reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Kruszka-mały pewnie się ustawił tak a nie inaczej ważne że są ruchy ..Moja też z reguły kopie rano a ostatnio nic i ruszałam ją i wszystko ,a ona dalej nic ..Po kilku godzinach stresu w końcu jej się odwidziało straszenie matki , co do piersi - twój opis pasuje mi do zastoju pokarmu -ale to raczej nie możliwe ,żebyś w ciąży miała go aż tyle ...Naciśnij pierś i zobacz czy nie leci mleko - pewnie bolą bo mleko się zbiera ... Zapalenia piersi przez zastój pokarmu nie życzę nikomu - ból , gorączka człowiek ledwo na nogach może ustać :( .. niestety przeszłam ..
mavika- jesteś,jesteś :) niestety to są początki- baaardzo nerwowe :)
A ja mam wrażenie ,ze dziś coś się zacznie takie mam dziwne uczucie i skurcze na razie lekkie ,ale są ..
jeszcze chciała bym z tydzień pochodzić ,ale jak już mała ma wyjść to niech wychodzi :)

reklama
ja tak po łebkach czytam i odciagam mlesio a druga reka kolysze Adasia .
Krusia mi lekarze kazali napic sie cos zimnego albo cosik slodkiego zjesc
Aniu maxi cosi my mamy wlasnei ta mure :) plusy super sie jezdzi , pompowane kola , superowo wyglada, obracana spacerowka , minusy gondolka nie ma tego takiego zakrycia faajnego ,tylko takie plaskie , mi si eb.podoba xlander szczegolnie ten nowy kolor zielony , ale nie ma obracanej spacerowki :( ale jak bym mieszkala w pl to bym kupila tako jakiegos bo ma najwiecej dodatkow w cenie wozka , i jest naprawde fajny bo wlasnei na spacerowke i gondolke ma te nakrycie i jest duza gondolka
my po spacerku juz ,ja lece w kimke a babcia Malego popilnuje :)))))))))))))))

uuu KAmii - a może to na razie skórcze przepowiadające??? zastój straszna rzecz - moja mama miała, cierpiała bardzo.

MAvika - na pewno jesteś ale pamiętam, to czekanie jest dobijające. Tak by się chciało już ruchy poczuć ale nawet się nie obejrzysz a juz będziesz po usg genetycznym. A potem znów się nie obejrzysz a będziesz modliła się juz o poród bo tak Ci ciasno będzie:))))

Ikasiu - testuj, co ma być to będzie. Ja tez miałam plamienie implantacyjne. i test wyszedł 29-go dnia nawet po obiedzie(bo robiłam ich kilka tamtego dnia) ale 25-go dnia nawet beta nie wyszła. Więc takie zmiany bardzo szybko zachodzą. Trudno przewidzieć. JA trzymam kciuki!!!! z całych sił bo teraz Twoja kolej!!!

uuu KAmii - a może to na razie skórcze przepowiadające??? zastój straszna rzecz - moja mama miała, cierpiała bardzo.

MAvika - na pewno jesteś ale pamiętam, to czekanie jest dobijające. Tak by się chciało już ruchy poczuć ale nawet się nie obejrzysz a juz będziesz po usg genetycznym. A potem znów się nie obejrzysz a będziesz modliła się juz o poród bo tak Ci ciasno będzie:))))

Ikasiu - testuj, co ma być to będzie. Ja tez miałam plamienie implantacyjne. i test wyszedł 29-go dnia nawet po obiedzie(bo robiłam ich kilka tamtego dnia) ale 25-go dnia nawet beta nie wyszła. Więc takie zmiany bardzo szybko zachodzą. Trudno przewidzieć. JA trzymam kciuki!!!! z całych sił bo teraz Twoja kolej!!!

Skarbie a jak u Ciebie wyglądało to plamienie?? Bo u mnie rano jak wstalam zauważylam na papierze troszke brazowo rozowego sluzu, potem, bo myslalam, że to okres wlozylam tampon, po godzinie jak sprawdzalam, to bylo, ale tez nieduzo, wymienilam i już się to nie pojawilo...więc mozliwe ze tego bylo tak nieduzo?? No i troszke mnie brzuch pobolewa....

Ale tak sobie mysle, że jakby się teraz udalo to byloby mistrzostwo swiata....ja z infekcją, maż też, bral antybiotyk, a jutro idzie na zabieg;-) Ale się nie napalam.....

Dziewczyny juz jest lepiej:tak: Tak jak Kamii pisała Mały przestał mnie straszyc póki co, wybłagałam Go chyba. Od obiadu jest coraz lepiej. Nie chce na razie panikować, zreszta mój maz mówił, że to może przez te zastzyki, które dla niego brałam, moze to one spowodowały, że sie mniej ruszał. Ale rzezcywiście Kamii miałam jak Ty, szturcham, szturcham a on nic... Ja to chyba osiwieję kiedyś;-) Juz w środe Go zobaczę i lekarz powie co i jak.
A na te piersi-zadzwoniłam do znajomej pielegniarki laktacyjnej - powiedziała bym postapiła jak przy nawale, czyli bym przylozyła kapustę. Maz mi przygotował, ja jąa do piersi,a to tak zaczęło boleć:szok: raz że te liście lodowate, a piersi rozgrzane, mysłam, ze padnę. Ale wytrzymałam i... pomogło, juz nie sa takie nabrzmiałe, jeszcze bola, ale juz nie tak, myslę, ze wracają do tego jak "zwyczajne" sa w ciazy.

Kamii czyżbys sie szykowała na porodową? &&&&&&&&&&&&&&&

Ikasia niech Cię, rób jutro ten test i maja byc dwie krechy &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Ja miałam ostatnio drożdzaki i nie miałam żadnych plamień.

Aniu ja mam x-landera x1, jeszcze nie uzywany, ale powiem Ci, że teraz bym wybrała xA, albo taki zupelnie inny model Jedo Fyn. Tego ostatniego widziałam w smyku i sie zakochałam. Pieknie chodziły amortyzatory (S mowił, ze sa tylko z tylu), duza gondola, pompowane kółka, przednie obrotowe, a duze pompowane. I tak ładnie sie prowadził:-) Ale poza tym nic wiecej o nim nie wiem. My chielismy wózek, który wszedzie wjedzie i wiem, że nasz x1 to zrobi, tylko zaczynam sie zastanwiam czy dobrze zrobilismy rezygnujac z obrotowych przednich kół:baffled:

Dziewczyny kochane jestescie, dziękuję:-)

Więc tk...zrobilam ten test...no i negatywny....ale glupia jestem...bo plamienie miałam w zeszły czwartek, więc 5 dni temu....i chyba go za wcześnie zrobiłam...albo poprostu tam nic nie ma...dzisiaj 27dc, okres mam 26-28 dni...więc narazie czekam....

No i proszę o kciukasy bo dzisiaj moj M ma ten zabieg na zylaki, a ja o 15.40 wizytę u ginki:):0 Wiec dzien pełen wrazen:)

Ikasia koniecznie powtórz test za tydzień jak @ nie przyjdzie! No i oczywiście miliony kciukow za Twojego M.!!! &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&
Ja się zastanawiam czy iść na to usg w poniedziałek. To by był dopiero 5w6d. Ale z drugiej strony mam dufka tylko do poniedzialku a widzę że mają jakiś problem z wypisywaniem recept bez wizyty. Chyba pójdę najwyżej każe przyjść za tydzień.

lkasia kciuki zaciśnięte

ja sobie choruję w domku, ale trzeba będzie zaraz wyskoczyć do urzędu i po miodek, coby się podleczyć
wczoraj jak przygotowałam sobie porcję leków to masakra i nie wiem czy bromergon mogę tak sobie łączyć z antybiotykiem, pół godziny po tym jak wzięłam zaczęło mi się w głowie kręcić, jakaś masakra... ale nic to, jakoś wytrzymam tan tydzień

reklama
Ikasia &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za Twojego męża, a także &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& bys musiała ten test powtórzyc a wstręciucha @ nie przylazła

Mavika idź do lekarza, jak bedzie za wczesnie to Ci powiedza a tabsy i tak potrzebujesz. U mnie serduszka były w 6t2d:-)

Wiesz co Fioletowa, zazdroszczę Ci tej herbatki z miodem. Wiem, ze to glupio brzmi, bo chora nie chce być, jednak uwielbiam miód i nie mogę go ze wzgledu na cukrzyce, ale jak urodze i odkarmie małego to sobie wtedy.....;-)

Do góry