reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Kicrym- czerwony jest najladniejszy,sama miala kupic czerwonego X-LANDERA ale nie mieszkam w Polsce i mialabym problem gdyby cos bylo nie tak (gwarancja), wiec wole kupic na miejscu.

reklama
ja też jestem za zielonym, ale czerwony jest jak najbardziej na miejscu :tak:.
Dzisiaj się troszkę podłamałam, bo pogrzebałam na różnych forach i spotkałam się z nieciekawą opinia na temat ABC Design Rodeo :baffled:. Brak amortyzacji, koła do bani i skrzypi stelaż - to tak w telegraficznym skrócie. W każdym razie ludzie, którzy skusili sie na ładny wygląd, skrętne koła, przestępną cenę i lekkość, reklamowali nabytki i w krótkim czasie mają nieodpartą chęć sie ich pozbyć :baffled:. Chyba wrócę do sklepu i jeszcze raz pooglądam peg-perego young. Może spojrzę na niego łaskawszym okiem...

Kate, u mnie też będzie zieloniutko:-) Bardziej ze względu na to, że sypialnię, w której będzie z nami Młode mieszkać mamy w odcieniach zieleni i fioletu - ale nie mogę nigdzie znaleźć fioletowej pościeli, która by mi najbardziej pasowała, więc na razie skłaniam się ku zielonej w kratkę.......aczkolwiek mam jeszcze dylemat, że może jednak beżowa?:baffled: Echhhh...zawsze byłam niezdecydowana, ale w ciązy to sięgnęło zenitu, jedno jest pewne - co bym nie wybrała, to natychmiast po kupieniu będę żałować:-p
Ochraniacz chcę, dziewczyny tutaj też polecały, żeby się dziecko w szczebelki nie zaplątało i było nieco wyizolowane od hałasu i ruchu w otoczeniu - jeśli coś się z nim będzie działo, to raczej zobaczę, bo mimo, że jestem malutka, to jednak łóżeczko przerastam:-)

Kate, u mnie też będzie zieloniutko:-) Bardziej ze względu na to, że sypialnię, w której będzie z nami Młode mieszkać mamy w odcieniach zieleni i fioletu - ale nie mogę nigdzie znaleźć fioletowej pościeli, która by mi najbardziej pasowała, więc na razie skłaniam się ku zielonej w kratkę.......aczkolwiek mam jeszcze dylemat, że może jednak beżowa?:baffled: Echhhh...zawsze byłam niezdecydowana, ale w ciązy to sięgnęło zenitu, jedno jest pewne - co bym nie wybrała, to natychmiast po kupieniu będę żałować:-p
Ochraniacz chcę, dziewczyny tutaj też polecały, żeby się dziecko w szczebelki nie zaplątało i było nieco wyizolowane od hałasu i ruchu w otoczeniu - jeśli coś się z nim będzie działo, to raczej zobaczę, bo mimo, że jestem malutka, to jednak łóżeczko przerastam:-)

ja mam pokój dziecinny w żółcieni i delikatnym fiolecie i polecam ci pościel Feretti layette dodo Lilac. Też mam taką :tak:. Jest delikatnie fioletowa z misiami i zielonymi akcencikami - wprost urocza :-). Do tego mam taki sam ochraniacz, becik i baldachimek tiulowy z fioletowym wykończeniem (zmoże robić za moskitierkę).

No właśnie Feretti widziałam i niestety jest dla mnie za droga....... ale rzeczywiście przemyśliwałam, czy by chociaż ochraniacza od nich nie wziąć, będę jeszcze myśleć:)

Liwus, super łóżeczko!
Anecia76, zobaczyłam sobie na tę pościel (firmy Feretti) - faktycznie sliczna, ale ceny też wysokie
Kicrym, mi sie podoba zarówno czerwony jak i zielony:-p

Liwus sliczne łuzeczko a jak wykonczysz pluszakami to bedzie cudo

Co do ochraniacza do okoła to polecam miec jednak jeden bok odsłonięty....lepsza widocznosc dziecka....

Dziewczyny, moich pytań ciag dalszy ( i podejrzewam że im blizej terminu będę ich mieć więcej ):
- około ilu sztuk jest potrzebnych tych majtek poporodowych??? cHCĘ kupić takie siatkowe i nie wiem ile,
- a koszule takie specjalne do karmienia - kupujecie takie? i czy jak kupię 2 to starczy?
- pozatym koszula do porodu.... - to jakaś specjalna jest czy zwykła z domu w której śpię??
Naprawdę robię się blada jak przyszło mi do zakupów...pomocy...

reklama
Koszulę do porodu dają w szpitalu w większości przypadków........ona się i tak potem do noszenia już raczej nie nadaje. Ja koszule do karmienia kupuję chyba 2 na zmianę; a co do majtek to wydaje mi się, że tylko na czas szpitalny są potrzebne, czyli ca. 5 sztuk - tak są zresztą często pakowane.

Do góry