reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
No to witamy nowego małego członka forum :))

Aneczek - nie rezygnuj z pomiarów temp. dzięi temu wiesz kiedy jest owulacja, i czy w ogóle była :))
a w końcu każdej z nas się uda :))

Gryzoń, właśnie tak sobie myślałam. W tym cyklu poszłam na całość. Testy owu, mierzenie temperatury i duphaston. Sama nie wiem czy dobrze zinterpretowałam wykres, bo testy owu trochę inaczej pokazały owulację. Dzień przed spadkiem test owulacyjny był prawie prawie pozytywny, dzień później już negatywny i na następny dzień pozytywny. W każdym razie rozumiem, że skoro był spadek, a następnie skok i przez tyle dni temperatura była dość wysoka, to owulacja była???

reklama
matko pół dnia mnie nie było a tu tak, przybyło nam jednego obywatela (kruszka gratki) madre agusiek już nie musi się martwić a Ikasia musi trosze poczekać chociaż beta powyżej 5 to ciąża, 9 to wczesna ;) ja myslę że mamy dobrą falę :D:D:D:D
razem z tobą przeżyje ten weekend, i będe musiała jeszcze nastepny i też będę się "betować" :)

oj dostarczacie mi emocji ;)

Aneczek, Gryzoń - a co w nieregularnych cyklach ? pomiar temperatury to chyba słabo....bo nie przewidzisz owu...ja tego nie robie, jak nei zaciążę to chyba zaczne,...ale to trudne musi byc na bank, codzinnie ?? ldewo o kwasie pamietam ;)

Emenems! Kwas!!!!! Zapomniałam :-D Dzięki, lecę po tabletkę.
A co do mierzenia temperatury, to mój pierwszy cykl. Ja mam raczej regularne cykle, ale wydaje mi się, że przy nieregularnych tym bardziej pomiary są pomocne. A Ty bierzesz jakieś leki?

matko pół dnia mnie nie było a tu tak, przybyło nam jednego obywatela (kruszka gratki) madre agusiek już nie musi się martwić a Ikasia musi trosze poczekać chociaż beta powyżej 5 to ciąża, 9 to wczesna ;) ja myslę że mamy dobrą falę :D:D:D:D
razem z tobą przeżyje ten weekend, i będe musiała jeszcze nastepny i też będę się "betować" :)

oj dostarczacie mi emocji ;)

No zobaczymy...to bedą najdłuższe dni w moim życiu..
A najgorsze że M jest niczego nieswiadomy...jeszcze mu dzisiaj wkręcałam, że ewnie @ za rogiem...:p Chce zeby miał niespodziankę...chociaż ciężko ciężko...

I wiem że może to za wcześnie, ale tak sobie myślałam o tym jak mu powiem o ewentualnej ciązy....I kiedyś w necie znalazłam list do Taty od dzidziusia...i nie mogę go teraz znaleźć:(:(

tak kochana, brałam w tym cyklu clo, jestem trochę pelna nadziei, bo ostatnio brałam clo w czerwcu i w lipcu zaszlam, ale poroniłam, przyczyn mogło być kilka, zwykłe poronienie, samoistne, ale obwiniam lekare, która olała że staram się o dziecko, i z czystym sumieniem wysłała mnie na rezonans i rtg i dostalam krwawienia następnego dnia i było po ciązy - opinie podzielone.
Natepny cykl musiałam przerwę zrobić, kolejny miałam urlop później maż (oczywiście wyszło że oboje mamy urlopy w moje jajeczkowanie) i dopiero teraz mogłam zorbić kolejny cykl z clo - dodatkowo trzeci cykl biorę luteinę i robiłam testy owu - ostatni sex był 13dc gdzie 14 i 15 dc rano pokazało mi dwie mocne krechy a 15dc wieczorem już jedna więc mniemam że trafiłam z jajeczkowaniem.

to moja krótka historia :):)

Ikasia dziwewico :D ja mam dokladnie taki sam plan jak ty, ściemnić z terminem, on i tak nei ogarnia i jak będę to cały dom w balony, serpentyny i tort :D ahahaha wiem, trochę lame, ale cóż - wróci z pracy to zacznę trąbić na tych badziewnych rurkach i zaloze mu czapeczkę :D

wytrzymasz, ja wytrzymuje co miesiac !! zawsze możesz mnie męczyć - luz:)

No właśnie ja się zastanawiam nad formą informacji Go:p

Może kupie takie bodziaki z napisem "I LOVE DAD"...albo male buciki....i szukam tego listu od dziecka ale nie moge znalezc...:(

gryzoń, lekarz, do którego idziemy w czwartek w 12 tc powiedział nam, że to dziewczynka. Zastrzegł jednak, żeby na razie wstrzymać się z kupowaniem różowych sukienek i poczekać do połówkowego, bo "wtedy się już nie myli" ;)
dzisiaj mój lekarz prowadżacy potwierdził na usg dziewczynkę. W czwartek już tylko się upewnię. Ja od samego początku czułam, że jest to dziewczyna. Gdy w 12 tc tamten lekarz powiedział, że dziewczyna to nawet nie byłam specjalnie zaskoczona.
Cieszymy się bardzo, chciałam bardzo dziewczynkę :)

gratuluję dziewczynki:):) a nad imieniem juz myslelisccie??:)

reklama
No to życzę powodzenia Emenems. Z tego co piszesz, to jest szansa. U nas też starania nie są regularne z racji pracy, więc się pocieszam, że z nami jest wszystko ok, a po prostu nie możemy się wstrzelić w odpowiedni dzień ;-)
Ikasia, ja to co miesiąc sobie wyobrażam jak to powiem mojemu A. W tym cyklu mówię mu, że już myślałam, że nam się udało, a on do mnie z żalem, TO CZEMU NIC NIE MÓWIŁAŚ?! Więc postanowiłam, że teraz dopiero jak będę miała czarno na białym, to powiem cokolwiek.

Do góry