reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Czesc dziewczyny !
Na tym watku jestem nowa.W lutym dowiedziałam sie ze jestem w ciazy, moja radosc byla ogromna i wszystko bylo dobrze az do konca marca.Plamienie, szpital i diagnoza puste jajo plodowe.W kwietniu mialam łyzeczkowanie. Na okres po# czekałam do 22 maja nie przyszedł wiec lekarz wywolal go luteina. Myslalam ze wszystko juz wroci do normy ale okresu znowu brak.Wiec Kolejna wizyta u lekarza dostałam duphaston na wywołanie a pozniej przez 2 miesiace od 16dc do 25 dc po 1 tabl. i miałam sie intensywnie w tym czasie starac. W pierwszysm cyklu po duphastonie okres w 26 dc czyli dobe po odstawieniu tabl. W drugim cyklu okresu nie ma mija dzisiaj 38 dc , 2 testy negatywne , cyce sa nabrzmiale, bolace i drazliwe brzuch czasem zakuje zwlaszcza z lewej strony ale to nie jest bol taki jak na okres.Wizyte mam dopiero 11.10 a ja chyba do tego czasu oszaleje z niepwenosci.Moze ktoras z Was moze mi pomoc?
Obserwacja cyklu - enpr.pl

reklama
Dorotko przykro mi z powodu Twojej straty. Testy niestety czasami kłamią, więc dla pewności najlepiej zrobić badanie krwi na beta HCG. Możesz je zrobić o jakiejkolwiek porze, nie trzeba być na czczo. Powodzenia

Dorotko przy takich zaburzeniach cyklu jakie miałas ostatnio nie wiadomo kiedy była owulacja, może była bardzo późno i nie wszystko stracone. JEżeli jestes bardzo niecierpliwa leć na betę (chociaz i ta nie zawsze wyjdzie, mi nie wyszła w 25 dc a w 29 była już 80, tak więc też różnie ale zawsze jest bardziej dokładna niz test). Powodzenia i dawaj znać

dorotko mnie się po duphastonie okres bardzo przesunął. Dostałam chyba 14 dni po odstawieniu. Ale teraz objawy miałam takie jak Ty i okazało się że zaszłam :) Trzymam kciuki!

Dziewczyny, orientujecie się czy te badania krwi mogę już zrobić, czy robi się je jak najkrócej przed wizytą? Wizytę mam za 3 tygodnie, ale teraz może ze mną mój A. pojechać, a sama wolę nie.

Mavika ja zawsze robię badania jak najpóźniej. Np. dzisiaj może być ok, a za dwa tygodnie już wyjdzie anemia. Wydaje mi się po prostu, że te późniejsze badaniaa więcej mogą o naszym aktualnym stanie zdrowia powiedzieć

Kamii - ales ty niecierpliwa hehe;) Poczekaj troche na rozwoj wypadkow;)

Kruszka - super;) M sie postaral;) Szkoda ze musi akurat teraz wyjezdzac, tak na kocowce. A kiedy wraca?;)

Dorotka - pomoc moze ci tylko badanie betaHCG;) Przykro mi z powodu twojej straty. Wiem jak to jest, bo przezylam to 2 razy;*

Mavika - ja tez bym je zrobila jak najblizej wizyty. Ale jak wolisz;)

Ja dzis w pracy. Nawet jakos zyje;)) Mamy dzis rocznice slubu i wybieramy sie z mezusiem do kina;) Wiecie co... Czy to mozliwe ze widac mi juz brzuch? No kurcze to napewno nie sa wzdecia (nie mam z czego ich miec i wiem jak wyglada wzdety brzuch;)), tylko taka mala pileczka heh... Rano ciut mniejsza, wieczorem wieksza...

Kasienka macica od razu się rozpulchnia więc na pewno ciś juz Ci może wystawac. JA się już tydzień po teście źle czułam w spodniach, musiałam takie z gumą kupić, ale prawdziwy brzuch ciążowy to dopiero w tym miesiącu mi wyskoczył :))

Mavika zrób badanie przed samą wizytą.

JA dziewczynki jestem przerażona, mam lekkie plamienie brunatne od rana. I troszke pobolewa brzuch tak delikatnie ale jak na @. Badałam sobie szyjkę i mam wrażenie że jest miękka i lekko rozwarta na jakieś 1,5 cm........ boże dzwonię do mojej gin ale kazała oddzwonic o 15 bo teraz nie ma czasu...... jutro mam u niej wizytę ale nie wiem czy moge tyle czekac czy do szpitala jechać....
mam nadzieję ze to po wczorajszym seksiku i nic złego się nie stanie.....

hej dziewczyny
ja sie melduję po wizycie, właśnie wróciłam od ginki i wieści mam w sumie średnie
zrobiła mi usg - jest pęcherzyk i jest zarodek, ale... pęcherzyk jest trochę nieregularny i mam krew w macicy
więc mam powtórkę z rozrywki - pierwsza ciąża leżąca od 19, druga od 5 tc
unhappy.gif

za 2 tygodnie kontrola, a na razie leki, leki, leki

reklama
Do góry