reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

U nas też od dawna pieluchy Rossmana, a na noc Pampers, bo jednak lepiej chłonie. Jula sporo pije, no i w związku z tym sporo z siebie wylewa:tak::tak::tak: Zdarzała nam się, że Rossmann był przesikany nad ranem, a Pampers nie:-) Nie zmienia to faktu, że pieluchy są naprawdę ekstraśne:tak:

Co do kremów: od początku do codziennej pielęgnacji zarówno buzi jak i pupy używamy Bambino:tak::tak::tak: Jest super i pachnie dzidziusiem. Na mrozy i deszcze mamy Nivea:rofl2:

reklama
A może temat walentynek. Czy już kupiliście swoim ukochanym coś na walentynki. Bo ja nie mam pomysłu a 14 luty tuż, tuz.Czekam na jakies pomysły

Kurcze będe musiała wypróbować tych pieluch z Rossmana bo my jak narazie tylko z Pampersa:sorry2:

Ja też chyba tak uczynię, szczególnie, że mi tych pieluch od groma się zużywa i zawsze to taniej:tak: a co do kremików na mrozy, na buziakę to ja używam bubchena (ma zarąbisty zapach) oprócz tego taki jakiś wydajny jest (bo mam go od urodzenia misi) i dopiero teraz jest na wykonczeniu ( a przyznam się bez bicia, ze nie raz małej podkradłam kremik wieczorem i się sama smarowalam (mając nadzieję, że na drugi dzień moja cera będzie jak pupcia niemowlaczka:-p)

jesli chodzi o kremik to juz zamowienie na bambino zlozylam:-)
a pieluchy to huggies uzywamy, sa ok chociaz nie probowalam innych

Co do kremów to my też mamy bubchen(nam polecała tą serie jeszcze pediatra w szpitalu) a rossmanowskie pieluch sa świetne,tak tu zachwalałyście więc kupiłam i od 2 miesięcy już innych nie chcemy,całą noc wytrzymują no może kilka razy zdarzyło się że przemokły,ale w pampersach też się nam to zdarzało

my też używamy kremu Bambino (w puszce) do buźki tak na co dzień, na wyjścia Nivea na każdą pogodę (bardzo często zapominam Małego posmarować:-p), oliwkę Bambino, a do kąpieli płyn Nivea - te dwie ostatnie rzeczy sprawdzają się od urodzenia:-D dupcię smaruje Linomagiem, a jak trochę się odparzy to Sudocream:-p wszystko sprawdzone i teraz wpajam to Siostrze:-p do do pieluch to my do tej pory na dzień używaliśmy Huggies Premium, a na noc Pamapers Sleep and Play, ale od paru dni używam pieluch Dada z Biedronki i świetnie się sprawdzają:-):-):-):-) zobaczę jeszcze te Rossmanowskie i wtedy zostanę przy jednych;-)

Co do kremu to my też Bubchena, a na pupę stosuję kremik Sofeo jest świetny, porównywalny z Sudocremem a dużo tańszy. Polecam. Pieluszki używamy te z Kubusiem Puchatkiem Huggisa i są ok, Dada z biedronki używałam ale po dłuższym używaniu małą zaczęło odparzać i trochę przeciekały:dry:

to postanowione kupujemy bambino i nivea na mrozy, chociaz zima tego roku w Calgary nie taka straszna. byl tylko tydzien moze dwa takich silnych mrozow a tak to jest caly czas ok 5-10 na plusie no i do tego sloneczko:-) calkiem milo bo na spacerek mozna wyjsc:-) dzieki dziewczyny za rady:-)

Pearl07-zazdroszcze,bo u nas w Ontario ciagle mrozy i snieg po pas :-) moze nie tyle tak zimno co wind chill.... dzis ma byc znowu 20 pare ponizej zera.... ja malej niczym nie smarowalam,ale chyba bede musiala,bo ma troche wysuszona skore na twarzy ... tak poza dyskusja czy jestes zarejestrowana do Pampers ? jesli oczywiscie uzywasz jednorazowek.... i do "jedzeniowych" websites ? wysylaja kupony, jak rowniez probki formuly i kaszek :-) jesli nie i jestes zainteresowana to daj znac:-)

my też pieluchy z Rossmana. są super. Małż kiedyś kupił w Tesco i porażka ale rossmana nie mógł znaleść.
a teraz na noc używamy większe o rozmiar albo pampers bo Ika też przesika pięknie zwłaszcza że całą noc w jednym pampersie

reklama
Do góry