reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Andula jakie ladne ciuszki macie wystawione;-)super, ja wrzucilam ostatnio buty ale na razie jedna pare bo chcialam zobaczyc czy pojda...no i tak srednio, moze dlatego ze sa letnie a teraz zima:baffled:

reklama
słuchajcie,a do ilu kg może mieć dziecko,,zeby je nosić?Są w ogóle jakieś ograniczenia wagowe?To może i ja zamówię.A wy jakie macie?

MT jest przeznaczone dla dzieci do 3-4 lat , no ale uzaleznione jest to od wagi a także od dziecka czy będzie chciało się zamotać.

A odnosnie cen za MT u Melkaj to przedstawiją się następująco :
Co do cen - MT z aplikacjami sprzedaję po 150 zł + przesyłka - zawsze wysyłam paczką priorytetową i koszt takiej to 10 lub 11,50 zł - chyba, że ktoś życzy sobie w inny sposób wysyłkę. Natomiast MT bez aplikacji - po 130 zł + przesyłka. Co do płatności, to po uszyciu i publikacji fotki na moim blogu - przesyłam dane do konta i proszę o wpłatę - ufając oczywiście, że osoba zamawiająca dokona wpłaty a tym samym zakupi zamawianego MT.

Ja zamówiłam MT u melkaj już jakiś czas temu , abędzie taki jak ten 75 beże ( strona z kwiatkami a po drugiej stronie zamiast tao będzie chiński smok - takie zyczenie mojegp M ) : melkaj - Onet.pl Blog
Mój Mt w tym miesiącu będzie u mnie.
Ponadto mam chustę z którą praktycznie się nie rozstaje, jesteśmy wręcz nie rozłączone :-)
Mój M chodzi w chuście a przekonał się sam tak jak Pabli M. Czyli jak zobaczył że osoba która niesie tak dziecko jest w centrum uwagi i wszyscy się patrzą to on też chciał. I teraz jak wychodzimy na spacery w chuście czy jak jedziemy po zakupy do sklepu to właśnie to on się mota a nie ja.

Ostatnia edycja:
Andula - nic sie nie chwaliłaś!!!:angry::angry: a takie fajne rzeczy:tak:;-)
obejrzałam sobie, może coś zamówię. A najbardziej bym chciała super dużą torbę w brązach:-D jakbyś coś takiego miała to daj znać od razu kupuje:-)

pabla na torbe to i ja chetne;-) najlepiej jakas duza co by sie pieluchy i tego typu staf zmiescil;-)
Dziewczyny a nie ciezko jest nosic dziecko w takiej chuscie?ja mam babybjorn i mi plecy odpadaja jak troche ponosze

Dziewczyny a nie ciezko jest nosic dziecko w takiej chuscie?ja mam babybjorn i mi plecy odpadaja jak troche ponosze

Pearl , jak się chuste dobrze dociągnie to prawie w ogóle dziecka się nie czuje bo ciężar jest równomiernie rozłożony na ramionach i kręgosłupie.
Żaluję że tak źno zaczęliśmy się chustować bo jak Adaś miał parę tygodni i chiał być ciągle przytulany to chusta byłaby jak znlazł , już nie mówiąc o tym że przez parę miesięcy nie cierpiałabym z powodu bolącego kręgosłupa. Od kiedy się chustujemy w ogóle kręgosłup nie boli , a dziecię zadowolone i zazwyczaj od razu zasypia.
A ostatnio mając młodego zachustowanego na plecach posprzątałam cały dom i ugotowałam obiad - dziecko niestety nie chiało leżeć w łóżku i się samo bawić.
Ogólnie bardzo polecam..

A i kupuję młodemu butki na robienie pierwszych kroczków firmy Melania i będą to albo takie : http://allegro.pl/item547938530_wloskie_buciki_skorzane_melania_rozm_19_50_ceny.html
albo takie :
http://allegro.pl/item564357623_wloskie_buciki_skorzane_melania_rozm_20_50_ceny.html
lub http://allegro.pl/item569213666_wloskie_buciki_skorzane_melania_rozm_19_50_ceny.html
http://allegro.pl/item571137926_wloskie_buciki_skorzane_melania_rozm_19_50_ceny.html
http://allegro.pl/item571211555_wloskie_buciki_skorzane_melania_rozm20_50_ceny.html

Już jedne melanie brązowe mamy i są bardzo ładne. No poza tym mam też chyba z 5 par sandałków :-)

Ostatnia edycja:
ale szalejecie z wiosennymi zakupami:-) Dzieciaczki będą bosko wyglądać:-D:-D:-D:-D u nas na razie spokój bo z kasą krucho, ale w przyszłym tygodniu rozwalamy świnkę-skarbonkę Antka i jedziemy po spacerówkę;-) już nie mogę się doczekać:-p

liwus no piekne sa te chusty. moja znajoma miala taka dla noworodkow i nie byla zadowolona bo bardzo ja plecy bolaly, ale te z tego co widze to jakos troszke inaczej dzialaja. kurcze musialabym najpierw sprobowac, nie wiesz czy maja normalnie w sklepach takie chusty?

Dzieki Dziewczyny ja bede miala torby dam znac choc moj maly biznesik juz na wykonczeniu gdyz z Anglii nie bedzie oplacalo sie za bardzo wysylac gdyz poczta droga:tak::tak:
tak Kasiu wlasnie taki:)
Pearl probuj ja czasami wystawie jak dla mnie fajna rzecz i nie idzie a innym razem cos czego w zyciu sama bym nie chciala a pojdzie w 5 min po wystaieniu, ciezko trafic w gusta.
Pabla jak bedziesz cos chciala dla Lenki to z cena sie dogadamy ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry