reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
reklama
Myśa testuj jeszcze raz, skoro nie ma @!!! Ile już Ci się @ spóźnia?
Mi za pierwszym razem, jeden dzień po dniu spodziewanej @ i jeden dzień po wskazaniu do testowania wyznaczonym przez Fertility Friend - 13 DPO - wyszedł jednoznacznie negatywny test. Dziś - 18 DPO - blada kreseczka jest. Jutro rano zrobię jeszcze raz i idę na betę, chcę wiedzieć co i jak do środy, bo wtedy mam wizytę u giny.:rofl2::rofl2:
Mam nadzieję, że pierwszy negatywny nie wyszedł, bo faza lutealna mi się wydłużyła przez duphaston i nawet jakbym miała dostać @, to dostałabym ją np. 14DPO. Oby to nie było zbyt niskie stężenie betki... :confused2: Bo test niby jest superczuły i wykrywa ciążę na dwa dni przed @...
Póki co jednak mam ogromniastą nadzieję, skoro nie ma @, boli brzusio, mdłości są, kreseczka na teście - 4. tydzień jak nic:sorry:... :laugh2:
podniosłaś mnie troszke na duchu:tak: zaczekam jeszcze tydzień i zrobie teściora chyba że wcześniej @ przyjdzie.
Ja Tobie bardzo gratuluje:-):-):-) mam nadzieje że będą to dla ciebie wspaniałe 9 miesiączków

Witam dziewczyny. Jeśli chodzi o mnie luteinę zaczęłam brać dopiero PO tym jak zaszłam w ciążę (od ósmego tc) do teraz. Powiem szczerze, że ciąży nie planowałam, inaczej wcześniej musiałabym brać luteinę, bo miałam niedobory progesteronu i nieregularne cykle. Teraz jest to luteina na podtrzymanie. Przez niedobór progesteronu moja szyjka macicy była otwarta i miękka, co groziło poronieniem :no:
na szczęście już jest ok, dzięki luteinie. Lepiej późno niż wcale!
Saudades kochana najważniejsze że twoje maleństwo jest już bezpieczne, ja biorę lutka od samego początku a nawet kilka dni przed , ale ja barzdzo długo czekałąm na ten cud:-)
MMM kochana nie możesz sie poddawać my czekaliśmy 4lata i udało się trzeba czekać wierzyć i się nie poddawać, wiem że to trudne bo to przerobiłam ale warto kochana :tak:
Ewcia trzymam kciuki za twoje przewidywania;-)
Mysia powtórz testa, a ile to już dni po spodziewanej@? bóle brzusia na srodku i pobolewające jajniki mogą oznaczać fasolkę,a może zrób betkę ta raczej jest niezawodna a testy bywają;-)trzymam kciuki;-)
Tusiu trzymam za was kciuki oby to było to:tak:

Mysia powtórz testa, a ile to już dni po spodziewanej@? bóle brzusia na srodku i pobolewające jajniki mogą oznaczać fasolkę,a może zrób betkę ta raczej jest niezawodna a testy bywają;-)trzymam kciuki
Aga dzisiaj jest mój 34dc a ja mam cykle 30-33 dniowe, betki nie zrobie bo jestem w Szkocji a tutaj tak na zawołanie mi nie zrobią badań a jak zrobia to na wynik czeka sie tydzień:szok:już z nimi to przerabiałam jak miałam ciąże pozamaciczną( oni tak twierdzili)
zaczekam jeszcze pare dni jak nie pojawi się zołza;-) to zatestuje raz jeszcze

Witam was !!!!

JA jestem przed terminem @ ale pierwszy raz bolą mnie jajniki przed @ no i podbrzusze:szok:ale raczej tłumaczę to tym ze biore clo.
Dzis zrobiłam test i wiecie co moj M zrobił:eek:???
Dorysował drugą kreseczke długopisem i powiedział ze wynik pozytywny:tak::laugh2:
Ale sie usmiałam!!!!

Sama nie wiem co o tym sadzic czy to leki maja wpływ na te bóle???:eek:
Piersi bolą jak zawsze...i wyjątkowo nie mam objawów <oczywiscie urojonych>

No i teraz zastanawiam sie nad tą betą czy robic czy nie.Lekarka kazała mi zrobic przed @!
I chyba zrobie , co ma byc to bedzie !!!Bez wzgledu nynik!
Jak bedzie mała to znaczy ze ciotka przyjdzie,a teraz dodatkowo moze mi sie spoznic przez stres zwiazany z tata:-(

Myśa - poczekaj jeszcze kilka dni
powiem Ci ze ja też miałam takie przeboje, @ się spoźniala 10 dni:szok: a testy negatywne.... zrobilam betke i wynik 1,2 wiec ciąży brak.... myslałam, że sie odblokuje i @ przylezie, ale nie:no: po 2 tygodniach poszlam do gin bo @ nie miala zamiaru przyjsc i bralam lutka na wywolanie.... pierwszy raz cos takiego mialam
Suzi -zrob betke, przynajmniej nie bedziesz sie juz stresowac
a ten bol jajnikow i podbrzusza moze swiadczyc o fasolce, mnie po clo bolało tylko do owulacji....
i teraz u mnie pozostaje czekanie.... jeszcze z 10 dni;-)

Mysia wiec trzymam kciuki żeby wstręciucha @nie przyszła i żeby się okazało że masz w brzusiu fasolkę;-)
Suzi rób betkę jak możesz zawsze to wiesz czego się spodziewać;-)oczywiście też trzymam kcuki;-)

reklama
Witam was !!!!

JA jestem przed terminem @ ale pierwszy raz bolą mnie jajniki przed @ no i podbrzusze:szok:ale raczej tłumaczę to tym ze biore clo.
Dzis zrobiłam test i wiecie co moj M zrobił:eek:???
Dorysował drugą kreseczke długopisem i powiedział ze wynik pozytywny:tak::laugh2:
Ale sie usmiałam!!!!

Sama nie wiem co o tym sadzic czy to leki maja wpływ na te bóle???:eek:
Piersi bolą jak zawsze...i wyjątkowo nie mam objawów <oczywiscie urojonych>

No i teraz zastanawiam sie nad tą betą czy robic czy nie.Lekarka kazała mi zrobic przed @!
I chyba zrobie , co ma byc to bedzie !!!Bez wzgledu nynik!
Jak bedzie mała to znaczy ze ciotka przyjdzie,a teraz dodatkowo moze mi sie spoznic przez stres zwiazany z tata:-(
o to fajnego masz mężusia z poczuciem humoru:-D tak trzymać po mimo nieudanego cyklu trzeba próbować dalej:-)
Zrób bete i wszystko będzie jasne:tak:Jestem dobrej myśli oby ci Wam się udało

martuska tego się obawiam że mam jakieś zaburzenia i znowu mi sie spózni@ co znaczy że znowu musze czekać na staranka

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry