mam pytanko: może któraś z Was wie, jak długo po podaniu Pregnyl 10000 hcg utrzymuje się w moczu?
z góry dziękuję za odpowiedź :-)

ewcik na pewno masz tyle, ze po 14 dniach od zastrzyku, juz powinno byc ok, lekarz wiecej raczej by ci nie dal, bo zafalszowalo by to test.. rob test w terminie okresu

Błonka ależ ta Twoja Zośka już duża dziewczynka:):):) No i gratulacje pierwszego jabłuszka:):):)

Ja dzisiaj mam gorszy dzień....generalnie z tymi staraniami i chęcią posiadania dziecka jakoś sobie poradziłam, i odpuściłam...ale czasami mam takie dni jak dzisiaj że z rozpaczy, zalu i bólu chce mi się aż krzyczeć....i szlag mnie trafia dzisiaj jak slysze że ktoś w ciązy, albo widzę kobietę z brzuszkiem...i tak bardzooo jes zazdroszczę...a najgorsze, że nikt tego nie jest w stanie zrozumieć, z nikim nie moge pogadać....
Jeszcze dzisiaj widziałam zdjęcia z moją małą bratanicą i bratankiem...i nie zrozumcie mnie żle, ja te dzieciaki naprawde ubostwiam, i nie wyobrażam sobie ze mogloby ich nie być...ale szlag mnie trafia, jak widzę ich szczęśliwą rodzinkę...chcą mieć dziecko, to poprostu je mają....panikowali po 3 miesiacach jak im się nie udawalo....po 3 miesiacach....;/.....i zaraz bylo dziecko....a ja....ponad 2 lata....zaczęłam już 3 rok strań....i zisiaj mam dośc...wysiadam....:crazy:

Ikasia - moim zdaniem wcale nie wrzucilas na luz... Caly czas sie spinasz - co tu wejde to piszesz ze malo boboseksow bylo, ze to napewno nie starczy... ODPUSC sobie to wszystko bo nigdy nie zajdziesz!!!
Wiem, ze to meczy, ja sama staralam sie 2 lata. I wyszlo dopiero kiedy faktycznie o tym nie myslalam. I u mnie 3 boboseksy wystarczyly . Masz dopiero 16dc a juz myslisz o tym czy sie udalo czy nie. Znajdz sobie zajecie, ktore pochlonie twoje myslenie.

Ja ostatnia @ mialam 15sierpnia. 15wrzesnia robilismy z malzem urodziny i wcale nie chcialam wrecz zeby w tym cyklu sie udalo bo chcialam sie wyszalec na tych urodzinach. Wiec ani sie specjalnie nie staralismy, ani nie myslalam o tym czy sie udalo. I pisze to po raz kolejny wrecz CZEKALAM na @, ktora nie przyszla.
I niech mi nikt nie mowi,ze psychika nie dziala na plodnosc bo DZIALA!!! I droga Ikasiu dopoki nie wyluzujesz to z dziecka beda nici!!!!!

A skoro masz przejac paleczke po Gryzoniu to zrob to jak najszybciej, bo inaczej ktos ci ja sprzatnie z przed nosa. Trzymam za ciebie kciuki i jak jeszcze raz zobacze, ze sie tak spinasz to dostaniesz delikatnie mowiac "opieprz";-)

hej dziewczyny

ja po koszmarnym weekendzie - jakieś przeziębienie mnie bierze czy coś, dziś byłam u lekarza i generalnie jestem zdrowa, tylko gardło mam rozpulchnione - a od gardła boli mnie wszystko: oczy, uszy, szczęki
w weekend było gorzej - bolały mnie nerki i stawy
jakaś masakra
teraz was nadrabiam, ale od razu wtrące swoje 3 grosze do królowej

Dzisiaj weszłam do jednego sklepu z wózkami... Nadal numerem 1 jest dla mnie Emmaljunga, wygląda świetnie, spacerówka ma duży daszek i jest dość szeroka (niektóre wózki strasznie wąskie). Zachwyca mnie ten wózek niezmiennie... Tylko jest oczywiście najdroższy.. Maxi Cosi Mura 4 już mi się nie podoba (właśnie z uwagi na spacerówkę, coś z tym daszkiem dla mnie jest nie tak), za to zwróciłam uwagę na Mutsy i Navigation (nie pamiętam modeli). Ciężka decyzja ;) Nie wiecie czy wózki są przeceniane po świętach czy raczej nie ma na to co liczyć?

masz co liczyc, pamiętaj że w styczniu wchodzi "nowa kolekcja", wtedy zazwyczaj modele starsze są tańsze
i zamiast smyka polecam jakąś dużą hurtownię - tam można pojeździć różnymi wózkami, obejrzeć i na ogół jest taniej, tak czy inaczej - ja swój wózek pojechałam oglądać w hurtowni i chciałam kupić w necie, a się okazało że jest duża zniżka w hurtowni i kupiliśmy w hurtowni

kurcze, wracam do czytania, bo nie wiem co u gryzonia...

aaa już wiem :-D

Gryzoń - serdecznie gratuluję, dużo zdrowia dla was obu, szybkiego powrotu do domu i dużo radości z małym brzdącem :-D

Ostatnia edycja:
Ikasia - moja koleżanka co poroniła w wakacje znowu jest w cizy , ona ma teściową ginekologa i teraz chucha i dmucha na już leki na podtrzymanie kończy drugi trymestr...jest dwa lata starsza ode mnie, i od razu jak zachciała to ma, rozumiem że pierwsze straciła ale to pewnie przez brak odpowiedniego progesteronu wnikającego z wieku i też mnie szlag trafia z jednej strony, chociaż po tym co przeszła to się z drugiej strony cieszę...i ona mi cały czas powtarza, że pamiętaj jesteś daw lata młodsza ode mnie, nie denerwuj się blablablabla wiem że ona chce dobrze, ale to ona jest w ciązy a nie ma kurcze no.

A pozatym, umówiłam się na makijaż już i fryzurę na sylwestra i mam zamiar byc w towarzystwie bezdzietną gwiazdą, bo idziemy do znajomych męża a tam same rodzinki dzieciate, wolałabym z moimi pozamulac przy browarze na balkonie, ale nie mogę tak, pojdziemy do jego znajmoych.Trudno, będę musiała o tych dzieciach wysłuchiwac i odpowiadac na pytanai wymijająco czemu mu jeszcze nie mamy, bo jak ktoś na mnie będzie patrzył ze współczuciem to od razu wyjde.heh

KasienkADG TO nie jest kwestia odpuszczenia czy nie...bo ja już nie staram się w taki sposób jak wcześniej, nie wiem, wczoraj np pasowałoby żebyśmy się bzykneli, ale poprostu nam się nie chciało...więc nie ....i tragedii nie ma z tego ...jak się uda to super, jak nie to przyjmę @ z otwartymi rękoma....chodzi o to, że już nie przezywam tak bardzo jak@ przychodzi....Zajęłam się czymś innym, chodzę na siłownię, basen...jak idę na imprezę to sięnie zastanawiam "pić czy nie pić...bo jak ciąża...itp"...tylko porpsotu żyje, a dziecko kiedy będzie na to pora sie pojawi...
Chodziło mi o to, że mam czasami takie dni, że chce mi się aż krzyczeć, że czuję się jakby to ze mną było cos nie tak....ale potem przechodzi....:-)

reklama
Do góry