reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

KasiaDe-wczoraj to bylo juz ok ... w sumie to bylo chyba tylko - 5 ale odczuwalna -15.... Adrianna miala raczki przykryte kolderka,tylko do zdjecia jej odkrylam,zeby szelki "ujac";-):-) tez zwykle nosze czapke,ale nie bylo wiatru i dalo sie wytrzymac bez czapki... moja mama tez powiedziala,ze u nas te temperatury jakos inaczej sie odczuwa... miedzy swietami bylo odczuwalne -20 do -28C to wtedy bylo na prawde zimno i jeszcze do tego wiatrzysko,ze glowe urwac.... ale wczoraj bylo na prawde ladnie :-),a momentami nawet slonko swiecilo i taki delikatny sniezek proszyl :-) ach.....

reklama
Dziewczyny, a foteliki samochodowe???
jakie macie lub jakie planujecie kupić?
U nas już w kombinezonie to ledwo pasy zapinam i myślę tak za około 2 mce kupić nowy i nie wiem jaki...czy 0-18 kg czy 9-18 kg czy jeszzce większy.....i jakiej firmy?
patrzyłam trochę na testy fotelików i te z najwyzszą notą to też ceny mają niezłe, jak dobrze wypasione wózki:baffled: więc trzeba kupić tańszy....

czy 0-18 kg czy 9-18 kg czy jeszzce większy.....i jakiej firmy?
patrzyłam trochę na testy fotelików i te z najwyzszą notą to też ceny mają niezłe, jak dobrze wypasione wózki:baffled: więc trzeba kupić tańszy....

Kup taki od 9kg do 18kg :happy: te są podobno lepsze aczkolwiek ja mam taki od 0-18kg ( wklejałam kilka stron wstecz - o taki http://allegro.pl/item511682987_fotelik_zooty_rider_jupiter_regul_zaglowek_w_wa.html ) i wygląda bardzo solidnie i mięciutko :-) Czekamy aż Adaś będzie sam siedział oraz osiągnie wagę 9kg i wtedy zacznie jeździć w tym foteliku przodem do kierunku jazdy.
Zajrzyj tutaj : http://fotelik.info/ może ta strona ułatwi wybór :-)

Ostatnia edycja:
Pabla- ja za kilka tygodni kupie fotelik maxi-cosy 9-18 kg. KasiaDe wspominala, ze jej starszy brzdac w nim jezdzi i jest super. Nasz obecny fotelik jest mniejszy od fotelikow maxi-cosy 0-9 wiec jest naprawde maly.

Ostatnia edycja:
dziewczyny-czy orientujecie sie jak jest w Polsce z fotelikami samochodowymi dla dzieci z zagranicy,tzn. czy moge przywiezc do Polski moj fotelik,ktory uzywam w Kanadzie czy musze kupic ninny w Polsce,ktory ma polskie atesty? lub ewentualnie gdzie moge sie o tym dowiedziec.... my na razie wozimy Adrianne w Peg Perego SIP i jestesmy w miare z niego zadowoleni w przeciwienstwie do Adrianny,ktora go szczerze nienawidzi,ale nie dziwie jej sie.... u nas nie wolno wozic dzieci w fotelikach w spiworach czy kurtkach zimowych,tylko trzeba je lekko ubrac i najwyzej pookrywac kocykami i innymi cudami niewidami.... poza tym moje dziecko zawsze lezy nieskrepowane,wiec pasy w foteliku to dla niej watpliwa przyjemnosc,ale na szczescie w ciagu kilku minut w samochodzie zasypia i konczy koncert ;-):-D....

Ewa ja mam w Polsce ten fotelik,ktory uzywamy w Anglii,ale szczerze mowiac nigdzie sie nie dowiadywalam,jak to jest z przepisami.W sumie to watpie,zeby nie mozna bylo uzywac tu takich zza granicy.Z reszta jak policja zatrzymuje,to chyba sie nie interesuja skad masz ten fotelik.Wazne jest,ze dziecko siedzi w foteliku odpowiednim do swojego wieku.

reklama
Ewa ja mam w Polsce ten fotelik,ktory uzywamy w Anglii,ale szczerze mowiac nigdzie sie nie dowiadywalam,jak to jest z przepisami.W sumie to watpie,zeby nie mozna bylo uzywac tu takich zza granicy.Z reszta jak policja zatrzymuje,to chyba sie nie interesuja skad masz ten fotelik.Wazne jest,ze dziecko siedzi w foteliku odpowiednim do swojego wieku.
Dokładnie, myśmy mieli ostatnio kilka spotkań z policją i nawet odpowiedniości fotelika nie sprawdzali, tylko rzut oka na tył, czy dziecko w ogóle jest w foteliku:-p

Do góry