reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Gryzoń mam nadzieję że już tulisz maluszka do serduszka :-)
Emenems padam z Ciebie ze śmiechu:-D ta daj juz spokój tej swojej pipce bo się wkurzy i Cie osmarka a tego byś nie chciała ale wiem o czym mówisz, też tak miałam.
Reszte dziewuszek bardzo pozdrawiam i pędzę do pracy na cały dzień, poczytam Was póxnym wieczorem bo dzisiaj 13 godzin w pracy ale to dobrze bo nie myśle o swojej owu i tej całej reszcie. Pewnie będę rozmyślac za jakieś 10 dni czy się udało czy nie, póki co zalewa mnie płodny śluz a to dzieki wiesiołkowi i siemieniu lnianemu, polecam. Miłego dnia

reklama
Dzień dobry :-)
Gryzoń, trzymam kciuki :-) Szybkiego porodu życzę.

Pachnąca, dzięki, ale jak będę brała np. od 18dc tego dupka, to też przez 10 dni? Nie przedłużę sobie przez to cyklu? Jak Ty brałaś?

Emenems, jak tam?

Dziewczyny, a może owulacja już była??? Dziś mam zaburzoną temperaturę i nie wiem i wykres mi się pokręcił.

Gryzoń powodzenia, dużo siły i wytrwałości, oczywiście szybkiego i bezbolesnego porodu :tak:
Emenems jak tam u Ciebie dziś, jak głowa przeszła??
Myśa a te siemię lniane, to zaparzasz czy tak na sucho. Ja często do jogurtu dodaje, może tak być. Czy są jakieś inne sposoby.
aneczek ​a kiedy miałaś skok tempki? cholera wie jak to jest z tą naszą owulacją, szkoda, że zawsze jej nie ma

Miłego dnia, ja dziś załatwiam ostatnie sprawy przed wyjazdem, czas zleciał, jak błyskawica....

Agitatka, skoku chyba jeszcze nie było. Dziś miałam wyższą, ale jest zaburzona, bo wstawałam do wc o 5 rano i do mierzenia czyli do 6 już nie spałam. Test owulacyjny też był wczoraj negatywny, więc się nakręciłam, że cykl bezowulacyjny. No nic. Muszę czekać. A dokąd wyjeżdżasz?

Gryzoń - powodzenia!!!! Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Aneczka - normalnie trzeba brać 10 dni, tylko trochę później zacząć :) Jak nie miałam owuacji to okres miałam zawsze 2 doby po odstawieniu dupka. A jak miałam owu, to i tak to idzie swoim torem i okres przychodzi wtedy kiedy chce (czyli kiedy kończy się faza lutealna), a nie po odstawieniu dupka. Ja np. dostałam któregoś razu w 25 d.c. kiedy jeszcze brałam dupka.

Myśa- dobrze, dobrze, staraj się nie myśleć o owu i starankach :)) Trzymam kciuki za efekty &&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Agitatka- to wracasz na wyspy zaraz?

Tak wracamy do Anglii już w sobotę :-( Zupełnie mi się nie chce, jedynie za mężem tęsknie. Powrót do szarej rzeczywistości.
Aneczka my ogólnie mieszkamy w Uk, do Polski przylatuje tylko z synkiem do lekarza.

No i jest.jak mówiłam po 16dniach luteiny, 17rano miesiączka, i to na pewno jest miesiączka.heh, to od poniedziałku clo...

Ja dopiero jeden cykl brałam dupka i @ przyszła tydzień po odstawieniu czyli 32 dc. Brałam od 15dc. Nie chcę sobie za bardzo wydłużyć cyklu. Ale chyba jednak wezmę dopiero po pozytywnym teście owu i skoku temperatury. Chyba, że do 17dc nie wyjdzie mi pozytywny test ani nie skoczy temp., to zacznę brać, bo pewnie zdarzył się bezowulacyjny cykl. Oby nie.

Emenems, a niech to. Ale może na "gwiazdkę" będziemy miały niespodziankę :-)

Agitatka, to szczęśliwej podróży. Przynajmniej męża będziesz miała przy sobie i staranka będziecie mogli uskutecznić :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Emenems przykro mi z powodu przyjścia @ Niech to szlak, czemu to nie może się udać, Chcesz bach i masz.

Wczoraj stałam w kolejce w aptece. Przyszła babka ostro wkurzona "test ciążowy poproszę, tylko szybko" I weź tu bądź mądry. Jedna chce, nie ma. Druga nie chce i ma.

Po tej mikrodermabrazji skóra mi wyschła. A ja myślałam, że mam tłustą cerę, a to tak mi pory zatkało. Zamówiłam krem, ale dopiero w następnym tygodniu mi przyjdzie, już na wyspę. Ah...

Do góry