reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Kruszka ale suuuuper :):) tez mam nadzieje to niedlugo poczuc :)

to chyba bede brac w takim razie, aczkolwiek maz 10dc cyklu wyjezdza i wraca 18nastego...zobaczymy !dzięki

reklama
Kamii - tez mialam kiedys chomika. I jak zachorowal, to juz sie nic z nim nie dalo zrobic;( Ale on juz troche stary byl...

Gryzoń - ja mialam kiedys kolke nerkowa... Znam ten bol i nigdy wiecej nie chcialabym tego przezyc:no:

Mavika - mi tez sie czasem gula zrobi, ale to od golenia... I za jakis czas znika. A bol pachwin tez mam - ale mysle ze to macica sie rozciaga... I uwierz, ze dla mnie te 2 tygodnie beda chyba najdluzsze w moim zyciu... Wiec wiem co czujesz i jaki to stres. Ale jak nic konkretnego nie zobaczysz na USG to sie nie stresuj;) Ja sie na to przygotowalam i wizyta przebiegla bezstresowo. Za to teraz jest masakra - chcialabym zasnac na te 2 tygodnie:tak:

nie no mój chomik to maluch jest ma gdzieś z 4msc..
Nie mogę spać .. młoda jedna od rana biega i krzyczy ,ze chce lizaka,a druga od 5 kopie tak,że aż boli czasami ...
tak jak byłam pewna ,że chcę mieć trójkę dzieci tak teraz zaczynam rezygnować :-D
Mavika spokojnie do poniedziałku na pewno wytrzymasz nawet jak to węzeł chłonny(w co wątpię) to na pewno nie zaszkodzi maluchowi ono tam jest chronione w środku ... a W Poniedziałek lekarz coś zaradzi...
Ja wiem,ze łatwo się mówi bo na początku sama bałam się iść do toalety bo za każdym razem to było zastanawianie się czy wszystko ok...To minie dopiero jak zaczniesz czuć ruchy ,a w tedy będziesz sie martwiła o to czy nie powinno kopać bardziej , mniej ,alebo czy nie jest na coś chore ...I tak aż do dnia porodu :)
Taki nasz los już niestety :) w końcu jesteśmy od tego ,żeby się martwić o te nasze maleństwa ...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzięki dziewczyny, może faktycznie panikuje. Od 2 dni smaruje to clotrimazolem i chyba znika powoli. A ta pachwina boli przy dotyku. Dziwne.

Emenems ja mialam owu po clo po ok 7 dniach niektóre dziewczyny mają jeszcze później więc szansa jest!

Kamii podziwiam. Ją chce mieć tylko jedno :)

Mavika za dwa lata znów się na tym forum spotkamy - mówię Ci :tak:
Ja też mówiłam na początku o jednym :-)
Chociaż w tych czasach naprawdę trudno mieć wielodzietną rodzinę - no przynajmniej w Polsce -ale w końcu mamy niz demograficzny trzeba coś zrobić dla kraju :-D

O jaki ruch z rana na forum. My też wstałyśmy wcześnie bo bardzo bolał mnie kręgosłup. Musiałam poleżeć w wannie 40 minut to trochę mineło. Ale obawiam sie że mam dzisiaj bardzo wysokie ciśnienie - leciała mi krew z nosa rano, mam wypieki jak burak i niedobrze mi, mdłości mam. Miałam dzisiaj straszny sen - że moja mama umarła i pół nocy przepłakałam przez sen. Mam nadzieję ze to od tego tak skoczyło ciśnienie i że minie bo fatalnie się czuję.

Ojej czekam na taki moment kiedy bede mogła zacząć się cieszyć że jestem w ciąży - w sensie że będę się dobrze czuła. Bo na razie co chwilkę coś się dzieje.....
Kamii - Też chciałam mieć trójkę ale jak pomyślę że znów mam to przechodzić i w dodatku z małym dzieckiem w łóżku to chyba dziękuje na razie.

Ale ja serio, jak nie trafią się wieloraczki to zostaję przy jednym. Ja jestem jedynaczką i szczerze mówiąc, patrząc na ludzi którzy mają rodzeństwo, czy to wcześnie gdy muszą się wszystkim dzielić, czy później gdy rodzeństwo potrafi usrać życie permanentnie, nie żałuję że jestem jedyna. Mam kuzynkę i to mi wystarcza.

Przeczytałam że Clotrimazolu nie można stosować w 1 trymestrze. Od razu odstawiłam. Mam nadzieję, że nie zaszkodziłam...Najlepiej nic nie będę stosować...

gryzoń, ja ostatnio miałam ciśnienie 90/60 puls 60. Też nie czułam się za wesoło...

mavika, węzły chłonne raczej nie bolą, nie martw się. Ból w pachwinie jest normalny, mogą to być wiązadła macicy, mogą to być jelita. Nie myśl o tym, z grudką to nie ma na pewno nic wspólnego. A już w poniedziałek będziesz u lekarza.

Kruszka, aż mi się łzy zebrały jak czytałam, co napisałaś o ruchach :) jakie to musi być cudowne uczucie, nie mogę się doczekać :))) Później te ruchy czuć stale?

Emenems, ja brałam clo 5-9 dc, Ty masz brać od 3 dc? Najwyżej weźmiesz dzień później

mavika, fajnie jest mieć rodzeństwo :) Ja mam brata - 6 lat starszego (i kuzynkę w moim wieku, która jest dla mnie jak siostra), kiedyś były ciężkie czasy gdy byłam młodsza ale więcej było tych dobrych chwil, teraz się przyjaźnimy. Gdy nasza mama zachorowała to on mnie rozumiał najlepiej. Zawsze dodatkowe wsparcie.

reklama
To masz skarb Królowo! Ja niestety mam złe doświadczenia i mój mąż który ma 2 rodzeństwa też jest stanowczo za jednym.

Wkurzyłam się na maxa. Chciałam podjąć pracę biurową u znajomego mojej mamy. I nagle się dowiaduję że podobno ZUS wymaga zaświadczenia o braku ciąży. Jakim prawem?! Przecież w ustawodawstwie nie ma nigdzie takiego zapisu. Co więcej, podobno pracownica nie ma obowiązku informować o swoim stanie a wymaganie takiego zaświadczenia jest bezprawne! Może mnie ktoś wyprowadzi z błędu?

Do góry