reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

hej, moje znajome Mamuśki zachwalają proszek Lovela, tak więc ja też planuje go zakupić i używać, a do płukania Lenor albo Silan sensitive;-) wózka jeszcze nie mam i kupię go dopiero gdzieś na początku lipca, zamierzam kupić jakiś na pompowanych kołach bo na moje drogi inny nie zda egzaminu:zawstydzona/y: kocyków mam sporo bo przyznam szczerze mam na tym punkcie lekką obsesje:-( mam jeden akrylowy, kilka polarowych i jeden materiałowo nieokreślony, ale taki słodki i przyjemny w dotyku:-D

reklama
dziewczyny ale mam mętlik z tym wózkiem:-)
myślałam o roanie albo o x landerze xa! i teraz mnie naszło, czy sprawdzi się pomysł kupienia samej spacerówki z x landera, czytałam że rozkłada się na płasko, ewentualnie położyć jakiś materacyk usztywniający(chyba że tam jest jakaś podkładka) i na te pierwsze kilka miesięcy czy nie da rady dziecka wozić tak jak/zamiast w gondoli???
co o tym myślicie?
bo rzeczywiście, gondola sprawdza się na pierwsze 3-4 miesiące a potem nie!
pomocy!!!! :-) :-)

a co do prania, to ja za jakiś czas wypiore ubranka w proszku który teraz mam - vizir sensitive a już jak mała się urodzi to body i śpioszki jeszcze raz przepłuczę w proszku przeznaczonym dla dzieci typu lovela...

dorka dzieki za komplement,:-) zdjecie bylo robione 2 tyg temu wiec brzusio juz jest wiekszy:tak:Trzeba zrobic nowe fotki z okazji 8 m-ca,wiec sie niebawem pochwale.
Wracajac do fotelikow Maxi Cosi,to nie wiem jak to z tymi adapterami,ale ogolnie Cabrio rozni sie od City tym ,ze ma budke,ktora mozna odslonic,a City chyba tej budki w ogole nie ma.Tak nam przynajmniej objasniono w sklepie.

Pabla tez myslalam o takim kocyku,ale wydaje mi sie ,ze jednak bedzie za gruby na lato,ale pozniej na chlodniejsze dni jak najbardziej:tak:Widzialam takie w sklepie,nie wiem czy sa dokladnie tej samej grubosci co na allegro,ale byly naprawde cieple,z tym,ze w sklepie ok 50 zl i wiecej,a na allegro tanioszka:tak:Ja narazie grubego kocyka nie kupuje.Jak ten,ktory mam z mikrofazy bedzie za cienki to mam jeszcze rozek.A jak pozniej bedzie trzeba grubszy to sie dokupi,przeciez ze sklepu nie ucieknie.

Hej Laski
Pabla tez wpadlam na ta sama oferte kocyka-jednak chyba zdecyduje sie na lzejszy, bynajmniej na poczatek... kupie chyba bawelniany...

Dziewczyny wszystkie wozki o ktorych piszecie sa super wypasione, ja wychodze na waszym tle najskromniej-zdecydowalam sie na Roan Marita :-) oczywiscie nie zaluje wyoboru, baa nawet ciagle sie przekonuje ze byl dobry-moja kuzynka taki ma-jej synek ma 7 miesiecy i nadal jezdzi w gondolce- w tym wypadku przydaje sie regulowane opracie :-)

co do proszku-Jelp albo Lovella, chocby na poczatek, pozniej zaczne stosowac moze cos innego, typu ariel czy wizyr, bysmy z Mackiem tez mogli z tego skorzystac :-) co do plynu natomiast-wiem ze takze Lovela czy Jelp produkuja takowe, nasluchalam sie jednak ze dla Malucha najlepiej jak najmniej kosmetykow stosowac, bo uczulaja itp...zastanawiam sie zatem czy nie zostac przy samym proszku, co stanowi juz koniecznosc... choc przyznam szczerze ze jestem fanka plynow do plukania, jak mam cos niewyplukanego na sobie dostaje wprost wariacji:crazy: ;-)
Madzia ladny wozeczek, ale brzusio ladniejszy :-)

Kamu
ja mam swoich body tez cos kolo 25 szt ;-) ale wlasnie dostalam 3 wielkie siaty ubranek po synku kuzynki, tak wiec mysle ze bedzie tego okolo 35 :-) Ale ciesze sie z takiej ilosci-body dla Maluszka to niczym bielizna wiec zmienia sie je dosc czesto, tym bardziej jak bedzie upalnie i Maluch chcac nie chcac bedzie sie pocil :-)

Ja prześcieradła na gumkę frotte kupię.......bo nie trzeba prasować:-) Zastanawiam się co z ceratką, bo widziałam takie prześcieradła od razu podgumowane, ale czy nie będą dzieciaka odparzać? Co do proszków to na razie chyba Dzidziuś czy Bobas, czy jak się ten polski zwie, ale eksperymentalnie parę ciuchów wypiorę w Vizirze Sensitive i jak się okaże, że dziecko nie jest uczulone to przy nim zostanę.

Co do kocyków to cały czas się waham, bo my oboje z mężem zmarźluchy jesteśmy i nawet w lecie pod kołdrą śpimy, więc może i nasze dziecko będzie tak chciało?;-) Tak czy inaczej planuję kupno hurtem pościeli z ochraniaczem i wypełnieniem i zobaczymy co się na początek bardziej sprawdzi. A któraś z Was pytała, jaką pościel ma w łóżeczku Heksa: myślę (po przejrzeniu około 100 róźżnych modeli:-)) że to chyba Baby Raj albo Ferreti:-)

Ahaa nie wiem czy akurat z x landera ale sa do kupienia takie nosidła usztywniane dla noworodków własnie do spacerowki ( np w wózkach graco http://www.4kids.com.pl/produkt/graco quat.gasha.jpg) nie wiem jak to sie ma do kregosłupa takiego malenstwa- tez o tym myslalam ale maż stanowczo powiedzial ze on w tym dziecka nie bedzie wozil he he i stanelo na x landerze xa z calym ekwipunkiem:-D

Ahaa nie wiem czy akurat z x landera ale sa do kupienia takie nosidła usztywniane dla noworodków własnie do spacerowki ( np w wózkach graco http://www.4kids.com.pl/produkt/graco quat.gasha.jpg) nie wiem jak to sie ma do kregosłupa takiego malenstwa- tez o tym myslalam ale maż stanowczo powiedzial ze on w tym dziecka nie bedzie wozil he he i stanelo na x landerze xa z calym ekwipunkiem:-D

chyba można, o czymś takim właśnie myślałam:-) ale jest znów ale.......wiem że marudzę straaaaaaaaaasznie ale o ile się nie mylę w x landerze nie można spacerówki przyczepiać tyłem i przodem do kierunku jazdy??? nie myle sie???
dziewczyny, ja oszaleję przez te wózki.............
właśnie siedzę i buszuję po necie...i szukam,szukam,,.................:-)

andziaa wcale nie wychodisz blado, skoro wozek sie podoba (a jest naprawde pozadny), uwazasz ze bedziesz zadowolona to po co cudaczyc? :-)
ja mam troche inne podejscie
w wozkach patrze na spacerowke bo wiem ze na swojej poprzedniej sie zawiodlam (supbiektywna opinia) wlasnie z takich powodow
i nie wyobrazam sobie 7 miesiecznego dziecka w gondoli
to nawet troche nie zdrowe dla nozek (juz powinny byc troche nizej)
Jasiek w tym wieku sie bardzo wiercil i najzwyczajniej bez pasow (w gondoli pasow nie ma tylko oparcie regulowane) by wypadl na najmniejszym wyboju (chyba ze dzieciak siedzi bez ruchu i oglada swiat)
no i z tego co pszesz to kuzynki synek jest dzieckiem "zimowym"
a ja nie umiem sobie wyobrazic 7 miesiecznego bobasa w kobinezonie (nasze beda w tym wieku w lutym) pod przykryciem w kapturze siedzacego w gondoli....
no i z tego co wiem dziecko powinno sie przesadzac mniej wiecej w 6 miesiacu zycia
ale tak jak pisze, to jest tylko moja opinia

Ahaa, niestety nie ma takich wkladek do x-landera

KasiaDe te dwa foteliki maja inny rozstaw i cos tam jeszcze w budowie inaczej (jeden bodajrze ma isofix czy cos takiego) i dlatego ten tanszy nie wchodzi
mi to wlasnie bardzo pokaplikowalo plany hehe

przescieradlo frotkowe
plyn lovella (yelp mnie uczula dziecka na rece bym wziasc nie mogla hehe)

reklama
Madzia 737 jak wczoraj oglądałam zdjęcie Twojej bryki ( śliczna w moim ukochanym kolorze) to nie zwróciłam uwagi ( nie wiem jakim cudem) na Twój Brzusio:zawstydzona/y::-) czytam później komentarze innych dziewczyn i aż musiałam się wrócić i zobaczyć znów te fotkę:tak: jeszcze raz gratuluję zakupu i oczywiście Brzucha:-D

Do góry