reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Karla mnie ginka powiedziała że jakbym zaszła w ciążę to mam brać duphaston tylko jakbym się źle czuła, gdyby bolał mnie brzuch jak na okres. Teraz mnie właśnie tak boli a na test za wcześnie. Ale chyba póki nie ma plamien to jest ok.

reklama
Krolowo od stresu to raczej nie, nie mam go prawie wcale jedyne co mnie stresuje to te bóle. No spa działa zwłaszcza w nocy ale nie niweluje bólu do zera. Myślę że ginka widziałby na wtorkowej wizycie że coś jest nie tak?

Cześć Dziewczynki :)
Ja tylko na chwilę - jadę dzisiaj w delegację i wracam dopiero jutro w nocy.

Królowa - strasznie się boję testować, że będzie negatywny. Nie wiem dlaczego tak mnie to spina, ale po prostu panicznie się boję. Dzisiaj mam 31 d.c. i postanowiłam, że tescik dopiero w środę jeśli nie dostanę @ do tego czasu. Nie chcę robić zadymy przed czasem, żeby się potem okazało że w zasadzie to było bez sensu przed czasem..
Co do samopoczucia - piersi bolą jak bolały, brzuszek delikatnie pobolewa, ale raczej jest takie uczucie napięcia czasem (jak nadmuchany balon) niż bóle na okres.
No i strasznie bolą mnie plecy w dolnej części przy schylaniu, ale to może od torbielek albo od przedźwigania (nosiliśmy z emkiem szafke w sobotę).
Dziewczyny, normalnie chce mi się płakać jak sobie pomyślę, że ten test miałby być negatywny...

Mavika - trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&. Może umów się do ginki??

Królowa - z usg na pewno będzie dobrze :)) nie martw się &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

no i trzymam kciuki za pozostałe dziewczynki :)))) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Maja dalej w dwupaku?

Mavika powiem Ci,że na mnie nospa nie działała na bóle. Ja zawsze bralam ibuprom, ale kazda inaczej reaguje. A wiesz kiedy miałas owu?

Karla sama widzisz po naszych dziewczynach, że endo nie ma się co przejmować. Kiedy zamirzasz testować? &&&&&&&
Cały czas nie jestem w stanie zrozumieć dlaczego lekarze każą brać lutkę/dupka do 25 dc czy w poblizu. Przecież są niewielkie szanse, ze test coś wykaże na tym etapi, a dziewczyny się boja odstawiać. No nie tak? Ile z Was miało dylemat odstawiać czy brać? Mogliby przynajmniej uświadamiać, czy w przyopadku dodatkowego testu zaszkodzimlismy odstawiajac czy nie?
Cześć Błonka, co u Was? Napisz cos więcej:-) jak Mała się rozwija, jak Ty się czujesz, no i jak sobie żyjecie we trójkę:tak:
Na pewno masz tel do Mai, czy mogłabyś? Bo się zamartwiamy, tnz ja bardziej mam nadzieje,że urodziła i nie ma czasu dac nam znac:tak:

Królowa kazda z nas bardzo się martwiła o genetyczne. To rzeczywiście ważne badanie, ale pamiętaj, ze wszystkie tu trzymamy za Was &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& Musi być dobrze:tak:

Dziewczyny nie wytrzymałam i zrobiłam test. JESTEM W CIĄŻY!!! Nie wierzęw to!!! Mam tysiąc pytań. No i den duphaston...Chyba powinnam go łykać na te bóle, ale nie wiem ile. Ginka mi powiedziała żebym się nie spieszyła z wizytą jak test będzie pozytywny, tylko przyszła za ok 2 tyg żeby już było widać zarodek na usg i żebym łykała dufka jak będzie mnie boleć brzuch ale do głowy mi nie przyszło że się uda i żeby spytać ile tego dufka! Chyba do niej zadzwonie.

mavika super, gratki :D

a tak w ogóle to cześć wszystkim
jakoś nie ogarniam rzeczywistości ostatnio, a już na bank nie w poniedziałek
mam milion rzeczy do zrobienia w związku z firmą, a muszę tkwić jeszcze w robocie

Ostatnia edycja:
reklama
Mavika, gratuluje!!!! Bardzo sie ciesze!!! nie wiem jak z tym duphastonem, zadzwon do gin i zapytaj o to. i o te bole. mnie brzuch zaczal pobolewac pozniej ale moze ze dwa razy mocno, ze musialam wziac nospe. zazwyczaj nie jest to silny bol, raczej klucie albo ciagniecie.

ibuprofenu w ciazy nie zaleca sie, pytalam o to gina z uwagi na bole glowy (paracetamol dla mnie za slaby byl zawsze). powiedzial by ibuprofenu nie brac, tylko paracetamol. a na bol brzucha nospe.

Pachnaca, rob test!!!!

Do góry