reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CLO/duphaston/luteina/bromergon i inne farmakologiczne wspomagacze staranek...

Po ilu cyklach z CLO zaszlas w ciaze??

• Wszystkich głosujących
    28
  • Ankieta zamknięta .
asienka:) jesteś pewna że to są objawy przed@ a może ona jednak nie przyjdzie??;-)
Hehe ja już się nie nastawiam prawie dwa lata co miesiąc byłam w ciąży:baffled: i wszystkie miesiace przepłakane ale teraz staram się na nic nie nastawiac bo to za bardzo boli:-(
Noooo ale nie powiem jakby sie udało to skakałabym chyba do nieba:-)
No więc póki co nastawiam się na @;-)
A Ty kochana jak tam staranka?
pozdrawiam

reklama
Hehe ja już się nie nastawiam prawie dwa lata co miesiąc byłam w ciąży:baffled: i wszystkie miesiace przepłakane ale teraz staram się na nic nie nastawiac bo to za bardzo boli:-(
Noooo ale nie powiem jakby sie udało to skakałabym chyba do nieba:-)
No więc póki co nastawiam się na @;-)
A Ty kochana jak tam staranka?
pozdrawiam
ja wiem asienka że to bardzo boli jak co miesiąc niestety trzeba się rozczarowywać, my z M staramy się od ponad roku i dwa razy się udało i tak jak mówisz skakałam z radości do nieba ale potem było rozczarowanie. Pierwszy raz zaszłam w ciąze po drugiej IUI ale poroniłam bardo szybko a drugi raz to właśnie 4 miesiące temu, była to ciąża pozamaciczna. Co miesiąc mamy nadzieje że to właśnie teraz się uda i wierze że tobie dopisze szczęście i pewnego razu zobaczysz dwie kreseczki a ta cholera@ nie przyjdzie:tak:. A powiedz czy lekarz podejrzewa co może być u ciebie przyczyna że się nie udaje z dzidzią??
Ja mam bardzo nieregularne cykle i trudno jest mi mniej więcej ustalić w którym dniu będzie jajeczkowanie ale mam nadzieje że za jakieś półtora tygodnia zaczne działanie z M a potem będziemy czekać na efekty:-)

ja wiem asienka że to bardzo boli jak co miesiąc niestety trzeba się rozczarowywać, my z M staramy się od ponad roku i dwa razy się udało i tak jak mówisz skakałam z radości do nieba ale potem było rozczarowanie. Pierwszy raz zaszłam w ciąze po drugiej IUI ale poroniłam bardo szybko a drugi raz to właśnie 4 miesiące temu, była to ciąża pozamaciczna. Co miesiąc mamy nadzieje że to właśnie teraz się uda i wierze że tobie dopisze szczęście i pewnego razu zobaczysz dwie kreseczki a ta cholera@ nie przyjdzie:tak:. A powiedz czy lekarz podejrzewa co może być u ciebie przyczyna że się nie udaje z dzidzią??
Ja mam bardzo nieregularne cykle i trudno jest mi mniej więcej ustalić w którym dniu będzie jajeczkowanie ale mam nadzieje że za jakieś półtora tygodnia zaczne działanie z M a potem będziemy czekać na efekty:-)

Kurcze Myśa strasznie mi przykro że straciłaś ciąże:no: Teraz bede trzymac za Ciebie mooooocnnnoo kciuki:tak:
Tak wiem co mi dolega, jak chcesz to możesz poczytac na wątku który założyłam "endometrioza a zajście w ciąże" tam opisałam moją "historie" :zawstydzona/y: na staramy się.
Bierzesz luteine i clo bo mi luteinka bardzo wyregulowała cykle teraz mam tak co 31 dni a wcześniej to masakra przychodziła jak chciała czasami nawet dwa razy w miesiącu:wściekła/y:
A tak wogóle to czujesz jajeczkowanie? bo ja tak, poprostu mnie tak boli ze nie moge chodzic:-)
buzka:)

Kurcze Myśa strasznie mi przykro że straciłaś ciąże:no: Teraz bede trzymac za Ciebie mooooocnnnoo kciuki:tak:
Tak wiem co mi dolega, jak chcesz to możesz poczytac na wątku który założyłam "endometrioza a zajście w ciąże" tam opisałam moją "historie" :zawstydzona/y: na staramy się.
Bierzesz luteine i clo bo mi luteinka bardzo wyregulowała cykle teraz mam tak co 31 dni a wcześniej to masakra przychodziła jak chciała czasami nawet dwa razy w miesiącu:wściekła/y:
A tak wogóle to czujesz jajeczkowanie? bo ja tak, poprostu mnie tak boli ze nie moge chodzic:-)
buzka:)
to ja zaraz zajrze na ten wątek i poczytam sobie, słyszałam że to nic ciekawego ta endometrioza ale wiem też że dziewczyny zachodzą w ciąze , nawet moja kumpelka teraz zaszła w ciąze i to chyba za 3 podejściem tak więc głowa do góry:-)
Ja nie biore luteiny tylko CLO i mastodynon, on jest bez recepty ale powiem ci że mi pomaga, niby nic takiego ale uregulowywuje mi powoli cykle i uspokaja bo to też z nerwów bierze sie ta podwyższona prtolaktyna.
Tak ja czuje jajeczkowanie, pobolewa mnie brzuch, mam obolałe same brodawki i dostaje wysypki na dekolcie (to dziwne ale akurat w czasie jajeczkowania mam kilka dni kropeczki a potem same znikaja)oprócz tego wiadomo śluz płodny, mam nadzieje że i tak będzie w tym miesiącu:-)pozdrawiam

asienka poczytałam twoj wątek, bardzo jest mi przykro, ta endometrioza daje wam sie we znaki i utrudnia starania ale są dziewczyny którym sie udaje i tak jak tam piszą ważna jest psychika. Ja myśle że ktoś kto tak pragnie maleństwa jak my to na nie zasługuje i Bóg ześle je nam:tak: Nie jesteśmy same z tymi problemami, jest mnóstwo małżeństw starających się więc prędzej czy pózniej się uda, wiem to na pewno ;-)

cześć a u mnie dzisiaj plamienie i spadek :( jak nic jutro będzie @
mmm szkoda że nie udało się tym razem ale trzeba wierzyć i próbować po raz kolejny;-) męża do łóżeczka i szaleństwo hehe ale nie wolno myśleć też cały czas :uda sie czy nie, uda czy nie!!!!!!!!!!!!!!: Trzeba też czerpać przyjemność z tych przytulanek bo jak my jesteśmy pod presją to nic z tego nie bedzie:no: pozdrawiam

dostałam duphaston na wywołanie okresu? lekarz przed zapisaniem recepty robił mi usg i ciązy nie stwierdził (ok. 40 dc), dzis mija 60dc i 10 dni od odstawienia duphastonu a okresu nadal brak, czy długo powinnam jeszcze czekac?

dostałam duphaston na wywołanie okresu? lekarz przed zapisaniem recepty robił mi usg i ciązy nie stwierdził (ok. 40 dc), dzis mija 60dc i 10 dni od odstawienia duphastonu a okresu nadal brak, czy długo powinnam jeszcze czekac?
powtorz test czytalam ze po odstawieniu maks 14dni powinna pojawic sie @
u mnie pojawila sie juz po 3 dniach
Trzymam kciuki;-)

reklama
witam się z wami kochane... nie udzielam się zbyt często ale zaglądam do was często i mocno trzymam kciuki.... U mnie nie długo powinna przyjść@.... dziś 22 dc... ten czas tak powoli leci... hmmmm ... no to tyle po skrócie co u mnie... Witam serdecznie nowe dziewczyny.. Dobrze że jesteście bo ten wątek odżył a przecież jesteśmy tutaj po to by się wspierać;-);-);-)

ps. nie mam objawów ciążowych ani na zbliżającą się @... nawet cyce mnie nie bolą.... mam tylko wrażliwe na dotyk sutki ale to tak zawsze przed @..

Do góry