reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Kruszka - cieszymy się że jest poprawa.

A my znowu zaliczyłyśmy dwu dniowy pobyt w szpitalu. Noc ze środy na czwartek była tragiczna. Miałam ogromny ból pęcherza i krwiomocz. Kilka godzin w wannie siedziałam bo tylko tam mogłam wytrzymać. o 6 rano pojechaliśmy na sor gdzie kilka godzin robili mi problemy z przyjęciem ale udało się. NA oddziale usunęli mi ten cewnik bo okazało się że to przez niego mam straszne zapalenie pęcherza. I po godzinie wszystko mineło. Wreszcie po trzech tygodniach nic mnie nie boli :)))) tylko mała ciągle naciska na nerkę więc grozi nam kolka nerkowa ale mam nadzieję że już to mnie ominie

KAsieńka!!!! właśnie się doczytałam. Gratuluję Ci kochana z całego serca. Teraz te dwa tyg pewnie będa się dłużyły ale warto poczekać i zobaczyć takie małe serduszko!!!

Aniu - trzymamy za Was kciuki!!

Królowa - ahaha z tym roztargnieniem to jest masakra - na przykład przed chwila czytałam Twój post i chciałam Ci odpisac ale już zapomniałam co miałam napisac więc musze się znów cofnąć 3 str do Ciebie i dopiero odpiszę ahahahah
No już wiem - mi tez juz na genetycznym powiedzieli że raczej dziewczyna a w 16tym tyg potwierdzili na 100 %. No i ja pierwsze ruchy w 16-tym tyg właśnie poczułam. To był mecz portugalia hiszpania. Mąż się wtedy śmiał że na pewno chłopak i że lekarz się pomylił. Ale na każdym kolejnym usg zapewniali że dziewczynka.
Tak więc życze Ci abyś i Ty poczuła ruchy tak szybko!!!

Ostatnia edycja:
reklama
Kruszka, bardzo się cieszę!!! Byle tak dalej jeszcze chociaż 4 tygodnie :)))

Gryzoń, chciałabym bardzo już ruchy poczuć, myślę, że byłabym wtedy spokojniejsza. Choć muszę przyznać, ku mojemu zaskoczeniu, że ostatnio (po genetycznym) nawet specjalnie się nie martwię, wiem że jest i musi być dobrze.
Współczuję przebojów z pęcherzem i nerkami. Miałam 1 raz w życiu zapalenie pęcherza, nigdy nie zapomnę tego bólu. Do dzisiaj zawsze w szufladzie mam i gdziekolwiek jadę to ze sobą zabieram furaginum. A domyślam się, że Ty musiałaś cierpieć wiele bardziej.

Widzę u wszystkich coś się dzieje ..
U mnie nie mogło być za dobrze byłam z naszym chomikiem u weterynarza bo pomimo tych moich cudów witamin itp.nic mu się die polepszało ..i co się okazało ma ostre zapalenie płuc co drugi dzień muszę biegać na zastrzyk z nim ...:confused2:

Tak, chyba się udało w pierwszym cyklu clo. Co do dawki dufka to biorę teraz 3 tabletki dziennie.

Kamii biedulek ten twój chomik ale widzę ze dobrze się trzyma twady jest! Niestety z doświadczenia wiem ze te zwierzaki są bardzo wrażliwe na wszelkie choroby i często kończą się dla nich tragicznie :( ale trzymam kciuki za Waszego!!!

Mnie martwi jedna rzecz. A wlasciwie dwie. Kilka dni temu na wardze sromowej wiekszej wyskoczyla mi taka gulka. Nie bolał. Myslalam se to zapchany mieszek wlosowy czy cos juz kiedys to mialam I samo zniknelo ale doszedl do tego ból w pachwinie jakby węzeł chlonny? Teraz to juz jestem przerażona. Nie wiem jak dotrwam do poniedzialku!:(:(:(

Kurcze, zaczynam się wkurzac, bo mam od niedzieli brac clo, a jutro ostatni dzień kiedy może przyjsc....mama wysłała mi z PL poleconym i jeszcze nie ma kurcze, na granicy pewnie do kontroli otworzyli...myślicie ze jak przyjdzie w pon to mam brac od 6tego dnai cyklu czy sobie darowac ten cykl ??

No tak ale to nie znika od kilku dni i jeszcze ten węzeł chlonny...co do clo to ją bałam od 2 do 6 dc ale wiem ze czasem przepisuja tez od 6 dc

słuchaj, ja regularnie się woskuje na bikini i czasami zdarza się, i potrafi trzymac się (uwaga) tygodniami....pod koniec to już tak boli że mi gacie przeszkadzają a jak pęknie to krwi tyle co przy miesiączce - więc nie martw się - i co, pewnie jeszcze boli jak dotykasz? mi jak taki pękł to sikac nie moglam tak szczypało - główa do góry !!

może wezmę od 6tego..heh sama nie wiem, nie mam kogo tu zapytac bo clo jest nieznany w Norwegii niestety

reklama
Emenems ja bym brała nawet od 6 dc, cykl to cykl i szkoda by mi go było :)

Gryzoń biedulko, jak ja Ci współczuję... Raz miałam problem z nerka i sie zwijałam, a ból pęcherza:szok: nawet nie chce sobie przypominac i tak jak Krolowa zawsze mam furagin przy sobie (oprócz ciaży) i jak tylko cos zapiekło, zarazgo przyjmowałam. Był taki czas, ze miałam straszne nawroty zapalenia, ech... Ciesze sie, ze wyjęli Ci ten parszywy cewnik, choc tyle :)

Kamii szkoda chomiczka, ja uwielbiam zwierzaki, poza myszowatymi - ich nie uwielbiam - moi bracia mieli chomiki, ja wole te do przytulania :) Mam nadzieję, ze nie bedzie sie długo meczył i mu te leki pomogą.

Królowo im dziewczyna szczuplejsza tym szybciej może poczuc ruchy. Ja np poczułam 18 tc tak konkretnie, że juz wiedziałam, ze to to :-D. Akurat siedziałam w kościele na mszy i kilka razy az podskoczyłam, łezki w oczach stanęły... Ale już od tygodnia czułam, że "coś" sie święci, bo np prowadząc auto czułam muśnięcia, leciutkie ruchy i przeczuwałam, że to TO.

Anulko dbajcie o siebie :)

Do góry