reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Część z nas szczęśliwie zaciążona , a część starających się dalej ...Tak czy inaczej każdej z nas się uda .. Tobie też :tak:

reklama
Kamii Dziękuję;*

Kiedyś - dawno temu - obiecałam sobie, że urodzę dziecko max do 25 roku życia... Urodziny mam we wrześniu - teraz beda 24... wiec zostal mi rok minus 9 miechow ciazy - czyli jeszcze 3 miechy planowo zostaly ;D

Żebym ja wiedziala ze to takie trudne...

Witam Was kochane w świąteczny dzień.
Błonka jeszcze raz mega gratulacje. Śliczny ten Twój Mały - Wielki cud, napatrzeć się nie mogę. Niech zdrowo rośnie i da Wam wiele radości.
Bepanten to faktycznie rewelacyjna maść na wiele problemów skórnych dla dzieciątka i dla mamy (w ulotce pisze, że można stosować na problemy z sutkami w czasie karmienia). Znam tą maść bo stosuję ją na psie łapki zimą :).
Królowa ja na infekcje polecam laktacyd plus (płyn, a nie emulsja!). Ja stosuję stale bo często mam nawracające infekcje jest zalecany dla kobiet w ciąży pH 3,5 (obniżone) naprawdę się sprawdza. Do szarego mydła podchodzę z dystansem owszem do mycia ran po operacji super, ale do mycia tam hmmmm pH bardzo wysokie, a przecież chodzi o zakwaszanie.
Kasienkadg witaj nie załamuj się dziewczyno jesteś jeszcze bardzo młoda, cierpliwości, a na pewno wkrótce zostaniesz mamą.

Kasienkadg przykro mi ze przez tyle przeszliscie . niestety niegdy nie jest tak jak zaplanujemy sobie ,my tez zaplanowanego Maluszka mielismy juz daaawno temu ,pozneij 2poronienia a teraz jednak jak juz odpuscilismy bo niby nie bylo szans na naturalsika to si eudalo i iniszujemy lada dzien! po tym wszystkim wydaje mi sie ze trzeba jakos zaakceptowac to ze si enie udaje(wiem graniczy zcudem) i cieszyc sie sobą , i troche żyć tez dla siebie ,nie czekac na te dni tylko kupić rolki ,worek bokserski ,zapisac si ena basen i miec odskocznei od tematu na codzien a nie raz w roku na wakacje (ktore i tak planujemy pod owulke) a ktora nei zawsze jest wtedy kiedy my ja zaplanujemy ani kiedy nam si ewydaje ze to wlasnei dzis bo wszystkie gwiazdy na niebie na to wskazuja ( ja w miesiacu w ktorym sie udalo mialam ich chyba z 5 :))) co jest nie mozliwe ale tak mi si ewydawalo bo tak wskazywaly objawy ,wkoncu po 3 powiedzialam do emka ze w nosie mam kiedy ona sobie jest bo robi mnei w bambułko i sexik tylko wtedy kiedy jest ochota )
Ikasiu no my jak trafilismy w lipcu do androloga mielismy tylko 2% ,wiec jedyna szansa ivf , bo po usg i wszystkim nie bylo mowy ze u emka jest problem w żylakch czy budowie , lekarze tez jednoznacznei twierdzili ze prl nei ma az takiego wplywu na armie i zebysmy nei oczekiwali cudu ,jeden urolog dał nadzieje ze nie koniecznei tamci maja racje , no ale w miesiacu w ktorym si eudalo mielismy juz 6% !!! samo z siebie tzn emek zmienił troche podejscie ,bo zaczal sie lepiej odżywiać (przydalao by mu si ezaś ) , alkohol całkiem w odstawkę no i doszło objadanie si esłodyczami , i tak prl sie obniżyła do prawie normy tam było chyba coś koło 7 ponad norm wiec nei tak jak wczesniej ze 50 .
Kamii pospałaś ??
Najeszka mi chodziło o płyn do higieny intymnej biały jeleń :p

Witajcie Dziewczyny!
Właśnie oglądam "Porodówkę" na TLC. Niestety nie od początku, ale jakaś dziewczyna mówiła, że lekarze twierdzili, że nie będzie miała dzieci, a ona właśnie urodziła. Aż się poryczałam.
Witaj Kasienkadg. Przykro mi, że tyle musiałaś przejść, ale jesteś taka młoda, że na pewno Wam się wkrótce uda. Głowa do góry. Sama widzisz ile dziewczyn tutaj już jest w szczęśliwej ciąży :-) Któraś napisała, że to szczęśliwe forum i tak jest. Każda z nas prędzej czy później szczęśliwie zaciąży.

agnieszka - a Ty będziesz mieć Synka drugiego czy córeczkę ??
Dla Tych którym te 3 zdjęcia nie wystarczają-melduję, więcej Błonka wstawiła na weterankach :) nawet jedno jak Zosia ma oczka otwarte :)
Maju- tak wyspałam się :) co prawda spałam tylko do 8 ,ale to i tak długo bo Przy Nadii to najdłużej do 6.40 , a tesciowa mówiła,że spała dzis do 6 - czyli standardowo :-D

no ładnei Błonka o weteranki bardziej dba niz o nas:)))) :p żartuje i tak podziwiam z emasz czas zeby do nas wskakiwac,pisz jak tam sytuacja z mleczkiem??
Kamii no to fajnie i odpoczelas troszke sobie ale pewno teskno Ci za mala juz. a dzis lepiej si eczujesz??
my jutro mamy wizytke w szpitalu ciekawe czy cosik nowego sie dowiem ...

reklama
Błonka gratulacje ode mnie, masz śliczna córcię,okrąglutka jak z obrazka.Ciesze się że juz jesteście w domu, na początku pewnie każda ma ciężko ale to kilka dni i dojdziesz do wprawy i znajadziesz wyjście na to że maluszek był najedzony. Może to skutek tego że miałas cesarke a po cc pokarm przychodzi później więc daj sobie czas i przystawiaj małą bo mózg mamus tak pracuję że jak dziecko będziesz przystawiać to przysadka mózgowa bedzie dawać sygnały do piersi i mleczko będzie. Gotuj sobie kompot z jabłek taki słaby albo rozcieńczaj i pij, wogóle staraj się dużo pić ale pewnie Ty to wszystko wiesz. trzymaj się kochana

Do góry