reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

reklama
Jako ciekawostke napisze, ze w angielskim Tesco garnuszek na klocuszek kosztuje £12.97 (promocja) czyli ok 50 zl, podczas, gdy w pol. Tesco promocyjne garnuszki kosztowaly 99,99 zl czyli ok £25. Ciekawa jestem z czego wynika ta roznica, na zdrowy rozsadek zabawki tej samej firmy wszedzie powinny kosztowac tyle samo.:confused::confused::confused: Gdzie tu logika...:confused:

Fisher Price Laugh And Learn Cookie Shape Sorter - Tesco.Direct

bea a kanadzie to oczywiscie nazwe musieli troszke zmienic i nazywa sie to fisher price laugh&learn cookie shape surprise:-D
aha no i tutaj kosztuje 19$ kanadyjskich czyli to tez wychodzi jakos 50 pln

o tym to juz wiadomo mi bylo wczesniej, kupuje czasem na wyprzedazach Malemu ubranka w mexx i na metkach sa ceny z roznych krajow i wychodzi jakos zawsze ze w Polsce jest prawie 2,5 raza drozsza ta rzecz...
zreszta moja kolezanka w Krakowie pracowala w Intimissimi i sama mi opowiadala jak przeklejaja ceny te oryginalne wloskie bo oczywiscie trzeba nabic cene duzo wieksza:-( no coz smutne to jest:-(

Pearl07-podaje ci linki do websites dzieciecych,zrejestruj sie i powinnas dostac szybko kupony i freebies :-)
Register with My Pampers.ca
NESTLÉ BABY: home
Enfamil Family Beginnings Enrollment
HUGGIES Happy Baby - Login
Heinz Baby - What Comes Next?

na "jedzeniowych" websites jesli sie zarejestrujesz i zechcesz to ci przysla probki formuly - w sumie po jednej puszce- oraz diaper bag... Heinz przyslal mi formule w proszku i pudlo 12 puszek juz gotowej formuly do rozcienczenia z woda oraz oczywiscie kupony :-) pozniej przysylaja co jakis czas dodatkowe kupony :-) moja kolezanka zadzwonila do Pampers i powiedziala im,ze jedna pielucha byla zle zgrzana i przyslali jej kilka dodatkowych darmowych + kupony ... jak mi sie jeszcze cos przypomni to ci podesle.....
a jak jest w Albercie z wozeniem dzieci w fotelikach i kombinezonami zimowymi? tez jest zabronione? jak robisz? ja juz mam dosc tego owijania Adrianny kocami i innymi rzeczami,bo do mojego Peg Perego nie moge wlozyc zadnej cuddle bag,bo ma u gory przy glowie "ochraniacze" i jak cos wloze to ledwo Adriannie miesci sie glowa i dostaje wscieklizny....
jeszcze jeden website do kupowania i sprzedawania lokalnie uzywanych rzeczy -cos jak ebay,ale darmowe : Kijiji Calgary Classifieds: Free Classified Ads for Calgary, Alberta w search wpisz czego szukasz i ci sie wyswietli.... super do pozbywania sie niepotrzebnych rzeczy jak i kupowania :-)

Ostatnia edycja:
Ewa-Krystyna dziekuje ci kochana bardzo, zaraz sie bede rejestrowac:-)
jesli chodzi o kombinezon to tu nie ma zakazu, chociaz u nas jest poki co tak cieplo ze Szymon chodzi w kurteczce, zreszta nawet jak jest zimno to on tak sie wscieka w kombinezonie ze i tak go w samochodzi musze rozbierac, co nie powiem jest dosc uciazliwe. A powiedz mi jak to jest z tymi wiekszymi fotelikami, czy kupilas juz moze ten duzy? Bo moj Szymon to juz sie ledwo miesci w tym koszu i juz nie moge sie doczekac tego duzego fotela.
a kijiji to znam bardzo dobrze:-)
ok zabieram sie za rejestrwanie:-)

beaa co do cen to rzeczywiście wariactwo
tutaj chyba tak ze wszystkim
dziś podjechałam na szybkie zakupki walentynkowe i co się okazuje, że kupuję sweterek ślubnemu jest na nim cena 109pln przyjeżdżam do domu odrywam cenę i na metce 89 wydrukowane - czyli sklep firmowy daje jedną cenę a sprzedajacy w tym właśnie firmowym sklepie nabijają coś innego
i taka tu polityka ze wszystkim - jakby tu oskubać i zarobić

reklama
renia- gratuluje zakupow walentynkowych! Ja tez sie zastanawiam co kupic mojemy M, jemu zawsze trudno dogodzic wiec kupowanie prezentow dla niego to istna katorga.
Co kupujecie lipcowym tatusiom na walentynki?

Do góry