reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Witam wszystkie Staraczki:)
Już od roku staramy się o maluszka, niestety bezskutecznie. Po badaniach hormonalnych biorę bromergon i CLO. Od 14 dnia cyklu mam bóle w podbrzuszu, identyczne jak przy @. Ból utrzymuje się od tygodnia. czy miałyście podobnie biorac te leki?? Czy powinnam z takim bólem zgłosić się do lekarza? Proszę o informację

Pozdrawiam serdecznie

Witam,
pilnie potrzebuję informacji, rok temu poroniłam w 7 tc, od tego czasu bezskutecznie staramy się o dzidziusia. Lekarz przepisał mi Clostilbegyt, brałam go od 3-go dnia cyklu przez 5 dni. Od 14 dnia odczuwam pobolewanie w podbrzuszu takie jak przed okresem, mija tydzień i ból nie ustępuję. Dziewczyny czy miałyście podobne stosując ten lek?? Czy powinnam się zgłosić z tym do lekarza??

Pozdrawiam serdecznie i proszę o odpowiedź.

agusiek stosuje ten lek, ale nie bolał mnie brzuch, ani nie miałam innych skutków ubocznych. Myślę, że najlepsza w tym wypadku będzie konsultacja z ginem, jak masz numer to zadzwoń do niego i się zapytaj.

Cześć dziewczyny, jak Wam mija niedziela, na dodatek śniegowa niedziela:-D

Mavika to się niestety zdarza... Sama sie dziwie, że to piszę, ale jestem w drugiej ciąży, z która jest coś nie tak i nie wiem czy jeszcze mnie cos zdziwi, kiedy będę w kolejnej. Postanowiłam nie chodzić na wcześniejsze usg, dopiero na genetyczne. Nie chcę się już na nic nastawiać, a później wypłakiwać oczy, to jest zbyt trudne.
Powinnam Cie uspokoić, więc uspokój się :biggrin2: Myśl o tym, że Ciebie to nie spotka:biggrin2: &&&&&&

Gryzonku ja nie wiem na co sie nastwiać:tak: Jest i strach i oczekiwanie na wielkie szcęście. Franek juz trzecia noc mi się śni, najchętniej bym sie nie budziła:tak: Mój mąż coraz częśceij zadaje pytania "jak to będzie, czy on sobie poradzi itp" nie dziwie mu się, ale sie tez o niego nie martwię. Wczoraj byli u nas znajomi (31tc) i facet tez juz zadaje te pytania:biggrin2: więc chyba to norma.
Z kurtka tez mam problem. Rodzic będę "na dniach" i do wczoraj zywiłam nadzieję, ze sie wyrobie przed pierwszym śniegiem i zimnem, a tu guzik. Dzis już nie wychodzę, bo w niczym sie nie zapnę. Chyba, że później z mężem do lasu, tam to założe jego kurtkę, ubiore sie ciepło. Musze uważać, bo katar chce mnie dopaśc od kilku dni, ale jeszcze sie bronie przed rozkręceniem:biggrin2:

Kamii słoneczko głowa do gory:biggrin2: Nie Wy pierwsi nie ostatni i na pewno sobie poradzicie. Z zazdrościa Nadii również. Brat męza niedawno przez to przechodzil z żoną i jest ok:biggrin2: Ale On to jest żrzęda, więc jego opowieści trzeba brac z przymrużeniem oka. Czasami zresztą jak cos mówil, to się donosiło wrażenie, że on tych dzieci świadomie nie zmajstrował, tylko Go żona gwałciła:szok: Moja bratowa miała druga córke, gdy pierwsza kończył 1,5 roku i tez się wszytsko ułożyło.
A ja owszem wybieram sie na porodówkę, tylko Franek chyba jeszcze nie :no:

Loczkis na objawy ciażowe za wczesnie, może uboczne dupka. Ale trzymam &&&&&&&&&&&&& by jednak to były ciazowe:tak:

Nicola ja przy Clo miałam monitoting ok 12 dc i później co kilka dni aż do peknięcia. O słabych pęcherzykach nie słyszałam:no:

Agusiek nie miałas monitoringu w tym cyklu z Clo? Lekarz powienien sprawdzic czy sa efekty leku.

Agusiek mnie bolał brzuch po clo, od ok 6dni po ostatniej tabletce, ale być może to przez ciążę.

Kruszka wiem że się zdarza, dlatego boję się strasznie tego genetycznego. Tym bardziej że od wczoraj lekko boli mnie brzuch i mam takie uczucie jak przy początkach zapalenia pęcherza. Takie wiadomości dodatkowo nie napawają optymizmem wcale...

Mavika nie musisz być taka pechowa jak ja, wszystko Ci się ładnie układa i tak dalej będzie:-)
ja jak wpadłam na genetyczne to pierwsze co szukałam to bijace serduszko, jak nie mogłam namierzyć, to od razu do lekarza "żyje?" "Żyje, a co ma nie życ" odpowiedział mi na takim luzie z uśmiechem, że chyba już opuściło mnie wszystko co siedziało we mnie od kilku tygodni:-)

reklama
Kruszka,Monitoringu nie miałam, Lekarz kazał mi się zgłosić po 3 stymulowanych cyklach jeśli nie zajdę w ciąże.
Mavika, gratuluje :) a ja nie chcę sobie robić niepotrzebnych nadziei, martwi mnie ten ból.

Do góry