reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
Ikasia ja tez obstawiam 12 bo ja jestem z 12 i moj maz tez z 12...
Kruszka powtorz to badanie moze co?
Kroplowke mam miec prawdopodobnie jutro, bo dzis sa zajeci, chyba ze znajda czas ale z naciskiem ze raczej jutro....

reklama
Ikasia, powodzenia i kciuki za ten cykl! Badania swoje, a życie swoje. Kiedyś oglądałam na TLC program "Ciąża z zaskoczenia". To są historie kobiet, które dopiero przy porodzie dowiadywały się, że były w ciąży. Jedna brała tabletki anty, jedna miała męża po sterylizacji itp. W każdym razie miały normalnie @ (tzn. tak myślały), a tu bach i poród. Więc jak widać wszystko w życiu jest możliwe :-)
Królowa, a gdzie się urlopujecie?

Ikasia, trzymam kciuki!!!

Blonka, obstawiam grudzień, jeszcze pomyśle nad data ;) a tak serio to trzymam kciuki by wszystko przebieglo szybko i bezboleśnie &&&&&&&

Ania, Kruszka, to chyba większego dramatu nie ma, myślałam ze trzeba wtedy jakoś bardzo ograniczyć dietę i same paskudztwa jeść...

Aneczek, jesteśmy w Londynie - totalny chillout ;) jesteśmy tu często więc nawet nie zwiedzamy już, tylko sobie spacerujemy, teraz jeszcze jest olimpiada więc jest fajnie. Jutro lecimy do Paryża na wesele znajomych ;) a we wtorek już w wawie będziemy, więc taki krótki wyjazd tylko mamy...

Niestety jakaś infekcja mi się przyplatala... We wtorek idę do gina więc może mi coś zaradzi. Na razie mam nadzieje ze się nie pogorszy i jakoś wytrzymam te 3 dni. Zawsze miałam pod ręka clotrimazolum ale teraz mi tego nie wolno stosować więc czekam do wtorku.. Na szczęście nie swedzi za mocno :/ oby się nie rozszalalo

JA też oglądam na TLC "Ciążę z zaskoczenia" i "Porodwkę" i "Wielkie histore małych pacjentów" :-) Różne tam są historie, ostatnio była laska z PCO której powiedzieli że jest bezpłodna...

A ja kolejny dzień bez @

Ikasia ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Królowa, ja zawsze chciałam zobaczyć Paryż, niestety jakoś się nie zanosi. Kiedyś mieliśmy plany, ale jakoś nic z tego nie wyszło. Dbaj tam o siebie, a raczej o Was!
Mavika, chyba coś jest na rzeczy z tym brakiem @ :-) Porodówkę kiedyś kazał mi oglądać mój A, hihi. Włączył i siedział z wielkimi oczami. Chyba był bardziej zainteresowany niż ja, hehe. Ja oczywiście za każdym razem jak się urodziła dzidzia, miałam łzy w oczach. To takie niesamowite!!!

Ostatnia edycja:
Aneczek, w Paryżu już wcześniej byłam. Bardzo ładny ale wole Londyn :) teraz nie będziemy mieć za wiele czasu do zwiedzania, tylko wesele w zasadzie i spotkania ze znajomymi. Pewnie się domyśla, ze coś jest na rzeczy skoro winka pić nie będę, ale nie mam zamiaru jeszcze nikomu o tym mówić (wiedza tylko moje 2 przyjaciółki, siostra i rodzice, tesciowie, siostra męża i Wy oczywiście). Nawet mój brat nie wie bo to plotkarz ;) poczekam jeszcze kilka tygodni... Chciałabym już być w 2 trymestrze....

Kruszka ja też senna przy cukrzycy nie byłam, ale za to pić mi się chciało ciągle. Jeszcze zanim się o niej dowiedziałam to powiedziałam w pracy: wiecznie jestem spragniona, obym cukrzycy nie miała :-p Jeśli chodzi o pomiary, to rano obowiązkowo na czczo, ale te późniejsze to jak już wiedziałam po czym mi nie skacze to się nie mierzyłam. Bo jak 3 razy po kanapce z pomidorem i czymś tam jeszcze miałam ok. 110, to po co kolejny raz to samo sprawdzać. A o lodach to kiedyś jakaś babka pisała, że ma cukrzycę od lat i jedyne słodkie na jakie sobie pozwala to lody, oczywiście żadne tam z dodatkami polewy, kawałków czekolady itp. i może zjeść nawet litr dziennie, a cukier się trzyma w ryzach.
Dziękuję, że pytasz o mamę. Ostatnio nie mieli jej chemii w tabletkach i dostała dożylnie. Masakra. Od poniedziałku dopiero wczoraj cały dzień była na nogach, nie dość że żyły spalone, to jeszcze źle jej to podali, tak wiercili w ręce, że z bólu spać nie mogła. Wczoraj spotkała jakąś pielęgniarkę i jej powiedziała co na to robić i trochę się poprawiło.

Staraczkom wysyłam kolejne połówkowe fluidki ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Łapcie i oby cykl był owocny :-)

Ikasia, trzymam kciuki za staranka :-)
Królowa udanego urlopu!

Dziewczynki potrzebuje pomocy. Dzisiaj niespodziewanie dostałam okres, a jeszcze biore dupka- dzisiaj wieczorem ostatnia tabletka (26 d.c.) od 1 dnia cyklu mam brac estrofem i teraz nie wiem czy wieczorem wziac ostatniego dupka a jutro estrofem, czy juz nie brac tego dupka tylko sam estrofem albo moze obie na raz? Nie wiem juz sama.. Dziwne ze okres dostalam biorac progesteron..

reklama
Do góry