reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Skoczek ma takie same ustawienie jak chodzik czyli sztucznie ( nie fizjologicznie) podtrzymuje dziecko. Pamiętam że Izabelka bodajże umieszczała na poprzednich stronach artykuł gdzie było wypisane za i przeciw skoczkom. Ja jednak jestem przeciwna bo też to może doprowadzić do skrzywienia kręgosłupa , nóżek , kolan etc.

reklama
Ja mam taki skoczek montowany na framudze,ale jak sie podciagnie pasek to mozna sie tylko na nim hustac gdyz dziecko nie dotyka podlogi.Chodzikom jestem przeciwna,kiedys ogladalam program,w ktorym mocno negowali chodziki,jako ze sa szkodliwe dla stawow i prawidlowego rozwoju postawy.

Wracajac do tematu wozkow,to ogladalam wczoraj kilka parasolek w sklepie i normalnie mnie zamurowalo-ten Saturn Coneco w cenie 545zl ,gdzie na Allegro 300zl:szok::nerd: :baffled::errr::oo::oo2::surprised:Niezla roznica co:confused: Ale musze przyznac,ze wyglada na porzadny,duzo miejsca dla malucha,super sie prowadzi,ma mieciutkie obicie,duza budke i rozklada sie prawie na plasko do lezenia.Jedyne co mnie zastanowilo,to to,ze te na allegro maja z tylu podwojne kolka,a te w sklepie mialy pojedyncze.:baffled: Generalnie z tych,ktore byly w sklepie najbardziej mi sie podobaly i sie troche na niego napalilam,ale kupie dopiero w czerwcu.

Madzia coneco miala moja siejka i byla bardzo zadowolona dopoty dopoki go jej nie ukradli:wściekła/y:Ja mam swoj cosatto 3w1 i jestem bardzo zadowolona spacerowka ma dwa kierunki jazdy specjalny spiworek ,ale na lato tez zdecyduje sie na praktyczna parasolke:-)

a czemu chcecie wymieniac 3w1 na parasolki, lżejsze czy cos jeszcze?

Lżejsze i mniej miejsca zajmują. Chociaż swojego wózka w wersji spacerowej nie zamierzam się tak szybko pozbywać, bo widziałam jak dziś dziewczyna męczyła się z parasolką na śniegu a ja swój prowadziłam niemalże jedną ręką.

No wlasnie parasolki mniej miejsca zajmuja po zlozeniu.My jeszcze do czerwca posmigamy w Speedziaku,a pozniej jako ,ze obiecalam kolezance,ze jej oidsprzedam to trzeba bedzie sie przesiasc do parasolki.

Ja mam 3 w 1 pożyczony od szwagierki, cieżki jak diabli ale na taką pogodę super, ma duze koła i lekko sie prowadzi.
A około kwietnia - maja chcemy kupić spacerówkę żeby juz nam na dłuzej posłużyla...właśnie przejrzałam całe allegro i wciąż nic nie wiem. Musze do sklepu sie wybrać i obejrzeć te, które spełniają częsc moich wymagań...
Narazie obejrzałam to chicco z przekładanym siedziskiem i juz wiem że odpada. nie podoba mi sie sposób montowania siedziska, jak sie zmieni na kierunek w strone mamy to nie ma pałąka i kiepski podnózek na nóżki.

Ja mam kojec ale jeszcze go nie uzywamy maly narazie nam nie ucieka.ale mysle ze przyda sie za kilka miesiecy ;-)

Andula-jesli moge poradzic z doswiadczenia to nie trzymaj kojca na pozniej tylko im szybciej tym lepiej przyzwyczajaj malucha do kojca,bo pozniej nie bedzie chcial w nim siedziec :tak:

my zdecydowanie po dworzu jeszcze z kilka miesiecy bedziemy jezdzic w gondoli :-) u nas zima do do maja spokojnie z minusowymi tempkami sie utrzyma,wiec Adriannie bedzie wygodniej i cieplej tymbardziej,ze na spacerach sypia w gondoli,a oto jak wygladala na wczorajszym spacerze :-)bylo chyba -15C

a tym jezdzimy jak jestesmy samochodem,ale zwykle do centrum handlowego a nie na spacer :-),tutaj mojej mamie chcielismy pokazac jezioro Ontario:

Ostatnia edycja:
reklama
Ewa, -15 a Ty bez czapki:szok:Adrianna bez rękawiczek?:szok:Pewnie takie mrozy to dla Was normalka;-)U nas dziś było -5 i myślałam, że mi policzka odpadną;-):-)

Do góry