reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ciuszki, wozeczki i inne cuda dla naszych pociech

ja mam elektroniczny na razie nie uzywalam.
post uwazaj z tym kciukiem. Corka kuzynki ma osiem lat i jeszcze czasami ssie kciuka. Moj brat dopuki ssal kciuka to mial proste zeby kiedy sie oduczyl(nie pamietam ile mial lat) to zeby ma strasznie krzywe i chyba zacznie nosic aparat. Teraz ma 27lat.

reklama
Post ja tym kciukiem na razie bym się nie martwiła bo to może być tylko przejściowe;-) synek mojej koleżanki też ok 2 miesiąca zaczął ssać kciuka i mu przeszło, a koleżanka też się tym martwiła:-) dodam jeszcze, że smoczek u niego w ogóle nie wchodził w rachubę;-) tak więc ja bym troszkę poczekała jak Mała będzie dalej się zachowywać, ale wierzę że będzie wszystko dobrze:-)

u nas właśnie smoczek jest mniam mniam i dlatego zastanawiam sie nad tym termometrem , narazie mam elektroniczny ale ostatnio wydawało mi sie że Kuba ma ciepłą główke wiec zmierzyłam mu temp. pod pachą (nawet sie nie wiercił) a termometr wskazał 36,4 no to jak dla mnie z termometrem chyba jest cos nie tak:baffled:

dziewczyny ponawaim pytanie jakie macie maty?bo ja dzis sie wybieram do smyka wcelu zakupienia ale jakąwybrać nie mam pojęcia:baffled:

nie sądziłam że kiedyś zadam takie pytanie ale czy wasze maluszki chodzą w krótkim rękawku:sorry2:dzisiaj jak dla mnie jest strasznie goraco wiec ubrałam małemu body z krótkim rękawem , spodnie no i skarpetki, ale jak szłąm przez park i zaglądałam do wózków to takie maluchy miały długi rękaw a jeden był przykryty kocem:szok::baffled:jak wy ubieracie swoje maluszki w taki upał?

Kicrym, Florka większość swojego życia przechodziła w krótkim rękawku:-D W domu prawie zawsze, chyba, że tak jak dziś jest ok. 20 stopni, a na dworze jak tylko są upały, to wychodzi w samym body i skarpetkach i do tego pielucha lub kocyk do okrycia. Jak ja się zlewam potem na 30-stopniowych upałach, to nawet biorąc korektę na jej wiek, nie wydaje mi się, by musiała w bluzach biegać;-)

Co do maty, to ja kilka na Allegro obserwuję, najchętniej kupiłabym tinylove lub fisher price, ale zobaczę jak cenowo to wyjdzie. a na razie kupiłam inną, taką tylko do leżenia bez pałąków, żeby była też jako kocyk.

moj Maciek to nawet w domu w krotkim rekawku nie za czesto,a na dworze nigdy tak nie byl,bo taka tutaj piekna pogoda.Jak czytam o tych polskich upalach,to mnie szlag trafia,ze przyszlo mi zyc w tym wiecznym deszczu i zimnie:crazy:

co do maty to my mamy w spadku po chrzesnicy,ale sama jej ja kupilam.Wybieralam tak co by miala duzo gadzetow,ale nie tam zadne grajace czy swiecace.Na macie sa szeleszczace czesci i na palakach tez jakies grzechotki i lusterko.No taki standard chyba,ale fajna jest.

co do termometru to u nas też elektroniczny
kircym nasza mała przeważnie na krótki rękaw chodzi - w bodziaczkach albo sukienusiach i to jeszcze do tej pory, przecież ciepło jest, ewentualnie przykrywam ją cienkim kocykiem albo pieluszką flanelowa
a co do mat to nie wiem które są ok, mamy powiedziane żeby nie kupować bo ma dostać w prezencie od przyszłej chrzestnej:-) ale myślę że trzeba iść, poatrzeć która ma jakieś fajne dodatki, różne struktury żeby brzdąc mógł poznawać dotykiem,lustereczka itp...

Tymciu paraduje w krótkim rękawku prawie cały czas. W dodatku na spacerkach rzadko pieluszki flanelowej używamy. A czapeczka to takie coś co sobie leży w szufladzie :) Zimny chów planuje stosować bo na ubieraniu u starszego się przejechałam i jest chorowity.
My mamy tylko dół od maty ( jakiś polski) bo pałąki starszy załatwił bo jakieś namioty robił :p Na ten dół to starszy rzadko zwracał uwagę za to zabawki na pałąkach były fajne tyle że ja tam dowieszałam jakieś dodatkowe. Tak naprawde ważna jest sama konstrukcja bo potem i tak można powiesić np ulubiony samolocik.
atermometr u nas elektroniczny ale podobno douszne najlepsze.

my kupiliśmy taką zwykłą matę
PLUSZOWA MATA EDUKACYJNA KOTEK COLORIA PIĘKNA!!! (409039541) - Aukcje internetowe Allegro
jest kolorowa i ładna. Nie ma grających części ale my dostaliśmy równieź taki grający pałąk z chicco "duo gym"(naprawdę super tylko muzyka jeszcze za wsześnie dla iki) ale jest tam dużo bajerów i na nóżki i melodyjki sa fajne
HIT CHICCO ZESTAW GIMNASTYCZNY DUO GYM 3 w 1 (430060892) - Aukcje internetowe Allegro

do tego kupiłam spiralę ŚLICZNA SPIRALA COLORIA DO ŁÓŻECZKA WÓZKA !! (406128072) - Aukcje internetowe Allegro
w której ika się zakochała po prostu. Rano uśmiecha się do pszczólki i gada do niej. Fajne jest to że można to zamontować i w foteliku i w łóżeczku. dodtatkowo pasuje również do maty gdzie można przyczepić stworki

a to jej miłość która mamy jak narazie zaczepioną za przewijak. bardzo jej się podoba
ŚLICZNA PLUSZOWA GRZECHOTKA HIPCIO COLORIA!!! (406834658) - Aukcje internetowe Allegro

jeśli chodzi o krótki rękaw to na sie to zdarza czasami ale Ika to jak narazie chudzinka i mały zmarzluszek i jak widzę że jej zimno to ją okrywam albo ubieram. Jak nabierze więcej tłuszczyku to pewnie bardziej będzie jej ciepło

Ostatnia edycja:
My mate dostalismy TINY LOVE narazie mala nie interesuje sie zabawkami na palaku ale mysle ze jeszcze troche i zacznie.
Misia jak jest cieplo ubrana jest na krodki rekaw, ale na spacerku zawsze mam w rezie czego kocyk i bluze z dlugim. Tez na spacerach widuje dzieci ubrane na dlugi rekaw i jeszcze przykryte grubym kocem:szok:. Przeciez jest lato. W szpitalu nam mowili ze noworotki maja tendencje do przegrzewania.

reklama
Ja mam matę Canpol.
Co do ubierania, głownie krótki rękawek, np dzis na body z krótkim rękawkiem, spodenki, skarpetki i zawsze mam pieluche i kocyk ze soba na wszelki wypadek. Ja też dzis na spacerze widziałam dzidziusia przykrytego po szyje grubym polarowym kocem:szok: a moja bez czapki i odkryta leżała:-)

Do góry