reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Ależ dzisiaj pogoda do bani. Mój A. ma dzisiaj egz na prawko (chyba już szósty) . Jestem cała w stresie bo jak dotąd tylko ja jeżdżę ale teraz lekarz mi zabronił a bez autka jak bez ręki :(((

Ikasiu - i bardzo dobrze, bo jakby się etraz udało to nie mogłabys tych leków przyjmować. Tak więc świetnie się złożyło.

Kami - a już myślałam że na porodówce jesteś :)))

reklama
Fakt pogoda jest dołującaaa...:-(
Dziś mój 24 dzień cyklu, luteinke mam brać do jutra. I chciałam Was prosić o poradę.. czy odstawić luteinę i poczekać czy @ przyjdzie, czy brać dalej chociaż do 28dc i dopiero zrobić test?? Myślę, że w 28dc test powinien już wykryć ewentualną ciążę? a sutki mnie tak strasznie bolą, że muszę spać w staniku, no nie mogę wytrzymać! i tak już mam od 18dc.. :( nie chce się nakręcać, bo rozczarowania są najgorsze...

Karla ja biorę luteinę 2 tabl dziennie do dnia @. Lekarz powiedział że po prostu w dniu w którym @ przyjdzie, mam już nie brać. I tak funkcjonuję już prawie rok czasu, a najdłużej miałam 35dc, więc wydaje mi się że jeśli będziesz przez to spokojniejsza to luteina Ci nie zaszkodzi na pewno i bierz do tego 28dc.

Ja też czekam na 28dc (w sobotę) i będę robić testowanko, chyba że @ przylezie wcześniej :-(
Nie czuję się jeszcze na okres, choć to trochę za wcześnie na objawy. Pobolewa mnie podbrzusze co prawda, ale tak bardziej w okolicach jajników - raz z prawej raz z lewej strony. Piersi mnie o dziwo nie bolą jeszcze, tylko... swędzą :-p ale to raczej przez suchą wodę :-D

karla ja biore co prawda duphaston, ale ginka powiedziała że mam odstawić 25dc, a jakby test wyszedł pozytywny to brać JEŚLI będzie mnie bolał brzuch. Czyli chyba się nic nie stanie jak odstawisz, nawyżej wrócisz jak się udało. A najlepiej zadzwoń do gina.

Sypnę fluidkami a co mi tam :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

kaththea chyba będe brała do 28 dc i zatestuje dzień po Tobie. Trzymam kciukasy za dwie krechy!!!&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

mavika no właśnie kiedy wstawisz suwaczek?? :-) Nie będe dzwoniła do gina, bo się biedak załamie :)) Średnio jestem u niego przynajmniej 4 razy w miesiącu i co do niego przychodzę to jest gorzej załamany i nie wie dlaczego nie moge zajść w ciążę:-) A Ty jak się czujesz?? Męczą Cię objawy??

hej Kobitki- Mavika- no właśnie gdzie suwaczek?teraz będę namawiać Ciebie miesiąc czasu tak jak Królową :-p
gryzoń-Ty zaraz 30 tc ! :szok::-D jak ten czas leci ..
Jak Kruszka?
Własnie zdałam sobie sprawę ,ze teraz ja idę na żywioł i jestem pierwsza w kolejce do rozpakowania ,ale mojej myszce się chyba odechciało ..miała czekać na Adasia Mai ,a On już ponad tydzień na świecie ,a młoda dalej w brzuchu .. Powiem wam szczerze ,ze sama nie wiem czy bym już chciała rodzić ..Z jednej strony nie mogę się doczekać ,a z drugiej jak Sobie przypomnę początki z Nadią to mi się odechciewa :zawstydzona/y:

gryzoń, karla, kamii z suwaczkiem wstrzymam się chociaż do wizyty jak już będę słyszała serduszko. Na razie po czytaniu na forum o tych wszystkich plamieniach, poronieniach i pustych jajach boje się uwierzyć i sądzę że urodzić teraz to prawdziwy cud.

Kamii prędzej czy później i tak Cię to czeka :)

Co do objawów to od wczoraj mdłości po śniadaniu, ból i rośnięcie piersi, ciągnięcie w brzuchu, i meeega senność i wahania nastrojów. Powinno się ciężarnym zabronić prowadzić pojazdy. Nie dość że oczy się zamykają to koncentracja mi spadła na łeb na szyję!

Mavika- no wiem ,ale czym później urodzę Tym dłużej będę się cieszyć w "miarę" przespanymi nocami :)
Poza tym do 5 października mam mnóstwo spraw do załatwienia tylko dziś taki luz że siedzę w domku :)
Po piątym zacznę "świąteczne porządki " i herbatki z liści malin + schody i może 6 trafie na porodówkę (taki mam plan hehe :-D ) Puki co to za tydzień w Czwartek mam ktg może wyjdą jakieś skurcze :)... 3 wizyta i mam nadzieje już ostatnia - no moze ostatnia nie ,ale mam nadzieję ,że następna odbędzie się jak będę miała gdzieś z -10kg :-)

reklama
czesc dziewczyny, troche piszę żeby się pożalic, od ponad roku się staramy i nic, raz zaszłam po clo ale ciąza sie nie utrzymała, takze dostałam teraz clo i luteinę i dostałam dziś miesiączkę czyli nie udało się (ale spózniłam się z jajeczkowaniem do męza bo byłam na urlopie w gdansku - musialam jechac badania porobic0 juz trace cierpliwosc, teraz znowu bede brała clo, a ze miesiączka się spozniła to...ostatnią szansą na zblizenie w tym meisiącu bedzie 9dc na clo...i stad pytanie, jest szansa zeby moc zajsc w tym cyklu tak wczesnie? kiedy mialyscie jajeczkowanie po clo ??

Do góry