reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

Surv, co do półroczniaka, to nie musisz się zbytnio wysilać - takie dzieciaki wszystko pchają do buźki i ślinią, więc jakaś kolorowa grzechotka, a'la pluszak z jakimiś wypustkami, wstążeczkami, gryzaczki.
Co do dziecka dwuletniego, to przydałoby się Pabla, żebyś znała upodobania, bo tu już można nietrafić. Może mała ma jakich ulubionych bohaterów, to wtedy maskotka, figurka, szlafrok, itd. itp. Jest tego mnóstwo:tak:
Olga nie wie jeszcze co to butelka, ale pozna się z nią na pewno juz za nie cały miesiąc:sorry2:

reklama
Surv ja szaleje na punkcie zabawek z Fisher Price-a :-):-):-) już kombinuję, żeby małemu kupić na Gwiazdkę Szczeniaczka-Uczniaczka oraz Żyrafę w którą się wrzuca klocki sensoryczne:-p ten Szczeniaczek to zabawka dobra od pół roku nawet do przedszkola (śpiewa piosenki, liczy, gada różne pożyteczne rzeczy:-D);-) mojej znajomej córeczka dostała go jak miała 6 miesięcy i świetnie się nim bawiła, a zkolei znajomej siostrzeniec (6 lat) nauczył się alfabetu śpiewając razem ze Szczeniaczkiem:-D za to Żyrafka uczy zręczności;-) ja tam jestem zauroczona tymi zabawkami, a przecież to tylko dwie z tej firmy:-p tylko mieć kasę:rofl2:

ewa-krystyna dzięki za info, fajna sprawa :)

pabla
Chrześniaczka mojego m ma teraz 3 latka. W okolicy 2 l. kupowaliśmy dużą lale i zestaw garnków- bardzo się podobały. Ostatnio był Kucyk Pony bo uwielbia koniki.

Pabla: o właśnie, jak przeczytałam post Kasi, to mi się przypomniało, że córeczka mojej przyjaciółki szaleje na puncie Shreka i Shrekowe prezenty wprawiały ją w dziką radość już jak miała niewiele ponad rok. A ja na 2 urodziny kupiłam jej grającą książeczkę z Kubusiem Puchatkiem, drugim ulubionym bohaterem, i też była zachwycona.
Kate: Mam to samo: najchętniej bym otworzyła oddział Fischer Price'a u siebie w domu:-D Tylko właśnie najfajniejsze zabawki mają dla starszych dzieciaczków.ale niewykluczone, że i tak coś małej kupię tej firmy i będę ćwiczyć, żeby załapała o co chodzi w zabawce:-p

Na razie jednak lada moment staniemy się jednym z poważniejszych sponsorów tej firmy, ponieważ.........znowu muszę kupić karuzelkę:-( Mąż pełen dobrych chęci, jak zabrał się do przerabiania tej co mamy na zasilacz, tak ją dobił:baffled: Leży i nie dycha (karuzelka, nie mąż) i nie da się raczej naprawić, a że to ukochana zabawka Florki, ważniejsza w jej życiu niż rodzice:-p, to nie ma wyboru trzeba kupić nową....

A ten ometkowany miś to rzeczywiście super sprawa, muszę obejrzeć na żywo i pewnie zamówię całą paletę dla wszystkich znajomych dzieciaczków:-)

Pabla, ten komputerek to chyba nie wart zachodu
dzieciaki w tym wieku (kiedy to sie skonczy???) maja tendencje do niszczenia w euforii takich rzeczy :dry: nie koniecznie musi miec zapendy niszczycielskie, ale niechcacy rzuci i po komputerku
ja jestem zdania tego samego co Kasia
sama teraz dla synka bede kupowac postaci z ulicy sezamkowej, mimo ze szaleje za Czesiem ale nie bede szalec, troche za glupia postac :confused2: (w sensie bajka dla doroslych)
moze faktycznie cos lubi specjalnie, np Fifi (to teraz na topie u dziewczynek)
ja jeszcze polecam cos w stylu znikopisow, tablic do rysowania z roznymi zaczarowanymi pisakami itp, dzieciak tez to lubia
ew,ten szczeniaczek uczniaczek, tez super sprawa

Pan Metka z opini wielu mam nie rajcuje tak jak zwykla metka przy ciuchach, wiec ja nie kupuje ;-)

a na pol roku to sa fajne zabawki, z reszta fisher prica na lozko
garnuszek na klocuszek itp

reklama
liwus ja tam lubie takie wynalazki ;-) jak na razie sterylizator to garnek z gorącą wodą, ale i tak podstawa karmienia u nas to cycus więc nie potrzebujemy (na razie)

Tak tak ..wiem, że cycek to podstawa. Tak się na przyszłość rozglądam za czymś co mi ułatwi podgrzewanie głownie jedzenia :-)

Co do zabawek to ja ostatnio nic ciekawego interaktywnego dla dziecka 3 miesięcznego nie znalazłam. Mimo iż sprzedawczyni w Smyku pokazywała mi różne zabawki przez chyba 40 minut to nic ciekawego nie wpadło mi w oko :-( No i w końcu stanęło na tym że kupiłam kaczki do kąpieli : Smyk w kategorii wiekowej wg informacji jaka jest na opakowaniu od 3 miesięcy :happy:

Do góry