reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

reklama
Cześć.Co do łóżeczka do spania to ja na początku miałam lóżeczko drewniane ze szczebelkami-dodatkowo zawsze miałam łóżeczko turystyczne na wyjazdy.Od czasu gdy mój synek miał rok i 2 miesiące zmienilismy mu na łóżeczko turystyczne.Bardzo sie z niego cieszy bo jest z jednej strony ma bok otwierany i może w każdym momencie sobie wejść do srodka.W tym łóżęczku jest oczywiście materac(w wyposażeniu twardy składany)ale ja dodatkowo włozyłam normalny materac gryczano-kokosowy )by było mu miękko.Jak będzie miał 2,5 roku to kupimy synkowi normalne łóżeczko(niskie by mógł łatwo na nie wejść i zejść).Co do wózka to na początku miałam gondolę .A jak synek juz siedział to kupiliśmy mu spacerówkę MacLaren XLR(polecam wózek).Jest jest bardzo wygodna i lekka(7,5 kg)i ma super daszek chroniący przed słońcem.
Pozdrawiam

Dziewczyny a mam tez pytanie odnosnie kosmetykow jakich uzywacie dla dzieci. My to uzywalismy Musteli ale malego uczulilo straszliwie :szok: no i wogoole przez jakis czas to tylko woda z oilatum byla i parafina go smarowalam, choc tez nie bardzo dzialalo:-( teraz lekarka nam poradzila taki krem w sumie jak smalec jakis bo podobne zapachy maja no i dziala super, nie mamy zadnych problemow ze skora. Tylko problem w tym ze myje Malego tylko woda, raz na jakis czas mydelkiem bo boje sie zeby znow nie bylo uczulen. a no i ten nasz krem-smalec jest do cialka a mamy problem z buzia...zmarowalam troche linomagiem ale nie bardzo dziala. moze macie jakies wyprobowane kremy do buziek, zwlaszcza na zime? dodam ze moj maly ma egzeme:-(przynajmniej tak to sie tutaj nazywa

Ja jakis czas temu kupilam Nivea SOS i jak dla mnie super na dwor uzywamy nivea na akzda pogode:-)
Do cialka jak cos sie dzieje balsam oilatum:tak:
Dzis pierwszy raz kupilam pieluchy z rossmana dwa razy tansze niz pampersy zobaczymy czy sie sprawdza.

Pearl ja kąpie tylko w oilatum ze względu na atopowe zapalenie skóry u Kuby, po kąpieli czasami natłuszczam treż oilatum ale bardzo rzadko bo sam płyn do kąpieli natłuszcza
a do twarzy używam własnie kremu bambino ale tego w puszce, jak dla mnie jest tani a fajnie się wsmarowuje i ładnie pachnie:tak:

Pearl - ja też kąpie w oilatum, chociaż obecnie testuje emolium i też bardzo fajne. Ciałko smaruje maścią od pediatry a buźkę z reguły Alantal plus.

reklama
ja tez Dziewczyny kapałam w oilatum ale tutaj nie mozna bylo dostac wiec tato wysylal mi z polski co bylo bardzo kosztowne, poznije znalazlam tutaj w jednej internetowej aptece wiec kupilam ile sie dalo, niestety skonczylo sie a w aptece tez juz nie maja:-( wiec etraz stosuje tylko ten krem, on nazywa sie Glaxal Base, moze w Polsce tez jest, bardzo go polecam do cialka zwlaszca atopikom, tak jak moj syn. Tylko wlasnie nie wiem czym ta buzke smarowac zeby nie uczulalo, bo taka ma biedny sucha skorke. No i jak na dwor wychodzimy to tez nie chce przemrozic. stosowalam mustele cold cream ale uczula:wściekła/y:wiec moze rzeczywiscie ten bambino bedzie dobry:-) zaraz powiem mamie zeby mi kupila i wyslala:-)

Do góry